Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tocomowiemysle

Problem-ile do koperty na komunie?

Polecane posty

Gość tocomowiemysle

chrzestni wystarczy 400zl?

Gość aaaaaaaaaaaaadqwe
kurwa ludzie teraz komunia to ja wesele, wyscie sa pojebani, na komunie kupuje sie pamiatki an ie kurwa kase dla rodzicow

Gość pies biedny pies
co za durnowate czasy nastały ze czlowiek musi sie pytac ile inni dają zeby nie został obgadany przez rodzinkę:(( ludzie rpzestancie z tymi kosmicznymi prezentami na komunie bo nawet mlodzi ktorzy biora slub nie dostają tyle co te rozpuuszczone dzieciaki:( paranoja za ktora my odpowiadamy!!

Gość tocomowiemysle
no wiem ze i rodzice sie do kasy dorwac moga, co dla mnie jest totalnym no go! ale jak dziecko zbiera np na laptop to kasa bedzei jak znalazl nie chodzi o wycenianie dziecka, tylko ile wypada, bo raczej sa jakies narzucone przez spoleczenstwo normy- wiec ptasiek wyluuuuuzzuj ;)

Gość eloeloa
co za durnowate czasy nastały ze czlowiek musi sie pytac ile inni dają zeby nie został obgadany przez rodzinkę ludzie rpzestancie z tymi kosmicznymi prezentami na komunie bo nawet mlodzi ktorzy biora slub nie dostają tyle co te rozpuuszczone dzieciaki paranoja za ktora my odpowiadamy!!

Gość nauczycielkaaa.
Ja 2 lata temu dałam chrzescnicy 1000zł bo jakbym miala kupic rower to tanszego i tak bym nie znalazla

Gość eloeloa
nauczycielka tos kolejna mądra ktora przyczynia sie do tej durnoty!!!1000zł???poglupieliście całkiem???? to jak pojdziesz na slub chrzesniaka to mam nadzije ze 2 tysiące co najmniej dasz co nie???

Gość tocomowiemysle
rozpuszczone dzieciaki? ja na urodziny daje zwykle 80zl, tak sie jakos utarlo. Jak kogos nie lubie to nie ide wcale, a tych co lubie traktuje rowno.- mam spokojne sumienie:D i jeszcze jedno, to ze dam 400 moze to i malo dla niektorych, to mi lata. stac mnie na wiecej, ale ja jestem chrzestna caly rok i nie tylko podczas uroczystosci :)

Gość eloeloa
ale co sie dziwic ze ludzie tacy głupi skoro ksiądz bierze od głowy 200 zł...mając 100 dzieciaków na komuni zgarnia 20 tysiaków!!!to jest wszytsko nienormalne co sie dzieje:(

ja nie daje kasy tylko prezent, ewentualnie rodzinnie składamy się na ten prezent, i wcale to nie jest najdroższy prezent, ludzie przesadzają z przyjęciami całym tym cyrkiem i prezentami, robia wszystko na pokaz , kiedyś było inaczej

Jak to ksiądz bierze 200 zł? Od kogo i za co? Jeszcze nie słyszałam żeby sie płaciło za to że dziecko do kimunii idzie.

Gość eloeloa
ja mialam chrzestnych, moja siostra i brat i nikt nic nie dawał nam bo wczesniej nie bylo takiej presji jak teraza!! a teraz to swieta, urodzinki, komunie i trzeba sypać kasą bo jestem matka chrzestna i tak wypada....smiech na sali co to sie wyprawia!

Gość eloeloa
polacy biedaki ale musza sie oczywiście pokazac...to nic ze klną ze tyle kasy musza dac ale dają bo tak wypada, bo inni tyle dają:( za granicą, mimo ze zarabiaja 2-3 razy tyle co my daje sie symboliczne prezenty a nie takie warjactwo jak u nas!!

Gość comowiemysle
za granica daja malo w niemczech moi znajomi daja tylko 50 euro na slub, za pare no ale nas Polakow stac na wiecej :D a wczesniej tez prezenty byly, i rowery od chrzestnych i bombonierki do kazdej koperty. i zlota bizuteria

Gość eloeloa
dokladnie moja siostra mieszka za granica i mowi ze tam czy chrzest czy slub to daje sie symboliczne kwoty a u nas tylko jakies cyrki ze ludzie muszą odkladac cały rok na komunie lub 2 lata na slub chrzesniaka:(

Gość ja na komunię chrześnicy
nawet nie przyjdę, mam dość całej tej szopki i w ogóle rodziny

Gość eloeloa
a najsmieszniejsze jest to ze każdy klnie ze go czeka komunia czy ślub chrzesniaka i nikt sie nie cieszy z tego faktu a raczej jest wsciekły bo musi wyłozyć 1500 zł lub 2 tysiące:D co za obłuda!!!:)

Gość tocomowiemysle
ja sie tym nie przejmuje w sumie dam ile dam i koniec, wole byc ta zla ciotka niz pozniej zalowac i sie denerwowac ze uleglam presji spoleczenstwa

Gość eloeloa
ja dałam 100 zł i miałam głeboko w ****** co o mnie pomyslą!!

Widzę że dużo tutaj krytykujących. Ale fajnie się tak wypowiada na kafe, bo nikt się nie zna. Ciekawe który z Was daje mało kasy lub jakiś durnowaty prezent za parę groszy. Co? No niech znajdzie się chociaż jeden który robi tak samo jak pisze. Jak można iść na komunie czy wesele nie licząc się z kosztami. Niestety sami ludzie tak nauczyli a teraz tyle umoralniających. Wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość tocomowiemysle
Deadman moc to ja moge wiecej dac, duzo wiecej, rodzina to wie ale ja nie chce nie po to ma sie chrzestna, zeby kase dawala, dlatego pytam czy 400zl to ok, czy to nie zbyt smieszna suma.

Gość polacy to żałosne
stworki

Dla mnie śmieszna. Ale to tylko moje zdanie. Dasz ile masz. 10 lat temu moja chrześnica dostała 400 zł

Każdy daje tyle ile chce i ile moze :) Chcesz dać 400zl oki to daj tyle jak dla mnie to nie jest śmieszna suma;)

Gość efea2+
a my byliśmy w święta na chrzcianch u bliźniaków - jednego z nich byłam chrzestną i daliśmy 300zł + prezent za niecałe 100zł Myślałam, że będzie ok, a okazało się, że inni chrzestni dawali po 1000zł!!! Szok - aż mi się głupio zrobiło

Gość tocomowiemysle
Zlota Aniu za pare groszy to nikt nie da, lepiej wcale nie isc