Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamadzieci2

zmywarka-pytanie

Polecane posty

Gość TakaSobieMama
Hiena - Miele to rzeczywiscie super sprzet, od pralek, zmywarek, kuchenek przez odkurzacze az do drobnego sprzetu agd. Moja cioteczna babka ma pralke miele.......pralka ma 35 lat (!) i dalej na chodzie :). Tez sie nad miele zastanawialam ale ta ktora chcialam byla o 20% drozsza od mojego Boscha (przy zakupie patrzylam glownie na decybele ;) )....troche kasy w kieszeni zostalo i nie zaluje wogole bo moja tez sie super spisuje :)

Gość hmm może akurat
wybrałaś jakiś model droższy. ja mam taką za 1000zł i jest super a mam porownanie z innymi. acha mam 45cm i 6 czy 7 programow

My mamy zelmera i to najlepsza rzecz jaką mamy w domu :D nie oddałabym jej za nic! W domu mogę robić wszystko, ale zmywanie to dla mnie istna katorga... To była najlepsza inwestycja :D Przy pierwszym użyciu się popsuła tzn. pierwsze mycie było ok a już na drugi dzień całą wodę jaką zebrała wywaliła na podłogę :o Potem nie działała z tydzień a potem samoistnie się naprawiła- to było ponad rok temu i do teraz wszystko jest super :)

ja mam elektroluxa, ale tego małego, bo tylko na 2 osoby. :) Myję co drugi dzień, czasami, jak się zbierze więcej garów, to codziennie. Ale u mnie jest tylko jedno danie i to na 2 dni, więc wiele naczyń nie ma. Stosuję oddzielnie sól, nabłyszczacz i proszek ludwik, bo kostkę do mycia trzeba było przekrawać i rozpadała się na kawałki. Tak jest dużo wygodniej. Myję najczęściej w 50 stopniach na 30 minut, tylko wtedy nie ma suszenia. Ale zmywarkę uruchamiam wieczorem, zostawiam na noc otwartą i rano wszystko jest suche :)

Gość Zgadzam
bosh...REWELACJA1

my mamy amicę, model do zabudowy. jestem bardzo zadowolona jak na razie - dobrze się spisuje i jest cichutka (może to przez to, że obudowana). kupiliśmy jeden z tańszych modeli, a mimo to jest ok. używam tabletek 3w1, ale dodatkowo jeszcze sól i nabłyszczacz, bo mamy na prawdę paskudną, twardą wodę. zmywam co 2 dni.

Gość MI_zielone
ja mam rex electrolux juz 8 rok w niej myje, wlaczam codziennie razem z garami i wszystkim co popadnie. Raz wymienialismy jakas czesc, bo nie ciagnela wody- jakas blokada jest, bo jakas rurka byla zakamieniona.Teraz staram sie ja czyscic tak raz na 2 miesiace i od 6 lat nic sie nie dzieje. A tak to jestem zadowolona.

od dwóch lat mam hotpoint ariston i jestem mega zadowolona, używam tabletek z Lidla i oddzielnie sól i nabłyszczacz, co 2-3 m-ce przepłukuję płynem do czyszczenia z Rossmanna oraz zawieszam zapach cytrynowy (też Rossmann) zmywam co drugi dzień, normalnym programem, wszystko się pięknie domywa ,pachnie i błyszczy, a jak mam z danego dnia to biore program 30min., więcej programów nie używam bo nie trzeba

ja mam amice...mam ja dopiero od dwoch tygodni...wczoraj mi zastrajkowala bo przedwczoraj otworzylam za szybko i tak jakby sie zab lokowala...spaprala mi wczoraj humor...ale jakos sie odblokowala...najpierw nastawilam ja na wstepne mycie potem na normalne i jakos poszlo...co do tabletek to kupilismy w biedronce...a wczoraj dokupilam sol bo mi ciagle sie palila lampka ze brak soli.... jestem zadowolona bardzo ...w krotkim czasie domownicy sie nauczyli ze wszystko do zmywarki idzie...hmmm...czasem brakuje talerzy..

Gość ...no fajny tylko troche drogi
mialczydelko, przeczytaj instrukcje zanim zaczniesz uzywac zmywarki. glownie poczytaj o tym jakie detergenty stosowac kiedy, bo czuje ze zgadujesz na podstawie lampek programatora. jak kupilas glossime iles-w-1 to sol nie jest potrzebna (ani nablyszczacz) czytaj czytaj instrukcje zamiast zgadywac. powinnas miec gdzies funkcje przelaczania trybu zwyklego na tryb 3-w-1 i wtedy lampki sygnalizujace brak soli i plynu sie nie pala.

Gość mamadzieci2
ludzie bosch piszę się przez ,,ch,, chyba zostanę przy aristonie 45cm,10kompletów naczyń,9litrów wody... ma 9 programów ale wiadomo że jak zwykle używa się 2-3 ma też program 25minut(bez suszenia) i nocny super cichy :)

Gość mamadzieci2
napiszcie coś jeszcze o środkach do zmywarki(jakie)

Gość a ja robie kuchnie
Ja pracuję w studiu mebli kuchennych i trochce już zmywarek widziałam i naprawde mogę policić TEKE bardzo dobrz firma, ale raczej jej w markecie nie kupisz, co jeszcze AEG jest ok, bosch chyba trochce przereklamowany (jej czas świetności minął) bosch zeby był dobry musi mieć 3 na początku ceny czyli powyzej 3 tysi, Whirpool tez jest dobry. Myślę, że jeśli teraz miałabym wybrać sobie to coś z tych 3 firm

Gość a ja robie kuchnie
i to dokładnie w takiej kolejności jak pisałam

Gość a ja robie kuchnie
jeżeli chodzi o środki to już z doświadczenia domowego poleciłabym SOMAT

Gość a ja robie kuchnie
sól i nabłyszczacz może być najtańszy

Gość mamadzieci2
a jak wygląda somat cenowo??

Gość mama 3-latka marcowego
Od roku mam Bosha 45 cm, silence czy jakoś tak się nazywa. Jeszcze awarii nie było, jestem bardzo zadowolona. Rodzina 30osobowa, sprzet chodzi średnio co drugi dzień. Środków używam najtańszych, nabłyszczacz i proszek domol z rossmana, sól jakaś z lidla albo biedornki jak mają. Nie narzekam na jakość mycia.

Gość mama 3-latka marcowego
Aha, kupiłam w sklepie internetowym 'Dobry market', zamówiłam za pobraniem i miałam dostawę w niecałe 24 h pod same drzwi, ale mieszkam na parterze;-) Cena była wtedy o prawie 500 zł niższa niż w sieciowych sklepach z agd, no z dostawą to 400 zł.

Gość mamadzieci2
a czy garnki emaliowane można w niej myć?

Gość a tak przy okazji
a to nie mam pojęcia, sprobuj z garnkiem jakimś, ja z nietypowych naczyń to makutrę myję;-) Jak stać cię na zmywarkę to po pewnym czasie zainwestujesz i w garnki inne, jesli twoim cos się stanie.

Gość mamadzieci2
nie no garnki mam , ale chciałam sobie nowe kupić emaliowane no i nie wiem czy jest sens kupować takie i myc je ręcznie ...nie po to kupuję zmywarkę aby stać przy zlewie........

Gość x...x...x
Na kazdym naczyniu - garnku, talerzu czy innym na spodzie, badz na jakiejs przyklejanej naklejce powinna byc informacja o myciu w zmywarce :) Ja mam whirlpool - jestem z niej baaaaardzo zadowolona. Cicha, ma wiele funkcji, oszczedna. Wkladam tylko tabletke 3w1 i jest super wszystko wymyte. Nie ma z nia problemow od dnia kupienia ( a to juz 3 lata ) raz na pol roku wlewam do pustej zmywarki szklanke octu i wstawiam na mycie na 60stopni. To poprostu czysci zmywarke z tluszczu, zabrudzen, filtr wtedy tez przemywa super i nie ma rzadnego zapachu wbrew pozorom :) Polecam ten tani sposob mycia zmywarki.

Gość x...x...x
ps... podlapany z progrmau telewizyjnego - how clean is your house? :) jak ktos zna to wie jakie tam brudy pokazuja i ze srodki jakimi czyszcza sa niezawodne - w tym wyprobowany przeze mnie ocet do zmywarki :)

Gość TakaSobieMama
Dla mnie posiadanie zmywarki a zamysle i tak stanie przy zlewie (bo czegos tam sie w zmywarce nie myje) mija sie z celem..... Ja wyrzycilam z kuchni wszystko co nie nadawalo sie do mycia w zmywarce.... a w zasadzie nie wyrzucilam tylko mimo wszystko mylam ;) i czekalam az sie zniszczy :P.... taka selekcja naturalna :D

Gość odradzam aristona i candy
te firmy sa tragiczne. mialam pralke ariston i padla precyzyjnie w momencie wygasniecia gwarancji! zupelnie tak jakby ktos celowo wyliczyl ile pociagnie :o czuje sie oszukana. a candy ..cuz, ma dluga tradycje sprzedawania shitu, ale dalam mu szanse i kupilam pochlaniacz. kolejny blad! po miesiacu popieprzyly sie diody i niektore sie swieca kiedy program jest wylaczony, a po roku zaczal warczec silnik :o jeszcze nie padl, ale skurczysyn jest tak glosny ze na nerwy dziala. lepiej doplacic wiecej i kupic cos porzadnego.

Gość odradzam aristona i candy
coz *

Gość Daryll
electrolux 45, bardzo jestem zadowolona.

Gość 2-2
Dam ci dobrą rade. Jak jakaś ci się spodoba, spytaj sprzedawcy, czy ma blokade. Ja mam w domu zmywarke i czasami się zapominam i chce włożyć talerz do włączonej. Po prostu otwiera się. Nie ma żadnej blokady w trakcie mycia naczyć. To niebezpieczne przy dzieciach.

Gość jesli chodzi o tabletki to
poza tymi reklamowanymi bardzo fajne sa tansze niemieckie: domol z rossmanna i w5 z lidla. tabletki tesco maga byc (sa calkiem ok, tak od biedy, ale bez szalu). odraczam natomiast tabletki oxo bo sie nie rozpuszczaja nawet w normalnych srednich temperaturach i przez to nie domywaja naczyn. ledwo co daja rade sie rozpuscic w 70 stopniach...