Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Basieńka31

STYCZNIÓWKI 2012

Polecane posty

agniesiulka- dobrze że zapisałaś się do lekarza , lepiej niech Cię obejrzy i zaleci nawet antybiotyk niż ciągnąć to kolejne dni i nie daj Boże jeszcze jakieś powikłania powstaną . Odezwij się po wizycie :) kushion- witaj :) Ja też zajadam się pomidorami :) widzę po stopce że dużo przeszliście ale teraz czeka Was za to cudowna nagroda :) elzuniaw- daj mu czas , zobaczysz że jak urodzisz to oszaleje na punkcie maleństwa :) Edzia- to piszesz że śmiesznie było :P też musimy się wybrać , ostatnio byłam z córką na Kubusiu Puchatku ale jak dla mnie porażka , nie polecam , choć go uwielbiam :) rozsan - to powodzenia w szkole , będziesz miała zajęcie :) Sandra- nie smutaj :):):):):) madzia_mi - strach przed porodem , mniejszy czy większy , to chyba każda czuje, ale zobaczysz że przy końcu bedziesz tylko marzyła żeby maleństwo już było z Tobą bezwzględu czy będzie bolało czy nie. Wiadomo, nie ma się co oszukiwać , czy będzie znieczulenie czy nie , czy poród SN czy CC to i tak będzie bolało w trakcie czy po ale mały cudaczek wszystko wynagrodzi . Najważniejsze jest pozytywne nastawienie :) Aguniek- no własnie z tą aktywnością w brzuchu i po narodzinach to u mnie się sprawdziło , mama cały czas mi powtarza spij jak najwięcej to dzidziuś tez będzie spał , ale ja tak mam że najwcześniej zasypiam po 23 :P Co do tej wanienki to sobie nie wyobrażam kąpać dziecka, chociaż może faktycznie jest ok, dziecko musi mieć dużo przestrzeni do fikania a przez te profilowania tylko by się obijało . Już lepiej dokupić tą wkładkę , my ją mieliśmy ale chyba tylko raz użyliśmy , nie była zbyt wygodna, ale za taką cenę można samemu wypróbować . Ja moge polecić na sam początek taki leżaczek , mąż go używał przy pierwszych kąpielach, dawał mu taki komfort psychiczny , że dziecko mu nie wpadnie do wody . http://allegro.pl/lezaczek-frotte-do-kapieli-noworodka-7-kolorow-i1772861705.html

martini- to ci się lekarz trafił :) faktycznie jak nic ci nie poradzi to skonsultuj to jeszcze gdzieś , może powinnaś do kardiologa się zgłosić . madzia-mi -na zabawki to jeszcze jest czas :) Widziłam , że kiedyś pisałyście o butelkach z Aventu , ja nawet juz jedną mam , dostałam w wyprawce od lekarza na pierwszej wizycie , ale raczej zdecyduje się na inne . Przy Zuzi na samym poczatku używaliśmy butelek dr Brown's http://allegro.pl/dr-browns-brown-s-butelka-240ml-szeroka-bpa-i1768012986.html , były ok tylko wkurzające było mycie tej rurki, potem miała z Nuka ale i tak jak skończyła pół roku to odrzuciła wszystkie i było tylko karmienie łyżeczką :P Teraz chce kupić takie z smoczkiem najbardziej zbliżonym do wyglądu i działania piersi, żeby w razie czego karmić tak i tak . Mam do wyboru Tommee Tippee albo Lovi i nie wiem na które się zdecydować , może używałyście którejś ???? http://allegro.pl/zestaw-startowy-do-karmienia-tommee-tippee-0-bpa-i1759017441.html http://allegro.pl/butelka-250-ml-lovi-bpa-0-21-811-i1758419497.html

Edzia - dopisałas płeć do przedostatniej tabelki , gdzie nie było elzuni :) madziatek_____26______01.01_____ Warszawa______ ? Aniela6________26______02.01_____ UK_____________? wiosna7575____30______02.01_____Szczecin________? kika79________ 32_____ 03.01_____ Rzeszów________dziewczynka Gosia32________32_____03-01_____Warszawa_______dziewczynk a martini657_____23_____03.01______Warszawa_______? Madzia_mi_____ 21_____04.01____ Warszawa_______ dziewczynka inka1989______ 21_____04.01_____ Wadowice______? elzuniaw1______28_____04.01_____Kraków_____niespodzianka spiderka_______28_____ 05.01_____ Tarnów_________? Naleen________28______05.01______Grudziądz______? Aguniek0121___27______05.01______Lublin__________? moniś_86______25______07.01______Warm.-Maz.____ ? Ana Lena______28______07.01______Warszawa______chłopiec Camilla2011____24______08.01_____Sucha Beskidzka__? foxy30________30______08.01 ____ śląskie__________? monia555______25______08.01____ S. Beskidzka_____? Sandra________28______08.01______Kielce_________ ? kasiek1984____ 27______09.01_____ Wrocław_______? hannam_______ 23______09.01_____ trójmiasto_____ ? Mig_otka______23______09.01_____ Tarnów________ Chłopczyk Groszek 25____ 25_____ 10.01_____ Szczecin_______ ? kizia__mizia___ 25_____ 10.01_____ Wrocław_______ ? Mufi__________ 28_____11.01_____ Rzeszów_______ ? Ivona82_______29_____11.01______Zachodniopomorskie-chłop czyk m0nik@_______ 28_____ 12.01_____ Bielsko-B____95% dziewczynka jasmin_82 _____29 _____12.01 _____ Bielsko-Biała ____chłopczyk??? Shagyy________25_____ 12.01_____ Wielkopolska____? jagódka_1984__27_____ 12.01______Śląskie_________ ? fillipinka_______27_____ 13.01 _____ Białystok_______? Rimela________ 29______14.01______śląskie_________? DoniaJulia_____31______14.01_____Oświęcim___90%Dziewczy nka goha24 _______24______14.01_______lubelskie______? Aless__________32_____15.01_____ Kraków________ ? Agnieszka@...__27_____ 15.01_____ UK ____________? kokosznel _____ 22_____ 15.01______ Rzeszów_______? kasiczek159____21_____16.01_____ Tychy__________? youstta_______ 28_____17.01______ Wrocław_______ ? -cukierkowa-___20_____18.01______ Dolny Śląsk______? Emma9999_____ 25_____18.01______ Kraków________ ? ivonne36______ 36_____ 18.01______Gdynia_________? EdZiA ________ 25_____18.01______Głogów_______chłopczyk Ebel__________ 33_____ 20.01______ Głogów________ ? alexxxxx_______28_____21.01______ zachodniopomorskie zoooja________23_____22.01______podkarpackie____dziewczyn ka agniesiulka_____31_____22.01_______Poznań________? kat-har-sis_____25_____22.01______ Warszawa______? Agus83________28_____22.01_______Konst-Jeziorna_chło pczyk Glorias________24_____22.01_______Gliwice_________? Alka28_________28_____23.01_______Warszawa_____? Vivanilli________21_____24.01______ Śląskie_________? MelisQa _______ 22_____24.01______Poznań_________? iti___________ _34_____25.01______ Toruń_________ ? ira1___________27_____25.01______ Niemy _________? Cama_85______ 26_____27.01______ Gołymin________ ? rozsan ________25_____27.01______ Szwecja-Uppsala_? Yeeta86_______25_____27.01_______Łódź edkar2________32_______?_________ Kraków________? Natalucha_____ 22_____ 28.01_______trójmiasto _____? polajanka______30_____ 28.01_______Dolny Śląsk_____? mon1czka25____28______31.01_______Ostrowiec Św._______?

Cześć dziewczynki, ostatnio nie pisałam ale u mnie były wielkie doły i doliny :(. Juz jest trochę lepiej. Co do wanienki to moim zdaniem zwykła, prosta najlepsza, u mnie się sprawdziła przy pierwszym dziecku. Dzisiaj mam wizytę połówkową na 16 i już się nie mogę doczekać :)

mi te buteleczki Aventu już przyszły, na prawde fajny zestawik:) zobaczymy jak sie sprawdzi, najwyzej bede wymieniac dzieci sa rózne.:)

Gość ja też mam termin
Madzia, akurat płeć to Ivona już zna -zobacz w tabelkę. :) ja tam butelki miałam zwykłe z aventa.

Dokładnie - płeć juz znam :), będzie Dawidek. co do butelek to tez mi się sprawdziły AVENTA, smoczek również.

kika79-wybacz:P gubię się:P A my(z mężem) zrobiliśmy skarbonkę, na której jest info "ZBIÓRKA NA WYPRAWKĘ DLA DZIDZIUSIA" z którą chodzimy do rodzinki:) wiecie jakie to fajne... sami wrzucamy co kilka dni jakieś pieniążki i mamy już sporo kaski na wyprawkę:) teraz w lidlu były sliczne kocyki-kupiłam z myszką miki:) a wczoraj kupiliśmy czapeczkę w h&m http://www.hm.com/pl/product/91898?article=91898-A#article=91898-B , a tak , to jeszcze nie mamy kompletnie nic... Ivonka - trzymam kciuki...

Gość ja też mam termin
Powtórzę pytanie bo chyba wczoraj gdzieś umknęło -ile macie już w obwodzie brzuszka. U mnie ok. 85cm. :)

Edzia - spoko :):):):) ja tez mam termin- każda zaczynała z różnym wymiarem w pasie , ja w każdym razie mam już ok 20 cm więcej :P muszę w końcu zrobić zdjęcie mojego brzuchola :)

EdZiA:) hehe Edzia tez kupilam ten kocy w lidlu z myszka miki:P ten niebiesko żółty:P Ivonka sorcia za pomyłke:P co do obwosu brzuszka nie wiem jak mam ale na pewno duzo wiekszy niz 90 cm:P

Gość ja też mam termin
Kika, ja wiem ale pytam tak orientacyjnie. Ze zdjęcia też nie można do końca wywnioskować wymiarów. Ale skoro wolisz tylko przyrost podać to ok. :) Co do mierzenia to ja tyle mam w najszerszym miejscu -wypada na wys. pępka -ewentualnie ciut niżej to jakiś 1cm więcej mam. Najlepiej mierzyć z rana. :)

A ile przytyłyście dziewczynki? Ja przytyłam już (ważąc się rano na czczo) 4,5kg, a wieczorem 5,5- 19tc, chyba troche za dużo? prawda?

edzia ja jestem na minusie ok 2 kg cały czas nic nie przytylam. maluch wazy 333 g. a mi brzuch tylko rosnie.

EdZiA:) no według wagi u pani ginekolog przytyłam już 4 kg według mojej 5 kgprawie a w srode będzie 18 tydzień ciąży z czego nie wida abym przytyła tylko brzunio rośnie i biust :)

Gość ja też mam termin
u mnie przybyło jakieś 4kg.

Nio u mnie też tylko brzuszek i piersi:) na szczęście, ale babcia jak mnie zobaczyła to stwierdziła cyt." oj zawsze takim szczypiorkiem byłaś, a to jeszcze nie połowa ciąży, brzuch duży- hmmm będziesz grubaśna w 9m-cu" :) To mnie pocieszyła:P Przed ciążą ważyłam 50kg przy 164cm, później bardzo chciałam trochę przytyć i udało się do 55kg , a teraz waga przybiera jak nigdy:)

EdZiA:) no to ja startowałam przy wzroście 160 z wagą 63-65 kg ale nie było widać po mnie tej wagi 9chyba mam ciężkie kości hehe)

Ivona - trzymam kciuki :) Ja mam wizyte u gina w srode i juz sie stresuje co tam teraz dzieje sie z szyjka. Dzis umowie sie tez na usg na ten tydz. Obwod mojego brzuszka - 81 cm. Cama - cierpliwosci, niedługo poczujesz ruchy :) Co do magnezu to wiem, ze juz kupiłas, ale od siebie polecam Magnezin, przepisali mi go w szpitalu.

Aguniek0121 no kupiłam i zażywam jak narzaie ,ale szczerze nie wiem nawet jak długo mam zażywac nawet ??? szkoda ,że wcześniej nie napisałam o magnezie... ehh

Gość Kamilcia_w
Madzia_mi ja na dzień dzisiejszy jestem zdecydowana na właśnie taka wanienkę jak pokazywałaś, jeszcze przed ciążą byłam u koleżanki i akurat wypadło na kąpanie jej córci i wtedy pierwszy raz zobaczyłam tę wanienkę. Mała była zachwycona, miała wtedy ok 7 miesięcy wiec siedziała sobie i chlapała aż miło. Koleżanka powiedziała, że ta wanienka to jeden z najlepszych zakupów "wyprawkowych" dla dziecka.

Gość ja też mam termin
a bo się nie wpisywałam. :) -04.01 -koniec 21-tyg.

Cama_85- powinno się brać do końca ciąży- tak mi gin mówił. Razem z witaminami (femibionem, lub nnym)

EdZiA:) no ja biore Femibion i teraz od 3 dni Magnez (ze względu na skurcze łydki) ale pani ginekolog mi nie powiedziała abym brała Magnez od początku ciąży..

ja też mam termin - ja sprawdziłam i mam w pasie 88cm, ale nie mam pojęcia ile miałam wcześniej, wydaje mi się, że ok 78cm ponieważ ja mam oponkę piwną :( ważyłam się tydzień temu u koleżanki na el. wadze i mam 2kg na plus od początku ciąży, zobaczę jednak za tydzień jak wyjdzie na wadze u lekarza, do tej pory nic mi nie przybywało ja wanienkę z pewnością kupię lub wyproszę od kogoś taką zwykłą standardową, jakoś nie mogę sobie wyobrazić przekręcającego się ciągle niemowlaka leżącego sobie i relaksującego w tych profilach :) pamiętam moje siostrzenice, że ich kąpiel była prawdziwym wyzwaniem :) ledwie usiadłam a maleństwo kopie jak najęte :) Madzia_mi - nie ma co się martwić porodem, ja liczę na niezapomniane przeżycie, pewnie będę płakać, ale oby dopiero po wszystkim :) Cama_85 - nic się nie bój, jeszcze chwila i poczujesz ruchy :)

U mnie na plusie 1-1,5 kg zaleznie od dnia. Dzis waze 56 (wzrost 165). Ale dzidzia jest duza, wazyła ponad 300g na poczatku 20tyg. Cama - najlepiej gdybys zapytała gina o ten mg. Nie moge dzis za Wami nadazyc bo pisze z tel.