Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciazowa25

przeraza mnie 2 ciaza

Polecane posty

Gość ciazowa25

Nie wiem czy dam rade:/ Mam jedno dziecko w wieku 14 miesiecy a tu bach druga ciaza i to juz 8 tydz. Jestem przerazona.. Roznica pomiedzy dziecmi bedzie megga mala. Jak tu uchowac 2 dzieci praktycznie w tym samym wieku? Wszyscy mnie namawiaja na najgorsze.. Bo dziecko mam male, bo dziecko potrzebuje jeszcze 100% uwagi , bo nie dam sobie rady, bo noworodek bedzie budzil kilkunastomieczne dziecko.. Bo finansowo bedzie krucho.. bo mi sie relacje z mezem pogorsza.. bo facet tez musi byc szczesliwy w zwiazku.. Ja tego dziecka nie chce.. Jest mi strasznie ciezko.. Ale nie potrafie tym samym zrobic cos tak brutalnego.. boje sie jak to wszystko wplynie na moje zycie.. Boje sie o to czy to dziecko bedzie zdrowe.. Zaszlam w ciaze pomimo tabletek ,,po" .. Palilam bardzo dlugo w ciazy ze stresu i stanu psychicznego papierosy.. Bardzo duzo.. Ja nie wiem czy ono bedzie zdrowe przez to.. Nie potrzebuje od was potepienie i o to bardzo prosze.. Potrzebuje dobrego slowa od nieznajomej mi osoby a ktora to byla w podobnej sytuacji.. Ze przy zlych warunkach rodzinnych, finansowych i przy tak malym dziecku miala 2, ktorego nie chciala.. Potrzebuje pomocy bo jestem w strasznym stanie psychicznym. Lzy plyna mi strumieniami... Nie umiem sobie sama z tym poradzic... Kazdy na mnie tylko naskakuje..

Gość Mama Nikoli
Teraz masz watpliwosci, ale napewno jak malenstwo sie urodzi bardzo je pokochasz i bedziesz zalowala ze nawet myslalas o takiej glupocie! Czasez zycie nas zaskakuje, ale potem jakos samo sie uklada, nie bedzie lekko ale ludzie maja gorsze problemy... np bezplodnosc. Roznica miedzy dziecmi wcale nie bedzie taka mala bo 2 lata, wiec wez sie w garsc, zacznij o siebie dbac, nie denerwuj sie a dasz rade, napewno rodzina Ci pomoze!

Gość senioritaDiana
oszalałas?To najlepsze co moze byc jak zaszłam w ciaze jak córka miał rok i nigdy tego nie załowałam teraz moje dzieci są samodzielne razem sie bawia a ja mogę isc do pracy a nie babram sie w pieluszkach. Na poczatku bedzie cięzko ale nikt nie powiedział ze bedzie lekko nawet z jednym dzieckiem,poza tym moze drugie byc spokojne a co do finansów to przeciez sporo rzeczy bedziesz miała po pierwszym,ja na początku nawet rózowe spioszki zakładałam synkowi po córce jak bylismy w domu.powodzenia!!!!!!!!!1

Gość ciazowa25
Wiem, ze dzieci sie lepiej chowaja z niewielka roznica wieku.. Ale najgorsza jest presja otoczenia.. Ja juz nie potrafie tak funkcjonowac:((( Do tego boje sie czy dziecko bedzie zdrowe. Kocham moja corke nad zycie mam nadzieje, ze bede rowniez tak kochala swoje 2 dziecko.. Ponosze konsekwencje chwili zapomnienia - ale to moja wina.. Maz namawia mnie na najgorsze, znajomi to samo.. Ja nie potrafie..

Gość adinnaaaa
jak masz juz jedno i je kochasz to na pewno i z drugim bedzie tak samo. inaczej jak bys w ogole nie chciala byc matka. wtedy rozumialabym twoje watpliowsci. wszystko sie ulozy.

Gość kiciorek-ek
nie przesadzasz trochę? Żyjesz dla siebie, nie dla ludzi wokół Ciebie!! Jaka presja otoczenia? Dziwię się, że mąż Cię namawia na aborcję, przecież jest tak samo odpowiedzialny jak Ty. A jesli chciał być szczęśliwy w związku z JEDNYM dzieckiem mógł użyć prezerwatywy. Daj spokój. Ogranicz palenie, może uda się rzucić. I zacznij o siebie dbać. Teraz wydaje Ci się, że to koniec świata. Pewnie zmienisz zdanie jak dziecko się urodzi. Trzymaj się!

Dziewczyno, weź się w garść! Moja córka 3.05 kończy roczek a drugi bobas wg lekarza powinien urodzić się 01.09, więc głowa do góry, Twoje ma już ponad rok. Z tym, że u mnie to była świadoma decyzja... Małą różnica wieku między dziećmi jest dla nich dobra, bo lepiej się dogadują. Pomiędzy mną a moją siostrą są cztery lata różnicy i dopiero teraz nauczyłyśmy się ze sobą rozmawiać. Szukaj pozytywów i trzymaj się ;)

Gość 4trttrt
Marta, to Ty?

ja też mam dwójkę maluchów, ale spokojnie jest możliwość poradzenia sobie z taką małą gromadką :)