Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamazelka

Problem - ile w kopercie na wesele?

Polecane posty

Gość zgadzam sie z aliksandrą
wsefb ja podchodze do tego tak ... orientuje sie ile mlodzi placa za moj talerz i tyle im daje. ostatnio bylem na weselu to mlodzi za miejsce placli 150 pln wlozylem 300 bo bylem z laska. "jak chca sie dorobic na weselu to niech najblizsza rodzina wklada po 1000" Brat to najbliższa rodzina więc powinien dać 1000zł. Autorko a Ty ile planowałaś dać?

Gość dfisdfbiodfbosdnosdfjnsf
aliksandra-300 zł to wstyd? A jak ktoś nie ma to co, ma dupą zarobić? Może Ty nie masz problemu z tym,żeby dać 1000zł, ale uwierz,że są tacy co mają.

Gość dfasdfdf
a czy cholera wesela wyprawia sie po to by zbierac kase? czy po to by pamietac ten dzien do konca zycia i by w tym dniu rodzina razem z nim uczestniczyla w tej chwili!! Kazdy daje tyle na ile go stac a nie bo tyle wypada bo drogie jedzenie..... poyeby

Gość zgadzam sie z aliksandrą
wsefb 200 osob ja pie**ole !! u kumpla bylo 240 osob i 60 pustych kopert. Jasne... skąd takie bajki bierzesz? :o I młodzi wcale nie zorientowali się kto dał pusta kopertę... bo te puste wątpię że były podpisane wiec logiczne kto dal a kto nie. Z resztą nie wierzę

Gość wsefb
aliksandra - zgadza sie teraz za 150 osoby nie nakarmisz na weselu, pisalem o realiach z pare lat temu. ale niedawno chajtal sie kumpel i mowil ze wiekszosc ludzi ze strony mlodej wkladala po 100 pln, na 60 osob nazbierali z kopert 12 tys.

Gość dlaczego ludzie są tak
pojebani i ciągle mówią że ktoś komuś zazdrości? ja bym tyle nie dawała, jeśli mnie na to nie stać, poza tym 1000 zł to za dużo tak czy inaczej, to że rodzina na nią pracuje bo ona się puściła to nie znaczy że wszyscy goście z tego powodu mają jej oddawać swoje miesięczne pensje

nie o to chodzi.tu ewidentnie widac,ze gdyby to autorki siostra wychodzila za maz za majetnego faceta to by jej dala te 1000zl,a ze to biedna siostra narzeczonego to jej sie nie nalezy.postaw sie na jego miejscu-to jego mlodsza siostra,wiec chce dla niej jak najlepiej

ja bym dała maks. 300zł. A co to brat to nie wiadomo jaka rodzina?? zwłaszcza, że bedzie duzo gosci.. jakby tak kazdy dał po 1000zł to by jeszcze nieźle zarobiła na weselu... swoja drogą trzeba mieć niezły tupet, żeby mając dzieciaka robić wesele na 200osób... Na moich terenach by to nie przeszło.

Gość wsefb
ha a niby jak sie skapujesz ??? no napisz, wychodzisz z kosciola , kazdy daje ci kwiaty i do wielkiej skarbony wrzuca koperte, mlody ma przyjmowac zyczenia i otwierac koperty ?... chyba nie . logiczne ze niepodpisane, ale ja wkladam do koperyty kaser i tez jej nie podpisuje - tak nie wkladam tam kartki z zyczeniami bo poco i tak ja wypierdola.

Gość dfasdfdf
niektorzy w ogole nie kumaja o co chodzi pieprzeni materialisci. chajtacie sie dla Kasy?? hooj kogo obchodzi z gosci ze tyle wydaja na jedzenie. jak nie stac to sie wesela nie wyprawia chyba prosta sprawa

Gość dfisdfbiodfbosdnosdfjnsf
nie o to chodzi.tu ewidentnie widac,ze gdyby to autorki siostra wychodzila za maz za majetnego faceta to by jej dala te 1000zl,a ze to biedna siostra narzeczonego to jej sie nie nalezy.postaw sie na jego miejscu-to jego mlodsza siostra,wiec chce dla niej jak najlepiej tu raczej ewidentnie widać,że to siostra chłopaka autorki ma nieźle w głowie najebana-wszyściutko na tacy podane- jak widać można nic nie robić i urządzić się na czyjś koszt :O

Mam nadzieję, że nigdy w zyciu nikt mnie nie zaprosi na żadne wesele, a nawet jeśli to i tak nie pójdę... skoro z tym jest aż tyle problemów..

Gość obawy uzasadnione
bewnie,że okolicznosci wazna ja pasozytom nie dałabym wiecej niż 500, oni pewnie dla kasy takie wesele robią (skoro rodzice płacą), gdyby buyli biednymi, skromnymi, ciężko pracującymi ludżmi jako brat z dziewczyną dałabym 1000 ale tak nie...

Gość kamazelka
dzieki za odpowiedzi, ale oszczedźcie prosze okreslen "puscic sie", bo to nie tak. prosze o porady jak sie zachowac, po prostu. a co do kopert - moi rodzice mi opowiadali, ze w ich kopertach byly pociete gazety. to nie tak, ze nie chce "dac". Uwazam jednak, ze 1000 zł w naszej sytuacji to za duzo. O weselu dowiedzielismy sie niedawno. Znalazł sie termin na poczatku lipca i siostra mojego brata sie 'napalila".

ja akurat wszystkie kartki z wesela mam zlozone w pudeleczku-kiedys sobie na 10ta rocznice poczytam:) a brat to jak najbardziej bardzo bliska rodzina,co innego jakas kuzynka czy kolezanka,daleka ciotka

Gość rozwala mnie . . .
300 zl malo ? A od kiedy KURWA wesele ma sie zwrocic ? Ja widze ze coraz czesciej mlodzi oczekuja ze im sie zwroci za wesele ;/ jak ktos robi wesele z takim przeswiadczeniem to moze niech zaprasza tylko milionerow z rodziny ;/

Nie wiem jak Wy dajecie tą kasę ale ja dołączam ja do telegramu i każdy wie że to ode mnie. Na moim weselu było tak samo, wiem ile dostałam od kogo.

Gość wsefb
ja z wesela zebralem 18 tys, było 120 osob. byly 2 puste koperty.

Gość ale czym ty się martwisz
jak brat chce dać to niech daje, a ty idziesz jako osoba towarzysząca więc nie płacisz, to jest jego brat a nie twój, nie jesteście małżeństwem

to pogadaj z nim na spokojnie na ile was realnie stac... nie wiem czxy to nie bylo tak,ze chcieli skromnego wesela,ale mama uznala,ze ta ciocie trzeba zaprosic,tego wujka,ta kuzynke i w sumie sami rodzice stworzyli ta dlugasna liste

Moja koleżanka powiedziała, ze podczsa przyjmowania zyczeń będzie otwierała koperty i takim oto sposobem bedzie wiedziała, kto ile dał :) a ja na swoim wolałabym dostać prezenty niż kasę...

Gość kamazelka
prawde mówiąc trpoche mi oczy otworzyliscie. Podpisujecie sie na kopertach, zeby bylo iadomo, kto ile dał? To na tym to polega? Przesciganie sie, kasa rzadzi?

Gość wsefb
dokladnei towarzyszaca nie placi wiec w czym problem. mysle ze na dezisiejsze realia i ceny to 400 pln w kopercie to minimum. chyba ze wesele gdzies nawsi tanim kosztem, remiza, bibmer, i masa miejsc stojacych, fartem mnie ominelo takie wesele bo nie poszedlem ale tak bylo.

Gość tocomowiemysle
to ze jestes dziewczyna jej brata nie znaczy ze masz dawac tyle kasy! to on ma dac forse, a ty tylko np 200 zl . To w zupelnosci powinno wystarczyc. Fakt ze liczy tylko na rodzine, to jej pech, jakby miala cos w glowie to nie robili by takiego wystawnego wesela, przeciez moze poczekac kilka lat i oszczedzic na wesele. Glupota jak cie stac to rob jak nie to siedz cicho- moja dewiza

Gość ale pusta koperta
to już jest totalne chamstwo!

Gość kamazelka
tak szczerze - nier, to nie mama wpadła na ten pomysł. Rozmawialam z ich mama tuz po tym, jak siostra jej powiedziala, ze lista gosci przekracza juz 150 osob a dodawanie dalej trwa. Kobieta zalamala rece. Mysle, ze zrobilo jej sie przykro.Wlasnie przez to, ze nikt nie docenil, ile pracy musi wlozyc, zeby pokryc to wesele.

Ja jestem ze wsi i uwierz mi, tak wesela w mojej miejscowości nie wygladają :) w ogóle rzadko kto ze wsi robi wesele w remizie :) a nawet jesli, to teraz wszystkie świetlice w gminie są wyremontowane na cacy :) wesele na wsi to już inna bajka :) stołów wiejskich, bimbrów itp nie ma :)

Gość oj jenny jenny
no siostrze to powinen dać przynajmniej 5 stów tym bardziej że mało nie zarabia

Gość Magda285
Ja oczywiście swojej siostrze dałabym przynajmniej 1000 zł. Nie obchodziłoby mnie kto robi wesele.Ślub i wesele jest raz w życiu/ a przynajmniej tak powinno być/ i od swojego brata i bratowej powinna dostać większy prezent niż od sąsiadki.Ale jeżeli Was nie stać?

Gość tocomowiemysle
goscie nie musza pokrywac kosztow wesela, gdyby tak bylo to goscie musieli by kupowac cos w rodzaju karty wstepu: 1 karta=wydatki za 1osobe czy uwazacie ze prezet na urodziny rowniez zalezy od watrosci imprezy!? a jak bedzie ujowo?