Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
margolka66

Podzielmy sie swoja wiedzą i doświadczeniem

Polecane posty

Już martwiłam się, że tylko w sklepach ze zdrową żywnością. Ale sklepy, które wymieniłaś, Joela, mam w zasięgu. Dzięki. Czy Ty gotujesz kaszę jaglaną ? Czytałam, że ma wielce zdrowotne właściwości :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ostatnio kupowałam kaszę jaglaną w Tesco,mój syn uwielbia ją z masłem.Parzę ją i do gorącej wkładam trochę swojskiego masełka i solę,uwielbia też zrobioną w ten sposób kaszę gryczaną.A jak ty ją przyrządzasz ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Margo, jak parzysz ? Nie gotujesz ? Mam parowar myślałam w nim ją gotować. Kasza gryczana z parowara jest dużo smaczniejsza, niż gotowana w wodzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Joela
Anula-ja kaszę płuczę i potem wsypuję do garnka z wrzącą osoloną wodą i łyżką masła .Wody 2.5 raza więcej niż kaszy .Gotuję ok 20 minut ,potem zawijam w ręcznik i wkładam pod kocyk ,żeby doszła .Kasza ta to żródło witamin ,mikroelementów -chyba najbogatsza z kasz .Tzw.jagły są znane od wieków

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Anulko,niestety parowaru nie posiadam.Gotuję ,często mieszając na małym ogniu.Jak już zacznie gęstnieć.Wyłączam ogień,garnek owijam folią aluminiową,ręcznikiem i opatulam kocem i tak się parzy,aż jest miękka.Do gorącej masełko i już.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tak kiedyś gotowało się u mnie w domu kaszę gryczaną :) Joela, dzięki za proporcje kaszy do wody, też mogę pod kołderką, gdy je znam. Dziękuję dziewczyny 🌻

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Forum - strona główna.
Ja podczytując Was Panie mam jedno pytanie/prośbę do Was. Ale nie wiem czy po pewnych poczynaniach pomarańczowych wpisów mogę zapytać o cokolwiek:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uprzejma pomarańcza
Jeśli o przepis lub poradę to pewnie możesz, ja kiedyś spytałam i dostałam odpowiedź, ale jeśli np. o to dlaczego wstawiają na garnek tragicznie nieostre zdjęcia, to podejrzewam, że już nie :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Czytam sobotnio/niedzielne zaległości i widzę, że o kołdunach rzecz. Marguś, nigdy nie robiłam, ale mamy taką maleńką knajpeczkę gdzie kołduny w rosole to czysta poezja. Jeśli jedziemy tam na obiad, to moi wiedzą: Q na 100% od kołdunów zacznie. I nie mylą się. Boskie jedzenie. Co tam w tych miniaturowych pierożeczkach jest, to nie wiem i nie wnikam. Ale smak fantastyczny!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niestety tak tu jest
na tym topiku, że masz szanse tu zaistnieć o ile: - zaczernisz nick - codziennie rano stawisz się na wirtualną kawe - przynajmniej kilkanaście razy dziennie napiszesz słodko-pierdzącego posta - jak skrytykujesz(nawet w dobrej wierze) nie licz że wybaczą i zapomną jednym słowem kolko wzajemnej adoracji moherowych beretów :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pytaj śmiało :) jak mogę pomóc, to pomagam niezależnie od koloru! a czemu zdjęcia nie są ostre? ech, też boleję nad tym, ale po prostu kiepski ze mnie fotograf, a fotografik jak z koziej dupy trąba, ale nawet na kiepskich fotkach coś widać... qanta 🌻

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Joela
Wytrzymam obelgę ,że jestem stara ,gruba ,brzydka i inne ale przypisanie mi łatki moherowego beretu wyzwala we mnie agresję nie do opanowania .Tak więc pomarańczko -spasuj .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uprzejma pomarańcza
Do Misia - Twoje akurat nie są takie złe ;) Do osoby na pomarańczowo powyżej - można zaistnieć na pomarańczowo, ale nie należy wylewać od razu wiadra pomyj na stałe bywalczynie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie jestem moherowa. Nie jestem słodko-pierdząca. Nie wymagam od nikogo alertu kawowo herbacianego. Nie jestem pamiętliwa i kulturalne słowa krytyki przyjmuję. Nie lubię chamstwa, wulgarności i pomarańczowego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niestety tak tu jest
ty akurat Joelu nie wiele masz wspólnego z tą sytyacją wzajemnej adoracji, nie chce Cie urazić, ale z grubsza właśnie tak to wygląda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niestety tak tu jest
Quanta no cóż, przemilcze.......

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hehe, poprawiłam na głowie berecik i czekam na koniecznie uprzejme pytanie, najlepiej polane lukrem :D. Śmiało :) Jeśli chodzi o głosowanie za kimś, kogo nie znam, prośby nie spełnię. Wystarczyło mi dzisiejsze glosowanie . Ale frekwencja była, rety.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mam swój czarny nick. Mało go używam, bo i za dożo tu nie bywam. A jeśli to tak go wklepię, że wychodzi mi na pomarańczowo(spacje) Swego czasu podczytałam na tym forum o wypiekach chleba .Nie pamiętam która to z Was Pań o tym mówiła, że wypieka chleby. Chciałam tylko zasięgnąć porady jako osoba początkująca w tym temacie, nic więcej. Przepraszam, ale "chyba"pomyliłam topici. Jakieś złośliwości z poniektórych stron:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kilka z nas piecze, ja głównie żytni na zakwasie wg mirabelki http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=20563&st=0&start=0 poczytaj, lektura ciekawa, a wskazówki cenne :) annorl też na zakwasie, ale w piecu :) joela przepis na swój chleb wcześniej podawała :) czasem, na szybko biorę mniej zakwasu i łyżeczkę drożdzy, ale wtedy pół na pół mąka żytnia i pszenna, trzeba wyrobić lepiej, ale szybciej rośnie :) powodzenia :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie pomyliłaś. Jestem pewna, że Joela Ci wyczerpująco odpowie, ona ma duże doświadczenie w pieczeniu chleba. Ja jeszcze nie piekłam więc mimo najszczerszych chęci nie pomogę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jeśli chodzi o pieczenie chleba to piekę ja i Misia, reszta nie pamiętam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
i jeszcze odnośnie tego wpisu : niestety tak tu jest na tym topiku, że masz szanse tu zaistnieć o ile: - zaczernisz nick - codziennie rano stawisz się na wirtualną kawe - przynajmniej kilkanaście razy dziennie napiszesz słodko-pierdzącego posta - jak skrytykujesz(nawet w dobrej wierze) nie licz że wybaczą i zapomną jednym słowem kolko wzajemnej adoracji moherowych beretów 1)mam zaczerniony i nie tylko dla tego topicu 2)nie atawię się na kawkę wirtualną, bo to mi nie pasuje i co najważniejsze, moja praca zawodowa na to nie pozwala (cenię ją ponad świat wirtualny) nawet kilkanaście razy w ciągu msc takiego posta nie sklecę, bo ....??? jedynie chciałam zasięgnąć porady o ile to możliwe :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Czasem piekę. I w maszynie i w piecu. Specjalistką żadną nie jestem, ale moimi spostrzeżeniami chętnie się podzielę. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×