Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakkjd88fffgg

Czy jedząc otręby owsiane schudne?wystarczy tylko dodawac je do posilkow ??

Polecane posty

Gość kakkjd88fffgg

nie trzeba diety podobno ani ruchu tylko dodawac otreby do jedzenia i sie chudnie.to prawda?

Gość frankfurterka1980
no na samych otrębach napewno schudniesz...

gdyby to było takie proste to by mnie tu nie było :) owszem otręby zwiększają swoją objętośc, dzieki czemu możemy jesc mniej, wiec i kcal zjedzonych w ciagu dnia bedzie mniej :). Moja kolezanka wcina otreby od pazdziernika, odzywia sie tak samo jak wczesniej, tylko ze dodaje otreby..... nie schudła ani grama :) wiec sama juz nie wiem jak to z nimi jest

Gość iysinuajdod
inspiracja ale sie mylisz własnie otreby odchudzaja ZAWSZE.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nawet jak sie je tlusto i duzo to odchudzą bo maja takie działanie ze nie dopuszczaja tłuszczu tylko go usuwaja podczas trawienia .wiec nie ma szans utyc jedzac otreby !

Gość iysinuajdod
twoja kolezanka pewno za malo ich je ! TRZEBA PODOBNO JESC NA DZIEN OKOLO 5O GRAM OTREB DO JEDZENIA.

Gość głupich nie sieją
jasne leż i wpierdalaj jak leci tylko zagryzaj otrębami bedziesz mega laską

Gość a ja sie zgadzam z autorka
dietetyczka mi powiedziala i to dobra dietetyczka,że mozna jesc co sie chce i nie cwiczyc i samym jedzeniem otrab do posilkow dodawanych sie schudnie.wiec nie podwazaj dietetyczki opinii niedouczona kretynko.

iysinuajdod własnie dlatego napisałam ze juz sama nie wiem jak to z tymi otrębami jest. Możliwe że wcina ich za mało :). Tego nie wiedziałam że nie dopuszczają tłuszczu podczas jedzenie, więc dziękuję za wyjaśnienie :) Ja tam jak zaczęłam jesc zdrowo, to zauwazyłam ze mam wiecej energii, poprawiła mi się cera ( nie mam juz wyprysków) , nie rozdwajają sie paznokcie. Skoro kazdy tu tak popiera te otręby to zacznę jesc :) Mogłabym prosic kogos kto otręby wcina systematycznie o wypowiedz :)?

Gość ettfff
ee tam za bardzo odchudzaja nawet

Gość to prawdsa
fakt

Gość dariiia26
Ja jem codziennie otręby z jogurtem, płatkami i suszonymi plasterkami owoców (niestety nie jestem w stanie jeść otrębów bez dodatków bo uważam że są niesmaczne). Czy odchudzają to nie wiem - ja mam stałą wagę, prawidłową. Na pewno warto ze względu na błonnik

Gość jjdjjjd7
a ile tych otreb jesz??ile łyzek dziennie

Gość na dukanie sie je otreby
jem otreby i chudne

Gość idz do gminy
a ile jesz co dnia lyzek?

Gość fgfghsfhfh
otreby pomagaja na wyproznienia, ale TYLKO jesli sie do tego duzo pije, w przeciwnym wypadku beda zatykac. Na nich sie nie schudnie, chyba ze ktos mial zaparcia tygodniowe,a od otrebow ustabilizuje sobie wyproznienie, to wiadomo ze w kilogramach troche poleci bo usunie resztki. I tyle w tym temacie, to nie jest jakis pozywienie-cud

Gość kods9f9dfd
chudnie sie własnie po owsianych a wy sie nie znacie

Gość KASIA944
tak .schudniesz

Gość Ja tam nie wiem.
JA jem z 6 łyżek dziennie . I co dalej nie pomagają ;( I co ja mam zrobić .! Weźcie pomóżcie. :( Prosze .!!!!!!!!!!!!

Gość doko
Ale wy jesteście tępi.. Ja piernicze.. I macie neta i zamiast sprawdzić sobie, poszukać to piszecie pierdoły. Otręby są doskonałym źródłem błonnika, wspomagają prace jelit i pomagaja w ich oczyszczaniu. Dzienna porcja to ok 20 do 40 gramów. Otręby owsiane są średnie, ale otręby pszenne - pęcznieją w żołądku zmniejszając uczucie głodu i są wydalane - czyli to co zjesz to wydalisz. Możecie je mieszać z jogurtem, posypywac kanapki (polecam wymieszać je z chudym serkiem kanapkowym lub twarogiem- łyżkę serka do szklaneczki i lyzkę otrąb - pomieszać i posmarowac kromę), można dosypac do talerza zupy (wystarczy 1-2 łyzeczki - są prawie nie wyczuwalne), twarożku, miseczki sałatki, do lekkiego deseru (podejrzewam że jeśli ktos się odchudza to nie wpieprza tortów ale np budyń czy kisiel ew. lekki mus lub krem). Otręby można dodawać do wielu potraw. Mozna je dodać do ciasta, do placków ziemniacznych, pancake'ów, naleśników, babeczek, sosów - Oczwiście polecam robić je w wersji light, bo w innym razie waga średnio spadnie, jedynie częściej będziecie chodzić do toalety, jeżeli otręby będziecie jeść juz w miarę regularnie. I nie prawdą jest, że jedząc tłusto i dodając otreby schudniemy. Nie wiem co to za 'genialna' pani dieteyk, ale radzę ograniczyć kontakt, dla wlasnego zdrowia. Wystarczy samemu troche pomysleć.

Gość gość
Niewiem cyzjedyc otrbz owsiane schudniecie mam nadyeje ye tak sama zacyznam je jec podobno jedzac otreby zalewajc je wodom ju po dwuch dniach brzuch robi sie bardzej plaski.

wiesz co same otręby ci nie pomogą w schudnięciu dodaj je do jogurtu bez% i jedz na śniadanie później owoc sport kolacja lekko strawna i mała gimnastyka i dasz rade:)

Gość gruby bolek
ja juz tego nie jem bo tak schudłem że jak sie przeglągałem w lustrze- to nie wiedziałem czy lustro pękło czy ta kreska to ja

Gość 😅😅😅😘😘
Dnia 4.05.2011 o 18:00, Gość głupich nie sieją napisał:

jasne leż i wpierdalaj jak leci tylko zagryzaj otrębami bedziesz mega laską

😅😅😅😅😅😅