Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlicjaZdołem

Chcę się odchudzić! Ktoś ze mną?????

Polecane posty

A co ciebie to właściwie obchodzi, zajmij się czymś innym, może jakieś robótki ręczne-to się wyciszysz trochę i uspokoisz... http://mariagerita.net/ - lub skorzystaj z tego jak nie pomoże... Ło matko, czemu tacy ludzie włażą z buciorami na nasz topik i udzielają rad , o które nikt ich nie prosi??!!

Bajkowa mama-> nie martw się to zapewne przejściowe, a tak w ogóle to nie waż się zbyt często i na pewno nie po jedzeniu. To normalne że wtedy więcej ważysz. Zważ się rano, po przebudzeniu, ale to na pewno wiesz :) Lapia, jak będę w II fazie to wypróbuję te warzywka, a z tą pizzą to masz jakiś pomysł na ciasto? Robisz z mąki kukurydzianej?

alicja na kafe zawsze tak było i bedzie ze niechciane pomarancze beda wtryniały wszedzie swoje 5 groszy;-( ważę się codziennie rano, po poranne toalecie;-) mowie ci to wszystko przez ta kapuchę ale nie martwię się wcale;-) co do ciasta na pizzę, ja kiedyś robiłam na mące z mielonych otrębów. zmieliłam otręby młynkiem (niestety już mi odmówił posłuszeństwa) i miałam taką ciemną mąkę, dodałam mazeine jajko mleko odrobine słodziku soli i sode oczyszczoną, coasto co prawda było dobre ale smaku prawdziwego drożdzowego nie przypominało;-( ja robiłam pizze ze szpinakiem i mozarella (kupowałam w niemczech taką 0.01% tłuszczu, u nas nie mogę takiej nigdzie znaleźć) ostatnio zaczelam pic mnostwo kawy, rozpuszczalna niby lzejsza dla zoladka i pije taka z 1/2 łyżeczki zalaną poł na poł mlekim i wodą i tak ze 3-4 dziennie;-( chyba musze zaczac trochę ograniczać;-( a właśnie dziewczynki bierzecie jakies witaminy? mi ostatnio strasznie włosy wypadają, cały czas biorę centrum i capivit piekne włosy ale bez rezultatów;-( brak warzyw i owoców robi jednak swoje... jadę do pracy, miłego dzionka wam życzę;*

Gość jkawa
Ja chciałabym się teraz zacząć odchudzać to już chyba ostatni termin, by jakoś wyglądać w lecie :) Czy któraś z was może stosowała tę dietę metaboliczną http://vimed.pl/dieta/? Brzmi chyba najbardziej sensownie wśród wszystkich na które patrzyłam. fajne jest to że jest dobierania na podstawie indywidualnego kodu metabolicznego.

Cześć dziewczyny! Musiałam "dojrzeć" psychicznie do rozpoczęcia odchudzania i w końcu wczoraj mi się to udało! A jak Wasze postępy w diecie?

AlicjaZdołemmm - jak odchudzałam się kilka miesięcy temu, też mi zaczęło więcej włosów wypadać i zaczęłam brać OLIMP BIO SILICA(ma bardzo bogaty skład, a kuracja miesięczna wynosi ok. 25 zł)i wszystko wróciło do normy. A teraz biorę magnez, bo dietę mam dosyć ubogą.

Hej dziewczęta :) Wiecie co... coś złego się dzieje. Nie jem prawie nic ;/ wciskam tylko w siebie te otręby na śniadanie i to nie zawsze... Potrafię przez cały dzień do gęby nic nie włożyć ;/ Mąż mnie ściga, ale ja skrzętnie się wymiguje od odpowiedzi. I co śmieszniejsze jak jadłam to chudłam, jak teraz skubię tylko jak kura to nie chudnę. Już mi coś z psychą chyba nie tak... Dziś rano 66kg.

Hej, Lapia-> no co ty??? zajadaj coś koniecznie, głodówka nic nie da a może ci tylko zaszkodzić, białko podobno tak właśnie działa, że zapycha ale nie można nic nie jeść. Dbaj o siebie. Ja jestem 7 i ostatnie dzień na proteinach, od jutra warzywka :) i proteiny oczywiście i tak do końca września - tak mi wyszło z testu dukana. Nie wiem czy dam radę tyle wytrzymać na II fazie ale spróbuję. Jak na razie słabo się czuję, biorę witaminki i dużo piję, ale mimo to jest licho... do dziś schudłam na samych proteinach (7 dni) 3,7 kg :) Póki co nie korci mnie nic, ale zastanawiam się jak to będzie latem jak lodów mi się zachce ??? :) Trzymajcie się ciepło

zrobiłam test dukana i trochę mi się plany pozmieniały stąd nowa stopka :) a tak w ogóle to polecam ten test, wylicza w ile czasu trzeba poświęcić na poszczególne fazy itp. podaje link- ja robiłam inny, ale ten też powinien być ok, jest tam też tłumaczenie. http://www.metodadukana.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=55:test-ducana&Itemid=18

Jak Wam idzie???, chyba nie zostałam sama na placu boju??? Ja czuję się nieźle, jem teraz warzywka 5/5, całkiem niżle spada mi waga jak na razie :) właśnie piekę sernik dukanowski, ciekawe czy wyjdzie :) Pozdrawiam was, uaktywnijcie się trochę bo mi samej smutno ....

A ja byłam na weselu i zrobiłam sobie odpust z tej okazji. I dziś wskoczyłam w wielkim strachu na wagę. Podskoczyło tylko 200gr ;]]]

ja dziś znów zaczynam same proteiny, trochę brakuje mi już pomysłów na potraw, ale nie jest żle. sernik wyszedł mi niesłodki :( ale mam nauczkę , następny będzie lepszy, podobno istnieje przepis na budyniowiec, muszę poszukaćw necie. Lapia, ja też sobie parę razy pozwoliłam ;) tak minimalnie.

jaaaa ! ale nie wychodzi i nie wyjdzie :( nie umiem się zawziąć i zmobilizować...

Gość bardzo boję się przytyć
w ciąży bo zawsze byłam szczupła, co myślicie o takim pomyśle żeby przed zajściem w ciąże schudnąć (tak żeby mieć ok 5-10 kg niedowagi) Chodzi mi o to że mając 10kg w zapasie czułabym się komfortowo a te 5-7 kg ewentualnej nadwyżki to akurat dziecko,łożysko, wody i praktycznie po porodzie byłabym taka jak przed. Myślicie że to dobry pomysł bo strasznie martwię się kilogramami i zawsze trzymałam formę i nie chcę tego zniszczyć

Gość czy nikt mi nie
odpowie czy to dobre wyjście ?

Gość fffgghhjj
nie, lepiej uważać na to co jesz w ciąży i nie obżerać się

Gość opiekunka
Ja z brzuszkiem po ciąży poszłam chyba na łatwiznę, kupiłam sobie suplement go-slim i po jakimś czasie stosowania i lekkich ćwiczeniach już się go pozbyłam i znów jest śliczny ;)