Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pati.ko

Dojeżdżanie do pracy 35km,czy droższe mieszkanie?

Polecane posty

Gość kasia164
pati. ko dziękuję Ci za życzenia! Mam nadzieję, że uda nam się rozwiązać ten problem i jakoś na pewno sobie poradzimy. Rodziców nie potrafię zostawić samych, ponieważ to okropne jak rodzice, którzy dbali o nas tyle lat później stają się nie potrzebni, ja tak nie potrafię zrobić, szczególnie, że bardzo dużo im zawdzięczam m.in. wykształcenie. Jakoś nam się ułoży. Zgadzam się z Tobą w 100%, że lepiej mieszkać blisko dużego miasta niż w samym mieście, na pewno dasz sobie radę i będziesz szczęśliwa czego Ci bardzo szczerze życzę :)

Nie czytałam wszystkich wypowiedzi ale z tego co piszesz już sama sobie odpowiedziałaś co wolisz, jedynie teściowe chcą ingerować w Waszą decyzję i narzucają swoje propozycje. Pamiętaj: to nie teściowie będą tam mieszkać, a Wy i to nie oni będą spłacali kredyt 30 lat a Wy. Ja bym wybrała pozamiastową opcję - sama mieszkam za miastem w sumie :)

Gość pati.ko
To prawda, podjęciem decyzji sama sobie odpowiedziałam na pytanie.I podjęłam słuszną decyzję.

Gość desperatka31337
i tak i tak jest ok, sama tak jeździłam, po to jest samochód! cena paliwa to temat na osobny wątek ;)

Gość IMO dobrze zrobiłaś
"3razy w tygodniu x 2 liczba osób x2x35km = to daje 420 km łącznie w tygodniu" To ja po mieście miesięcznie robię 1500 km (do i z pracy, 2 osoby, jakieś zakupy, kurs językowy raz w tygodniu, raz w tygodniu do rodziny na drugi koniec miasta - 35 km w jedną stronę), więc Twoje przebiegi to nie jest jakaś straszna odległość. O ile trasa Ci się nie zatyka, to pewnie i tak jesteś na miejscu szybciej niż zajmuje pokonanie 7 km w zatłoczonym mieście. A jeśli dochody niepewne, to nie ma co się zastanawiać - jak stracisz pracę, to nie wydajesz na dojazdy i nie masz kredytu. Jak stracisz pracę z tym mieszkaniem w mieście, to zostajesz z kredytem.