Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :( SAD MUMMY

Po urodzeniu dziecka wszystko sie zmienilo.. nie wiem co robic

Polecane posty

jest coraz gorzej, nie chce mnie z dzieckiem do kraju puscic, nie zgadza sie na paszport... nie wiem co robic

Gość Był dobry a jest zły
Syna ma to po co ma się żenić. Twój przykład nauczką dla następnej. Najpierw ślub potem dziecko. Teraz masz dziecko i machnęłas na ślub ręką. Chcesz wyjechać do domu. A tu nici z wyjazdu, partner nie pozwala. Paszportu dziecku nie założy bo boi się, że swojego syna już nigdy nie zobaczy. Ogarnij całą sytuację i przeanalizuj to wszystko. Teraz twoja sytuacja jest inna niz przez te dwa lata. Twój facet zaczął ci nakazywać i już nie zabiega o ciebie. Zacznij być silna bo tego wymaga sytuacja.

co robic?

No i widac jak sie konczy zycie bez zadnych zasad moralnych. Masz autorko swoj konkubinat :D Dobrze ci tak. Co masz zrobic? Pozostaje ci siedziec na dupie bo co innego zrobisz jak nie masz paszportu dla dziecka ? Jak dla mnie to jestes w czarnej dupie. Dobrze ktos wyzej napisal najpeirw slub a potem dziecko.

Gość kiciorek-ek
jagoda- ależ ty jesteś denna. Autorko- dziecko ma dopiero miesiąc. Dowiedz się czy nie może wyjechać na Twoim paszporcie. Jeśli nie- spróbuj wyrobić bez jego zgody. Dowiedz się jak to wygląda jeśli nie macie ślubu- czy możesz naściemniać, że sama wychowujesz dziecko.

Gość wertyuioq2w3e4r5t6y7u8
przykro mi ze przez to przechodzisz moja teoria to facet wsadza w dziure i tyle oni nie maja zadnych emocji a to wychodzi czesto po urodzeniu dziecka no bo do tego emocje potzebne http://www.youtube.com/watch?v=4ALTu4dVbTQ

przykro mi bardzo z powodu Twojej sytuacji, ja sobie nie wyobrażam, żeby brak było wsparcia ze strony mojego męża... nie umiecie się trochę odnaleźć w tej nowej dla was sytuacji, on najbardziej... możliwe, że nie tak sobie to wszystko wyobrażał... ja sama nie mam czasu teraz o siebie zadbać... ale chyba nie ma innego wyjścia. daj malucha popilnować babci, a sama wyjdź na cały dzień, idź do fryzjera, kosmetyczki, kup jakiś drobny ciuszek. Może to pomoże ?

Gość iiikkk0ooonnnaa
Miesieczne dziecko musi miec paszport tymczasowy...Jak mieszkasz za granica, to w konsulacie sklada sie wniosek i oboje rodzice musza przy tym byc i podpisac zgode... Wiec sama dziecku paszportu nie wyrobisz... Poczytaj sobie na stronie konsulatu, jakie dokumenty przy pierwszym paszporcie musisz zabrac...Paszpotr tymczasowy jest wazny 12 miesiecy... I co ma slub do relacji pary po urodzeniu dziecka? Ja najpierw, po roku mieszkania razem, po 8 latach znajomosci wzielam slub. Potem bylo dziecko dopiero i co? Po roku malzenstwa moj maz przestal okazywac mi uczucia, nie ma przytulania ...Seks raz w tygodniu, a teraz juz od miesiaca sie nie kochalismy, bo ja mam do niego zal i nie mam ochoty... Co do zajmowania sie dzieckiem tylko wszystko jest w porzadku-moj maz noworodkiem sie interesowal, pomagal jak mogl... Dlatego autorko, rozumiem, co czujesz, jesli o brak okazywania czulosci chodzi...

Gość kiciorek-ek
to niefajnie. Właśnie nie wiedziałam jak to jest więc pomyślałam, że warto sprawdzić jak to jest z tym paszportem. A apropos ślubu- ja akurat nie mam, a żadnych problemów po urodzeniu dziecka nie mieliśmy. Jest nawet lepiej niż wczesniej :) Więc nie ma reguły!

Gość iiikkk0ooonnnaa
I watpie, ze w konsulacie na cos sie zda sciemnianie, ze sama dziecko wychowujesz-bedziesz musiala to udowodnic. Wejdz na strone nkonsulatu, pod ktory podlegasz i poczytaj...

Gość iiikkk0ooonnnaa
Ja wyrabialam dziecku drugi paszport teraz... Pierwszy mialo w Polsce robiony. A teraz musialam tylko wypelnic wniosek, dostarczyc dwa zdjecia, kserowali tez akt urodzenia dziecka i akt slubu. No i oplata 16 funtow za paszport. I na odbior czeka sie 3-4 tygodnie... I maz musial przy tym byc, zeby podpisac zgode na wydanie paszportu-oboje rodzice musza podpisac.

Gość ksenia8922
Ja daje świetnie radę! Jedyny problem jaki mam to karmienie piersią, pokarm itd. i muszę używać laktatora. Nie jest to nic strasznego, bo znalazłam fany, delikatny, ręczny laktator Lakta Mila. Kupiłam go 2 tygodnie temu przez internet, na stronie http://www.simed.pl i już zdążyłam go pokochać. Polecam każdej mamie, która ma te same kłopoty! I nie załamujcie się takimi sprawami tylko idźcie do przodu!