Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bazinka

Próbowaliście kiedyś SUSHI? Jakie wrażenie, smkowało Wam?

Polecane posty

Gość o żesz wrotki moje..
samo sushi takie sobie ale marynowany imbir i wasabi...moge jesc tonami...a wiekszosci te dodatki nie smakuja

Gość aniwokle
uwielbiam sushi! Pierwsze sushi jadłam w ryżowym polu, potem jeszcze w kilku innym miejscach, w siódemkach... Jeśli ktoś jeszcze nie jadł sushi to warto wybrać dobry lokal. Nie radzę ryzykować z zestawami które mozna kupić w lodówkach w realu czy tesco - to nie wiem co to jest, ale na pewno nie sushi. Można się wtedy tylko zrazić.

Gość granatowakroowa
co Wy macie z tą surową rybą? ja surowej też nie za bardzo lubię,ale sushi możne być z krewetką smażona,w cieście, w wędzoną rybą, z surimi, z kawiorem. Kto wam każe surową rybę jeść? ja jestem teraz w ciązy,więc surowej też nie mogę. Uwielbiam z krewetką w cieście

jeden zachwyca sie szpinakiem a inny lubi sushi ja uwielbiam polska kuchnie,jest najsmaczniejsza na calym swiecie co mi nie przeszkadza sprobowac obcej kuchni, zasmakowalam sie w tureckiej z powodu duzej ilosci warzyw i dobrze przyprawionego miesa

Gość pani ja pan on
Próbowałam, ale jakoś nie powaliło mnie na kolana. Zdecydowanie wolę naleśniki :P

Gość konik optrzepany lewą dłonią
ochyda.cieszę się że mialam okazję za frajer sprobować.Bo jak bym miala to kupic to by mnie uj strzelil ,że wydałam kase na takie gówno

Gość pani ja pan on
konik... ja niestety musiałam wywalić kupę kasy :D ale cóż-uczmy się na błędach :P

Gość fvetyuhjuk
Mi smakuje, ale dopiero od mniej wiecej 5 podejscia.

Gość cszdcsz
Bardzo dobre :D szkoda, ze takie drogie.

Gość Hel ha
Nigdy nie jadlam bo sam widok mnie obrzydza. Mieszkam za granica i troche sie dziwie ze mówicie ze shshi jest takie drogie. To ile w Pl kosztuje.???

Gość pani ja pan on
z tego co pamietam za wieksza porcje z jakas zupka z glonow zaplacilam 125 zl :/

Gość madrakamilka
Gaga nie lady -a podaj prosze przyklad typowego Polskiego jedzenia, jesli mozesz. Tylko nie pisz ze pierogi, bo to nie Polskie. Sushi - dla mnie rarytas

Gość strzałka :)
moja koleżanka kiedyś podała mi sushi ale ryba była lekko uwędzona a nie surowa (częstowała wiele osób, które miały obrzydzenie do surowej...) i powiem szczerze, że niezłe

Gość fvetyuhjuk
W Poslce zrobili z sushi lansiarskie jedzonko dla tych troche lepiej sytuowanych.. taka moda.

Gość rzygotek
No chyba mnie choj upali winegretu albo ocet rybny. czy wy rosniecie na bambusach????

Gość Fryziak
Ja wole kuchnie indyjska:p a kapusniak, kwasnica albo goląbki to nie polskie??

Gość jadlam i musze przyznac...
ze jest przepyszne.Jednak nie od razu mialam takie zdanie za pierwszym razem jakos mi nie podchodzilo.Dopiero potem za drugim razem zaczelo mi smakowac jak juz bylam zapoznana z tym smakiem.Dla mnie bomba:D

Gość madrakamilka
Fryziak, masz racje, wszelkiego rodzaju kwaszonki, zury to Polskie. Jak dla mnie to zgnile jedzenie i nigd go nie lubilam. Polska kuchnia nie jest lubiana na swiecie z trego wzgledu ze kojarzy sie, tak jak mnie zreszta tez, z zepsutym jadlem.

Gość madrakamilka
Na youtube sa instruktaze jak robic sushi, Ja je robie sama, w domu.

Gość rzygotek
No golabki to czysto Polske tepaku. W Czechach i na Słowacji gołąbki nazywają się holubce, w niektórych regionach Stanów Zjednoczonych glubkis, na Białorusi i w Rosji галубцы. W Niemczech znane są w jako Krautwickel/Kohlrouladen. Dotarły także do Szwecji gdzie nazywają się Kldolmar. Znajomość gołąbków w Szwecji prawdopodobnie zawdzięcza się osmańskim wierzycielom króla szwedzkiego Karola XII, którzy rezydowali w XVIII wieku w Sztokholmie. Na Półwyspie Bałkańskim i w Rumunii podobnymi potrawami są sarme (w Rumunii sarmale), chociaż tutaj używa się przede wszystkim liści winorośli lub kiszonej kapusty. No i kapusniak tylko polski ty glabie słowacka kapustnica, ukraińska капусняк. Wszystko polske depie

Gość strzałka :)
wow, rzygotek umie korzystać z wikipedii :D

Gość Fryziak
To ty jesteś debilem:) :classic_cool:. Tak samo na całym świecie ludzie jedzą pizzę albo spaghetti i dlatego te Dania już włoskie nie są!??

Gość duzo
Ja nie lubię ale robię bo moi dużi i mali się zajadają .

Gość rzygotek
No i Pizza to wloska cieciu Potrawę w rodzaju pizzy podawali już starożytni Grecy. Były to płaskie chleby posmarowane oliwą, czosnkiem, posypane ziołami. Z Grecji (ok. 500 p.n.e.) trafiły do starożytnego Rzymu.

Gość rzygotek
No i Spaghetti to wloske bambarylo Spaghetti zostało wynalezione w Chinach, skąd Marco Polo przywiózł je do Wenecji. Stamtąd rozprzestrzeniło się na całe Włochy.

Gość Fryziak
Jasne a ty made in China?!

Gość rzygotek
No no made in China?! chinske zupki i sajgonki tez sa polske. ty cielaku

Gość Fryziak
Jesteś polakiem, a gdyby matka Cię w Chinach splodzila to byś chinczykiem był idioto??

Gość mmLena07
jak sushi to tylko w Japonii, lub gdzieś blisko ciepłego morza. No niestety trudno, żeby dobre sushi było np. w Warszawie, gdzie trzeba transportować te ryby często kilka tygodni. Co z tego, że w chłodniach, jak to tak czy inaczej nie są świeże ryby. Różnica jest ogromna, porównywałam. Dużo podróżuję i w różnym miejscach miałam okazję smakować. :)