Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ponessska

Karmienie butelkowe od urodzenia - jak to wygląda w szpitalu.....

Polecane posty

Gość hehe Max pieknie je robisz
nie mozna, kto nie chce to nie karmi proste jak dla mnie :)

szczyt egoizmu...to najpierw sraja cala ciaze jak to sie trzeba odzywiac,a potem dziecku przeciwcial nie dadza- widac,ze nikt empatii i odpowiedzialnosci nie nauczyl

Gość zaraz mama drugiego
No mnie troche przekonalas - tak jak pisalam mi te kilka dni nie robi roznicy. Tez sie zastanawiam czy potem nie sprobowac karmic tez w nocy. Pytanie tylko co z laktacja jesli nie bede reguralnie karmic. Pierwsze dziecko karmilam 9 tygodni i jak poszlismy do pediatry po recepte na mleczko to ta do mnie z tekstem ze 6 tyg karmienia to nie karmienie, ze moglam sobie calkiem darowac... pozniej jeszcze pol na pół karmiałm do 9 tygodnia.

mi siara zaczela leciec z piersi jakos kolo 7-8 miesiaca... a jak urodzilam to pojawilo sie juz biale mleko... zreszta chyba temat zboczyl z toru... autorka pytala czy w szpitalu dostanie mleko i jak to wyglada w nocy... ogolna odpowiedz... TaK dostaniesz, ale musisz byc gotowa na krzywe spojrzenia i komentarze poloznych... w Polsce jest naciska na karmienie piersia, nie dziwi Was, ze nie ma reklam mleka 1 ?? tylko 2 ;) jesli jestes pewna, ze nie chcesz karmic piersia to olej to co beda gadac... pros o mleko, a jak nie beda chcialy dac to zapytaj czy masz im przyniesc krzyczace dziecko... i wtedy one same zeby miec swiety spokoj nakarmia mlekiem ;)

piersi sie wyreguluja... jesli bedziesz karmic tylko w nocy to mleka bedzie malo... bo ilosc melka dostosowuje sie z czasem do malucha... jesli czesto przystawiasz to laktacja sie zwieksza...

Gość nimkaa
Autorko musisz się zorientowac w szpitalu. W szpitalu w którym rodziłam zawoziłam dziecko co 3 godziny do karmienia a potem je odbierałam (zarówno w dzień jak i w nocy).

Gość inkaaaaaaaaaaaa
Ja po cc nie miałam 3 dni pokarmu. Buteleczkę z mlekiem (Hipp) przynoszono mi do pokoju co 3 godziny . W nocy tez panie przynosiły. Pierwsze godziny po cc jak jeszcze nie mogłam się za bardzo ruszy małą karmiły położne.

Gość Tritollo
Tak się tu rozwodzicie, a nie wpadłyście na pomysł, że autorka może sama wziąć sobie kupić mleko 1-kę w sklepie, wziąć butelki i podgrzewacz i cały wkwipunek do torby i sama to mleko przyrządzać dziecku ?

Gość Marcowa mama
U nas w szpitalu położne mialy butelki z mlekiem ale jak sie okazalo pod koniec pobytu to moglo sie zdarzyc że dzis dziecko było karmione Nan a juro bebilon w zalezności jak im akurat firmy poprzynosily. Mi dziecko caly pobyt w szpitalu marudziło i mialo problem z brzuszkiem mysle ze to dlatego bo po powrocie do domku była aniołkiem. Dlatego proponuje wziąść swoje albo w proszku albo w tych gotowych buteleczkach. Swoja droga że pewnie bedą krzywo patrzeć mi prawie by wsadziły piers do imadła by udowodnić mi ze cos leci a pokarmu nie miałam. Dopiero w 3 dobie jak mala straciła 300 gr to sie kobiety obudziły i nie było problemu jak szlam po butelke.

Gość ponessska
Dzięki bardzo za odpowiedzi :) mi marudzić połozne nie powinny bo jak wspomniałam mam przewody mlekowe przecięte więc im mleka nie wyczaruje. Wiem już wszystko jak to mniej więcej wygląda. Pozdrówka dla Was :)