Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takiePYTANIAdoMAM

DO MAM- ile macie lat, wzrostu i ile ważycie? w jakim wieku są Wasze dzieci?

Polecane posty

Gość takiePYTANIAdoMAM

Czy Wasza waga uległa znaczącej zmianie po urodzeniu dzieci? Czy wasze zdrowie uległo pogorszeniu po porodach?

Gość takiePYTANIAdoMAM
Jeśli pojawiły się u Was jakieś dolegliwości zdrowotne po porodach, to napiszcie też jakie.

A jaki ma byc w tym cel?Nastraszenie przyszlych mam czy co? Waze ciut wiecej niz przed ciaza,moje cialo jest ok i zdrowie tymbardziej-rzadziej choruje

Gość wariatka jak ich mało....
lat-23 waga-52 dziecko jedno 3 latka po ciązy zostało mi 2 kilo :)

Gość asia 1991
Mam 20 lat, 172 cm i ważę 54-56 kg. Córka ma dwa latka. Przed ciążą ważyłam 50 kg, ale wyglądałam baaardzo chudo, teraz jest dużo lepiej :) Ze zdrowiem nie mam problemów.

Gość przyszła mama trojaczków-już!
27lat 167cm wzrostu 49kg wagi (przed ciaża) obecnie 56kg . Dzieci : 12 maja skończą miesiąc :D

Zdrowie nie uległo pogorszeniu,waga uległa zmianie,ale mam zamiar zrzucic jeszcze te 6-7 kg :)

27 lat, dziecko 2,5 letnie, wzrost 168 cm, waga obecnie 58 kg. przed ciążą ważyłam 65 kg, po skończeniu karmienia 54 kg. problemów zdrowotnych zasadniczo nie mam, poza zawirowaniami hormonalnymi, które dopadły mnie po skończeniu karmienia.

Gość Kro-kro
lat 28 waga 53 (przed ciaza 55,5 ) czyli schudłam co zresztą ogólnie widać wzrost 163 dziecko 7 m-cy :D

Gość Mama Kacperka.....
Ważę kilka kilo mniej niż przed ciążą co mnie cieszy :) Co do zdrowia to po ciąży mam: kamienie na woreczku żółciowym, przepuklinę, wysoki puls, niskie czasem bardzo za niskie ciśnienie, bóle serca :O to tyle.... no chyba, że o jakiejś chorobie jeszcze nie wiem

Gość Mama Kacperka.....
A mam 23 lata, wzrostu 172 cm i ważę 70 kg :O Dziecko ma rok

Gość karolinkamamaAniolka
lat 20 waga 57 wzrost 178 wiek dziecka 3miesiace, 2 tygodnie , 1 dzien :)

Gość Maryjetta.
25 lat, 6 lat corka, 168 wzr, 90 kg. Po porodzie wazylam 72 kg. Po pol roku zaczelam zajadac depresje. Nim sie ocknelam bylo 95 kg! Schudlam do 82 kg,potem znow przybralam do 93. Teraz mam 90. Nadmienie ze nie pracuje,siedze w domu,nie stac mnie na silownie,a mieszkanie jest tak ciasne ze nie idzie robic wiekszosci cwiczen aerobowych. Ale za jakis tydzien mam miec prace. Mam nadzieje ze wreszcie cos sie zmieni bo mam dosc swojego zycia. Swoja tusze zobaczylam dopiero na zdjeciu jak brat mi ukradkiem zrobil. Przerazilam sie. Fakt faktem nie zagladalam do lustra bo sie soba brzydzilam wiec unikalam. Po domu caly dzien w pizamie. Mialam kilka ciuchow ktore ledwo dopinalam jak trzeba bylo gdzies isc. Wraz z nastrojami i waga zmienial sie caly moj styl. Gdy schudlam, mialam swietny humor to ubieralam sie ladnie,modnie cos ala hipis z elegancja. Gdy zgrublam wpadalam w dola,zakladalam poplamione dziurawe szmaty,piankowe klapki,koltun na glowie i potrafilam tak isc do sklepu. Teraz wygladam troche lepiej jesli chodzi o ubior,ale nie satysfakcjonujaco.

Gość badałyście sobie tarczycę
po urodzeniu dziecka?

Ja osobiście badałam i w czasie ciaży i przed ciażą i teraz teżjuż badałam,bo mam niedoczynnosć tarczycy :(

26 lat, 165 wzrostu i 49 kilo. zdrowie chyba tak jak przed ciążą nie widzę jakiś zmian. tarczyca zbadana :)

Gość badałyście sobie tarczycę
a czy badanie robiłyście dlatego, że lekarz sam zasugerował czy dlatego, że zaczęło się dziać coś co Was zaniepokoiło?

ja zaczęłam niekontrolowanie tyć, zupełnie bez żadnej przyczyny. okazało sie że winna jest tarczyca i prolaktyna. potem źle dobrane leki i ani się obejrzałam a w 1,5 mies miałam 17 kg na plusie!!! co dziwniejsze latem, kiedy codziennie jeździłam duuużo na rowerze, chodziłam na spacery i wcale nie chciało mi się jeść! puchłam przeokropnie!

ja zbadałam tarczycę na swoją prośbę bo zawsze ciężko mi było przytyć choć jeden kilogram, a czułam się za chuda. okazało się, że wszystko jest ok i po prostu mam taką urodę :O

Gość moj synek ma 21 miesiecy
Mam 32 lata, 177 cm wzrostu, 78 kg wagi, 17 tydzien drugiej ciazy :)

32lata,58kg,178cm. Zbrzydłam i zestarzałam się po ciąży do tego stopnia, że znajomi nie poznają mnie na zdjęciach sprzed kilku lat. Mam 19mc synka, który jest kochany i nie stwarza wielkich trudności wychowawczych (póki co), ale mimo to jestem wiecznie zmęczona, wyglądam jak upiorzyca. Nie chcę mieć więcej dzieci.

Gość piszcie dziewczyny
:)

Gość ewelinka 83
lat 22 2dzieci wzrost 173 waga 56 ostatni raz wazyłam tyle w gimnazjum zdrowie ok,generalnie na plus

Synek 5 latek. ja mam 25 lat, przed ciąża ważyłam 52 kg potem 48-50 kg, mam 160 cm. obecnie 56 kg , prawie 22 tyg drugiej ciąży.Przed tą ciążą też ważyłam już 52 kg wszystko ok poza żylakami

Gość ewelinka 83
córka mialaby 3,5 roku,synek ma 4 miechy

Gość mamy piszcie
:)