Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZNIESMACZONAnaMAXA

MAJKA - CO ZA OKROPNE IMIĘ! OKROPNE I OKLEPANE!

Polecane posty

Gość ZNIESMACZONAnaMAXA

NAJOKROPNIEJSZE IMIĘ DLA DZIEWCZYNY KTÓREGO NIE MOGĘ JUŻ PRZESŁUCHAĆ W OSTATNIM CZASIE TO WŁAŚNIE MAJKA!! A RACZEJ MASAKRA!! CO DRUGA DZIEWCZYNKA MA TAK NA IMIĘ, JAKBY INNYCH, O NIEBO ŁADNIEJSZYCH IMION NIE BYŁO - O*B*R*Z*Y*D*L*I*W*E

Gość 5tr4q
Ale nikt ci nie każe dawać tak córce na imię . Uważam, że to indywidualna sprawa rodziców,twoje też może uważać ktoś za okropne.

Gość kiedy byłam w ciązy
swojemu dziecku chciałam dać na imię maja, okazało się że urodzę chłopca, i teraz Bogu za to dziękuje bo rzygam już tymi majkami, w moim otoczeniu jest 6! a co dalej, i jeszcze te zdrobnienia jakie używają matki, majuńcia, majusia, majeczka, nóż się w kieszeni otwiera

Gość nie wiedzialam,ze
co druga kafeteriuszka, matka, nosi teraz noze w kieszeni,, A poza tym ja rzygam takze Weroniczkami, Julciami, Oliwkami i Nadiusiami.

Gość kiedy byłam w ciązy
to przenośnia, o tak weroniczkami itp też rzygam

Gość Majciusia - Majcia
Majciusia też mozesz zdrobnić ;) bardzoładne imię

Gość a ty jak masz na imię?
chętnie podzielimy się poglądami na temat twego imienia... Bądź honorowa i mniej odwagę wysłuchać komentarzy na swój temat

Gość Srini rudy
moja corka tez ma na imie Maja. Ma ponad 20 lat, w czasach, kiedy tak ja nazwalam, nie bylo innej dziewczynki o takim imieniu w okolicy. Moze nadmiar wywoluje w tobie niesmak. Ja rzygalam swoim imieniem, bo moich rowiesniczek o takim samym imieniu jest multum. Ale nie krytykowalam w tak glupi sposob nikogo. Jestes po prostu glupia szczeniara.

Gość Srini rudy
mozesz jeszcze zdrobnic- Majunia ;-) :-P Kazde imie mozesz obrzydzic :-P

Gość zgadzam się z wypowiedzią
powyżej. Autorka widocznie nie ma wżyciu poważniejszych problemów...Tylko pozazdrościć!!!

Gość cacy
Moim zdaniem każde imię jest ładne i godne uwagi, ale co za dużo - to niezdrowo. mam na myśli modę na imiona :o kiedyś Julek było od chooja, teraz właśnie Majek... litości! jak można dawać na imię tak, jak ma większość dzieci? nie rozumiem tego. a z drugiej strony - jeśli komuś podoba się jakieś imię, to ma z niego zrezygnować tylko (?) dlatego, że dużo osób je nosi? :)

Gość ja mam na imię Maja
nie znoszę swojego imienia. Jest mi wstyd się przedstawić:(

Gość cacy
nie wstydź się, no co Ty! :)

Gość ja mam na imię Maja
ja mam 30 lat i uważam, że co pasuje do dziewczynki niekoniecznie pasuje do kobiety:o moja koleżanka z pracy ma na imię Marita (też niby ładnie)ale obydwie uważamy, że te imiona są nie wiem jak to nazwać??infantylne??

Gość moim zdaniem to brak wiedzy
Jak w wielu przypadkach. Kojarzycie imię Maja z dziewczynkami z bajek i seriali tylko i wyłącznie? A jest to imię bogini greckiej - bardzo dostojnej matrony - nic infantylnego. Według mnie imię to ma jednak tę wadę, że trudno się je zdrabnia: można wymyślać Majuńcie czy coś tam, ale jest to jednak naciągane. To samo z Leną - też ostatnio modną. Imię ładne, ale kiedy dziecko w domu się ma :) i się do niego często mówi, to jakieś zdrobnienie by się przydało - a trzeba się nieźle nagimnastykować, żeby wymyślić zdrobnienie od Leny.

Gość koiko
najgorsze imiona dziewczece moim zdaniem-Maja i Lena Na wymioty sie zbiera..

Moja córa ma tak na imię- fakt-jak my je wybieraliśmy nie było aż tak popularne jak teraz. Jeśli się komuś nie podoba to jego problem-moja Majunia jest najfajniejsza na świecie i nawet gdyby miała na imię Hermenegilda i tak byłaby najcudowniejszym dzieckiem pod słońcem:)

Ja mam Maję i na córkę wołamy MAJA, a nie żadna Majunia, Majeczka, Majka. Po prostu Maja i już! Jak ktoś na siłę szuka zdrobnień, to każde imię można infantylnie zdrobnić i przy okazji obrzydzić. Jeśli chodzi o popularność, 20-30 lat temu modna była Anna, w ostatnich latach Julia, a teraz Maja, to normalne, że jakieś imię w danej chwili jest na topie. Jeżeli kogoś razi popularności np. Mai, to nie może po prostu inaczej nazwać córki? Mnie też rażą pewne imiona, ale w życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby zakładać o tym temat.

Gość a mi zaraz na myśl
przychodzą różne rymy: majeczka-pizdeczka, majka - wącha jajka, majcia-srajcia, itp. same takie:D :D :D

Gość JESTEM PEWNA
ŻE TA MODA NA MAJKI WYNIKA GŁÓWNIE Z DURNEGO SERIALU KTÓRY LECIAŁ SWEGO CZASU NA TVN. WALNIĘTE MAMUŚKI, FANKI TEGO NIEDOROBIONEGO RZYGU - SERIALU NIE MOGĄ SIĘ OPRZEĆ ŻEBY NIE NAZWAĆ TAK SWOICH CÓREK. O SERIALU WKRÓTCE WSZYSCY ZAPOMNĄ A NAZWANE TAK DZIECI BĘDĄ MIAŁY IMIĘ NA ZAWSZE

Gość I PEWNIE
BĘDĄ TAKIE NIEDOROBIONE JAK TA Z SERIALU HA HA HA :D :D :D

Gość ale maci problemy
zarzyjcie Amol, przestanie wam sie chciec rzygac,

Gość ZNIESMACZONAnaMAXA
Trzeba mieć nie źle zryty beret żeby tak nazwać dzieciaka!!!!!!!!!!!!!!

Gość ZNIESMACZONAnaMAXA
musiałabym Amol nosić przy sobie i ciągle łykać bo co krok jakaś majcia :D

Gość FAKT, ŻE
TO OKROPNE IMIĘ, JAK KOMUŚ URODZI SIĘ CÓRKA I NIE MA POMYSŁU NA IMIĘ TO NAZYWA JĄ MAJKA

Gość a co myslicie
o imieniu karina?

Gość lepsze niż majka
karina albo teraz bardziej popularne kalina

Gość abadziababenc
a jakie imię proponujesz autorko tematu?

Gość autorka - NIE - autorka
Tak naprawdę wszystkie są lepsze od majki, mam same złe skojarzenia z osobami o tym imieniu

Gość o tak majka dajka
heheheheheh