Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POJEDYŃCZA MAMA

JAKA RÓŻNICA WIEKU MIĘDZY DZIEĆMI JEST NAJLEPSZA? KIEDY PLANUJECIE DRUGIE?

Polecane posty

Gość gość
znam mnóstwo rodzeństw, gdzie różnica wieku wynosiła właśnie 4 lata i nie narzekali nigdy, że jest to dla nich za dużo ;)

Gość Serminka
Ja mam trójeczkę dzieci: synek-9lat, synek-4lata i córcia-4miesiące. Nie planuję już więcej dzieci, tyle mi wystarczy, myślę że to świetne różnice wieku, zawsze jest jakieś małe na odchowaniu, nawet jak starsze jest na studiach, dorosłe. A dzieci dogadują się świetnie, pomagają i dalej wspólnie się wychowują, bawią się zawsze choć wiadomo, że lubią też trochę z rówieśnikami się pobawić, ale ogólnie kontakt świetny, najstarszy pomaga już trochę, chodzi czasem do sklepu, zostaje na godzinkę sam w dom, jest duży i samodzielny, opiekujesię młodszymi. Średni synek też jest samodzielny, ale w domu nawet ze starszym sam nie zostaje, bo takie zestawienie to gotowa katastrofa, raczej robi wszystko to co córcia i na spacery razem wychodzimy a najstarszy z kolegami na dworze wtedy się bawi. Ogólnie jest super, nie jest ciężko, bo dobte jest to że trochę odczekałam między kolejnymi dziećmi, chłopcy porafią dużo sami zrobić i zająć się sobą, a wtedy ja mam czas dla siebie i córci. A jak tata z pracy wraca to go wyganiam na spacer z dziećmi i już wogóle jest super, więc taką różnicę polecam. A co do rónicy 1-3lat, to nie komentuję, ale w zupełności zgadzam się z tym co koleżanka gość taki długi opis powyżej napisała. Preferuję odstępy między dziećmi 5-15lat.