Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olusiaaaa

Badanie na paciorkowca

Polecane posty

Gość Olusiaaaa

Hej przy następnej dacie wizycie u ginekologa mam wpisane małe literki GBS. Chodzę prywatnie i mam pytanie, czy za te badanie się dodatkowo płaci? Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Gość Olusiaaaa
nikt nie wie i nie miał tego badania?

Gość co to paciorkowiec?
co to jest? jakis robak?

Gość ja płaciłam
40 zł

ja ten wymaz będę miała pobierany w poniedziałek i sama muszę dostarczyć próbkę do laboratorium, koszt to ok 30zł

Gość hhbilbnlk;nm
No to ja przepłaciłam widzę. Wymaz pobierany przez lekarza, on też dostarczał do laboratorium - cena 60 zł.

Gość Olusiaaaa
hmm... wypowie się jeszcze ktoś? :)

przy pobieraniu wymazu płaciłam 16zł jeżeli wynik jest dodatni trzeba było dopłacić 28 zł

przy pobieraniu wymazu płaciłam 16zł jeżeli wynik jest dodatni trzeba było dopłacić 28 zł

Olusia no już dostałaś odpowiedzi, że płaci się dodatkowo, to o co Ci jeszcze chodzi?

Gość nie wiedziałam...
a jakie są objawy?

nie ma objawów, bo normalnie te paciorkowce nie są groźne i ma je duża część kobiet, groźne są dopiero jak kobieta ma rodzić i nie dostanie antybiotyku, bo może wtedy zarazić dziecko

Gość żartoojesz
Hally, idź się doucz, bo nie masz pojęcia o czym piszesz. Chyba nie miałaś paciorkowca, że takie brednie wypisujesz.

Gość żartoojesz
PS. i dla każdej innej "mądrej" - paciorkowcem zaraża się partnera przy współżyciu, gdy on się nie wyleczy zaraża z powrotem partnerkę. Musicie zbadać się oboje. I wyleczyć.

Gość cerrutinnnnn
jeśli ktoś chodzi na NFZ badanie jest w ramach funduszu, bo to obowiązkowe badanie. jesli prywatnie płacisz z własnej kasiorki, a cena w zależności od laboratorium a te 60zł to ktoś cię nieźle naciągnął:o

Gość cerrutinnnnn
jeśli masz paciorka to dostaniesz przy porodzie antybiotyk. jesli nie zrobiłaś badania dostaniesz antybiotyk przy porodzie profilaktycznie. jeśli robiłaś badanko i nic nie wyszło to git ;]

Gość cerrutinnnnn
a tak na marginesie to skoro chodzisz prywatnie to robiłaś wszystkie badania prywatnie i za wszystkie płaciłaś z własnej kieszeni, więc co to za pytanie w sumie czy się płaci za to dodatkowo? a jak inaczej miało by być w Twoim przypadku:classic_cool: nie kapuję :D

Gość ugyuvgftyufty
Cerutin Autorka być może nie płaciła za badania w czasie ciąży. Ja np chodziłam prywatnie ale lekarz pracował w szpitalu i dawał skierowania na tych szpitalnych drukach także badania miałam bezpłatne jak z NFZ. Paciorka robiłam akurat po zmianie lekarza no i płaciłam nie wiem jakby było u tamtego.

Gość cerrutinnnnn
a no chyba, że tak :D