Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilla. .

Byłyście w ciąży u stomatologa?

Polecane posty

Gość Kamilla. .

Ułamał mi się ząb i muszę iść do stomatologa. Mogę wziąć znieczulenie ?

Gość Kamilla. .
Żadna nie była ?

możesz iść, a nawet powinnaś! Uprzedź jednak dentystę, że jesteś w ciąży, to dostaniesz znieczulenie bez adrenaliny-bezpieczne dla dziecka

Gość gabinet pana prezesa
Stomatolog znieczuli Cię znieczuleniem, które mogą dostać kobiety w ciąży. Idź, bo potem może boleć, albo nie będziesz mogła jak urodzisz, bo dzidziuś zajmie Ci cały czas i możesz nawet stracić ząb. To już nie te czasy, żeby z powodu ciąży zęby tracić.

Gość karolinkamamaAniolka
ja chodzilam przez 2 tyg 2 razy w tyg --- kanalowka , ktora bolal ajak cholera ;/

Gość PytajacaKlaraa
Ja bylam i mialam nawet korzen usuwany meidzy 3 a 6 m,iesiacem mozesz

Gość dbaj o siebie.......
a to znieczulenie bez adrenaliny jest chyba słabsze? Słabiej działa... Ja mam 3 zęby do leczenia i też jestem w ciąży 2miesiac, ale doradzają mi że najpewniej isc po 3 miesiącu ciąży

tak, leczyłam ząb w ciązy. Gin powiedział ze mniej adrenaliny jest w znieczuleniu niz kobieta sama wytwarza jak się boi dentysty:D dlatego leczyłam ze znieczuleniem dla ciężarnych

Gość marla1009
byłam u stomatologa w ciąży,trzeba mu o tym powiedzieć i zastosuje takie znieczulenie co nie szkodzi dziecku

Gość marla1009
ja byłam,stomatolog zastosował takie znieczulenie które nie szkodzi dziecku,trzeba powiedzieć mu o ciąży;)

Gość Kamilla. .
Ciążę to On będzie widział gołym okiem ;-) (5 miesiąc)

Gość ej wy głupie
zęby to podstawa jesteście nieodpowiedzialne, ze zachodzicie w ciążę z niewyleczonymi zębami. Robiłyście badanie krwi przed? I widziałyście jakie cudowne jest wasze OB? Jak dziecko może się zdrowo rozwijać w organiźmie matki, która ma stany zapalne? Pojęcia brak.

Gość gwarek
mam chore zęby i doskonałe OB, to niezbyt miarodajny wskaźnik :P a ułamania zęba nie można zaplanować

Gość ej wy głupie
to o stany zapalne chodzi dziewczyno i choroby, które je powodują! - chorobe reumatyczną - zapalenie wsierdzia - zapalenie mięśnia sercowego - kłębuszkowe zapalenie nerek - zapalenie żył - gościec przewlekły wczesne stadia - zapalenie tęczówki

Gość gabinet pana prezesa
Jak połamańca nie wyleczysz, to będzie psuł się bardziej i może się zrobić stan zapalny.