Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bazinka

Próbowaliście kiedyś SUSHI? Jakie wrażenie, smkowało Wam?

Polecane posty

no właśnie nie, boje się :D ale też z chęcią się dowiem jak wrażenia ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
raz probowalam to cos przelknac:p zula,zulam i mi nie przeszlo przez gardlo jednak wole pasztet:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja sie spytam
sushi? good stuff!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuna lunaaa
1 probowalam , balam sie ale ciekawosc byla silniejsza... Bylo to dla mnie paskudne, lzy naplynely mi do oczu. A ten glon do oczyszczenia kubkow smakowych smakowal jak mydlo! Nie wiem czym sie ludzie zachwyzaja i wydaja tyle pieniedzy na to. 100razy bardziej wole pierogi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość musza byc dobrze zrobione
w sklepach sa na ogól wysuszonei wiorowate. Mnie nauczyła robić Japonka. To jedno z prostszych dan i niedrogich. Po prostu ryz z winegredem + cos w srodku ( ryba, ogorej, jajko) , zawiniee w wodorost.Nie wiem, czemu ;ludzi sie tak podniecają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z winegredem dobreeee
a moze ze zgredem , vinegrette, spolszczone vinegret

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Renatka3000 ohyda no,ale to takie modne a ty nie przyjmujesz że komuś to może najzwyczajniej smakować? jadłam pyszne sushi. ja uwielbiam ryby, lubię ryż, to połączenie plus kilka innych rzeczy mi bardzo smakuje. moda nie ma nic do rzeczy 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ona1212
bardzo dobre i zdrowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość musza byc dobrze zrobione
zgredem, dobre:) jasne ,ze z winegretem, przepraszam, literowka. No ale spolszczone, to i tak przez w :) :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jeszcze nie.
ale jak tylko znajde prace to na pierwszą wyplate sobie funduje. Postanowione

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mi bardzo smakuje, ale nie kupujcie takich na wynos, gdzies w hipermarketach. Idźcie do restauracji, gdzie robią na waszych oczach. Wtedy bedzie dobre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wlasnie bylam w dobrej restauracji specjalizujacej sie w sushi tego sie poo prostu polknac nie da:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
z jakim vinegretem fuj!!! Tylko specjalna mieszanka octu rybnego i czegoś tam jeszcze. Sushi jest bardzo smaczne i lekkie. A to co ktoś u góry nazwał mydłem jest rzeczywiście okropne i ja tego nie jem. Chociaż to takie ma być, by oczyścić kubki. A jak za ostre to mniej wasabi dodawać ;d

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość musza byc dobrze zrobione
do tematu wracając: nie moge zrozumiec ceny sushi u nas - na Dalekim Wschodzie kupujesz jako jedno z tanszych gotowych danek na tackach ( np dziecku do szkoły)- i sa przepyszne. U nas pare razy jadlam suche, wiórowate. ryz sklejony.I placisz nie wiem za co - za nazwę? Naprawde mozna sie zniechecic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja ryby tez uwielbiam:)ale takie smazone,wedzone mniam surowa ryba nie przejdzie i juz:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Brzydula30 wszystko się 'da' połknąć :O to kwestia nastawienia. Chyba masz w głowie obraz surowej ryby i podświadomie zaciskasz przełyk. Ja bardzo lubię sushi, pierwszy raz jadłam kilka lat temu - więc to nie kwestia mody, a raczej poszerzania horyzontów kulinarnych. Polecam sushi, jest pyszne i zdrowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość musza byc dobrze zrobione
przeciez winegret to własnie oliwa z octem ( moze byc róznych typów) + przyprawy. Akurat znam sie na temacie, bo w"Kraju Sushi" mieszkałam. Mozna dawac rózne dodatki, ale baza jest podobna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
flaki z kalmara -pycha:) moze po prostu to wlasnie nastawienie nie dalo mi przelknac mimo,ze duzo popijalam:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość musza byc dobrze zrobione
ryz sypki w sensie,ze nie mozna go rozgotowac na ciapę, ani tez nie dogotowac, a skleja sie go wlasnie tym rodzajem winegretu. Poza tym wcale w srodku nie musi byc ryba. Moze byc np jajko na twardo, czy surowy ogórek. Istota sushi to ten ryz , wzielo sie to stąd, ze dawniej, zeby ryby (i inne produkty) sie nie psuły, zawijalo sie je w ryz i wodorosty i tak transportowało. Poniewaz w Japonii akurat jest duzo ryzu, ryb i wodorostów tez , bo wyspy , sushi jest tanie ( chyba ze w superdrogich knajpach, gdzie wszytko jest drogie). O wiele drozsze sa np owoce, bo maja mało ziemi - np bardzo drogie czeresnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość frau firana
jadłam sushi w londynie,paryżu ,berlinie i warszawie w warszawie to najgorsza podróba najlepsze sushi było w paryżu z tym że za granicą susharnie prowadzą rodowici japończycy a u nas tyle że ktoś coś gdzieś poczytał raz widział jak się robi i już prowadzi interes

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Armani Code
bardzo lubie sushi ale nie to z Polski osoiscie najlepsze jadlam w Londynie i Birmingham. sushi wcale nie musi zawierac surowych ryb. moga byc ryby wedzone, smazone, moze ich wcale nie byc, moga byc zatsapione nnymi owocami morza. o zgrozo, jadlam kiedys sushi z kurczakiem :P sushi robi sie naprawde prosto, trzeba tylko poznac proporcje zalewy do ryzu a potem puscic wodze fantazji. ah, no i ryz trzeba wyplukac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×