Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

StaraBida

Moje dziecko bije się po twarzy

Polecane posty

Syn za 3 mies bedzie miał 2 lata. Za każdym razem jak na niego krzyknę bo coś nabroi to siada na podłodze i sie bije po głowie i krzyczy:-( Nie wiem co robić... Jak jestem z nim np. na placu zabaw i krzyknę żeby nie podchodził pod huśtawki bo go uderzy to on siada i sie bije po buzi :-o Ludzie to pewnie myślą że ja na niego krzyczę i go wtedy biję :-o Jak go tego oduczyć? Mówie mu że nie wolno bić buzi ale to nic nie daje :-(

a kogo mam się zapytać? mamy? czy do lekarza z nim iść? :-o pytam tytaj, może ktoś miał takie doświadczenia z dzieckiem i wie jak dziecko tego oduczyć albo czy może samo wyrośnie...

taki etap, samo minie :) mój za to bije się po dłoniach. jak tylko coś źle zrobi to uderza sie z całej siły w dłoń, a za chwilkę ją całuje, tak żeby nie bolała. u nas wcześniej było bicie wszystkich po kolei po twarzy, trwało to ok 3 miesięcy, przeczekałam, nie reagowałam gwałtownie. chwytałam za rączki i mówiłam "nie wolno bić" w końcu sie znudziło.

Gość gośćPatrycja
Mam to samo...Moja córka wczoraj skończyła półtorej roku i od dość dawna w chwilach irytacji daje sobie tzw "liście"...Na początku nie wydawalo mi się to jakimś problemem, po prostu wydawało mi się to dziwne...Na poczatku probowalam, ze nie widze- bo ponoc czym bardziej na cos uwage zwracasz tym bardziej dziecko to robi. Pozniej juz tlumaczylam ale tez nic. Teraz Mala ma poltora roku i daje sobie naprawde "porzadne" trzaski w twarz...Nie wiem co mam robic, nigdy w zyciu nie uderzylam corki i nie mam pojecia skad takie zachowanie sie u Mojej Malej wzielo.

Gość gość
Moj dwulatek ze zlosci gryzl sie w reke a wczesniej rzucal sie na podloge i uderzal czolem. Przeszlo samo, taki etap najwyrazniej dziecko nie potrafi sobie poradzic z emocjami.

Gość gość
Słuchajcie dIewczyny. Moja historia jest trochę jak z telewizji ale może warto to przemyśleć. Mój synek jak miał rok bił wszystkich po twarzy. Bardzo mocno i w złości. Na nic Dało się tłumaczenie, łapanie za rączki. Nie rozumielismy z mężem skąd on to zna bo my jesteśmy bardzo spokojnymi ludzmi u nas się nawet nie krzyczy. Telewizji nie oglądał. Nie miał za bardzo kontaktu z innymi dziećmi. Miał kochana i czuła nianie od 3 miesiąca zycia. Az pewnego dnia mąż zerwał się z pracy bo potrzebował dokumentów które zostały w domu. Jak wjechał na podwórko usłyszał wrzaski wiec podszedł do okna i widział jak niania policzkowala roczne dziecko krzycząc na niego ze rozlalo wodę. .. niania odeszła i problem zniknął po 2 tygodniach...

Gość gość
Matko jedyna i mam ten sam problem :-( jak oduczyc? Corcia ma 2 latka.

Gość gość
Up

Gość gość
Mój za trzy miesiące ma dwa latka, robi dokładnie to samo..

Gość gość
Moje dziecko ma 2 lata robi to samo natomiast jak się uderzy to ze spodem mowie ze to nie jest fajne i zróbmy głasiu glasiu działa zamiast się uderzać po prostu misia sobie buzię z biegiem czasu jak chce się uderzyć najpierw patrzy na mnie kiedy widzi że patrze głaszcze się zamiast uderzać.

Gość gość
Hmmm może autyzm?

Gość gość
gościu sam masz autyzm, nie masz pojęcia o czym piszesz