Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady_margarett

mamusie, proszę o rade

Polecane posty

wiara nadzieja, skończyłam studia pielegniarskie wiec nie sieję ciemnoty i nie pisze co jedna sasadka drugiej sasiadce, ginekolog nie jest jasnowidzem, stwierdzi rozpulchnienie macicy ale nie ciążę na 100 procent lecz jej prawdopodobieńswo karty ciąży dlatego tez nie zakłada wczesniej niż od 8 tyg bo wczesniej to tylko prawdopodobieńswo nic wiecej

co tak.? chyba wiem kiedy wykryl mi ciaze... mam ci skopiowac i przeslac wyniki i zdjecie 2tyg ciazy zrobionej przez USG.? nie rob ze mnie idjotki bo wiem w ktorym jestem tyg i wiem kiedy bylam u lekarza i co mi powiedzial.!!!!!!

tak nie było do ciebie tylko do autorki topiku, ze beta hcg wykryje na 100 % a wizytę poniedziałkową moze sobie odpuścić, idiotke to sama z siebie teraz obisz uspokój sie kobieto, autorka prosi o rady a nie nerwy

tylko prawdopodobienstwo.? to dlatego mam zdjecie swojego malenstwa w 2tyg ciazy i dlatego 4maja mam uslyszec bicie serca swojego dziecka.? I dlatego mojej kolezance wykryli dopiero w 4 miesiacu ciaze.? Nie sugeruj sie tylko medycyna bo nic innego nie bierzesz pod uwage tylko to co w ksiazce pisze.!!!

Gość lady_margarett
wiara_nadzieja ja miałam miec okres 19 kwietnia:) a objawy masz chodź troche podobne do moich?

2 tyg ciązy:) 2 tyg to owulacja, wklej to zdjęcie naprawdę jestem pod wrażeniem:)

u koleżanki wykryli ciążę w 4 bo była nieświadoma swojego ciała i zmian w nim zachodzących, do 5 tyg ciąży widać tylko pęcherzyk wiec jakim cudem w 2 tyg ciązy masz zdjęcie dziecka

Gość lady_margarett
grays bez obrazy ale prawa bywaja sprzeczne z nauką dlatego nie zawsze jest tak jak pisza w książkach. owszem masz duuużo racji ale to że koleżanka miała inaczej niz ty lub tak jak głosi medycyna nie oznacza że kłamie bądż wymysla sobie coś. wiara_nadzieja jestes kochana i widzę że jeden objaw takim jakim jest wieksza drażliwośc mamy wspólny:*

greys pisalam wczesniej ze w 2tyg po zaplodnieniu... czytac nie potrafisz.? jestem teraz w poczatku 6 tyg a 3 po zaplodnieniu. nie mam ochoty z toba gadac ani pisac ani nic udowadniac bo jestem tu dla Lejdi nie dla Ciebie!!!!!!!

a bicie serce można powyżej 6 tyg choć lekarze usg wolą robić 7-8 tydzień, bo teraz kiedy nie ma widocznego bicia serduszka zdjęcie usg nawet z pęcherzykiem świadzy tylko o prawdopodobieńswie ciąży, więc jak masz zdjęcie dziecka bez serduszka, to pęcherzyk nie fasolka a to spora róznica

Kochana Lejdi... mam wszystkie objawy takie jak masz ty, ciagniecie jajnikow- ktore oznacza ze macica sie rozrasta i przygotowuje dla malenstwa, wrazliwe piersi a szczegolnie sutki, strasznie duzo sluzu takiego jak podczas owulacji i przede wszystkim jestem czula na zapachy natomist nie mam jak inne kobiety mdlosci, wiesz kazda kobieta jest inna i kazda inaczej reaguje... Badz dobrej mysli:* Trzymam za Ciebie kciuki:*

Gość lady_margarett
grays ale z tego co mi wiadomo lekarz tak dla orientacji ustala datę porodu według pierwszego dnia ostatniej menstruacji, z praktyki każda przy zdrowych zmysłach wie kiedy faktycznie mogło dojść do zapłodnienia a zarazem w którym tyg ciązy się jest.

sama sobie zaprzeczasz, mówisz zdjęcie dziecka a potem ze 4 maja ma byc bijące serduszko, masz zdjęcie pęcherzyka, a zanim lekarz nie stwierdzi bijącego serduszka nikt ci karty ciazy nie załozy, bo wszystko to prawdopodobieńswo, studia skończyłam 11 lat temu, wystaczająco nabyłam doświadczenia w tym temacie by wiedziec o czym pisze, i nie potrzebuje wykrzykników by komus przekazać widomosci jesli prosi rzeczywiscie o radę a nie przytaknięcie,

fasolka fasolka, ale to jest juz moje dziecko, 4maja uslysze bicie jego serduszka, wiec mnie nie wkurwiaj i nie mow ze moje dziecko jest jakas tam fasolka bo ono juz jest i zyje we mnie. najlepiej idz i popisz na jakim forum o temacie np " JAK SZYBKO ZDEPTAC, ZDENERWOWAC I POZBAWIC NADZIEJI INNE KOBIETY" BO TYLKO DO TEGO SIE NADAJESZ ZAMIAST WSPIERAC TO WSZYSTKICH PONIZASZ I NISZCZYSZ NADZIEJE I WIESZ WSZYSTKO NALEPIEJ WRACAJ DO KSIAZEK!!!!!!!!!!!

tak lady, ale do 8 tyg ciązy tak naprawde masz tylko prawdopodobieńswo, jak pisałam wyżej do 6 tyg pęcherzyk potem bicie serca jest potwierdzeniem, rozpulchnienie szyjki w badaniu przez ginekologa jest tylko prawdopodobieństwem

Gość lady_margarett
wiara_nadzieja jesteś kochana i będe 3mać kciuki za Ciebie. Grays każda osobą o zawyzonej samoocenia która skończyła pielegniarstwo będzie się uważać za lekarza który zjadł wszystkie rozumy. błyskasz wiedzą czyto książkową którą w obecnych czasach mało kto sie sugeruje

niszczyć nadziei? o czym ty kobieto piszesz, sama jestem w 3 ciązy wiec wiem co znaczy starac sieo dziecko i byc przy nadziei, że w tej ciązy się jest, ale sa badania które to ciążę potwierdzają nikt nie jest jasnowidzem, ile ty masz lat, bo to az niepowazne

GREYS ty sama jestes jak prawdopodobienstw!!!! nigdy nie wiemy kiedy serduszko dokladnie zacznie bic moze mojemu dziecku juz bije, wiec juz nie jest jakas fasolka ale moim dzieckiem i je kocham i mimo ze nie slyszalam bicia nie pozwole Ci zdusic mojej na dzieji na tak dlugo wyczekiwane i upragnione dziecko.!!!!! bo do tego dazysz!!!!

Gość lady_margarett
wiara_nadzieja nie denerwuj się :) bo to dzidziusiowi zaszkodzi. greys przestan z tym prawdopodobieństwem. bo np wg tego co mówisz ze do 8 tyg to tylko prawdopodobieństwo to co np z tymi co dokonuja aborcji i zabijąją maleństwo w tym czasie? aborcje do 8 tyg nazwiesz może tylko wykluczeniem prawdopodobieństa????

OJ PRZEPRASZAM BARDZO PRZECIEZ GREYS JEST TU NAJBARDZIEJ POWAZNA I MA NAJWYRZSZA RACJE... KLANIAM SIE I KLEPIE ALLACHY PRZED OCZYTANA!!!!

to zyczę powodzenia dziewczyny , a jak bedac w 6 tyg do wiary_nadziei teraz piszę używasz niecenzuralnych słów tylko dlatego, że ktoś ma inne zdanie niż twoje to chyba więcej powowdznia bo stres do końca ciązy cię zeżre, i dac tu rady na kafe

Gość lady_margarett
wiara_nadzieja własnie, zdradzisz mi ile masz wiosenek? ja mam 21

Gość lady_margarett
grays bo to naprawde bolesne dla wiary_nadzieji że tak piszesz. mnie samą drazni to że sie wymądrzasz. ciekawe czemu ty nie napiszesz nic o swoich objawach i o tym co czułas na poczatku ciąży

nie lady, piszesz zadając pytanie o bycie w ciązy, a ciąże stwierdza lekarz i po PEWNYCH objawach zakładana jest karta ciązy, ciąże będą prowadzone przez lekarzy czy połozne a nie w warunkach jasnowidztwa i wróżkarstwa, można sobie wszystko wkręcać ale czy ty chcesz sobie wkręcać czy być pewną ciązy? Dlaczego wy sietak denerwujecie? ciąża nie lubi pospiechu, nerwów i niepokoju, wiec chyba troche dystansu, bo stres działa jak tablateka, nie z korzyscią dla zdrowia

Gość lady_margarett
wiara_nadzieja jak moje przypuszczenia sie potwierdza bede szukać cie na forum bo będziemy pewnie szły łeb w łeb:P