Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frankness

kto studiował albo studiuje medycyne

Polecane posty

Gość maturzystka333
dzięki za te wszystkie informacje;) Jeśli mogę wiedzieć.. byłaś dobra z fizyki? bo ja dosyć nie bardzo. albo może masz znajomych po medycynie co tez byli przeciętni? :)

z fizyki kulalam...niestety jak mialam egz wstepne to jeszcze trzeba bylo ja zdawac..ale nadrobilam biol i chemia tak mi sie wydaje ja tam nie bylam wybitna uczennica w liceum..z georagfi np mialam dopalacza bo to dla mnie byla tragedia sie uc\yc o rzekach i pagorkach..z histori tez nie bylo ciekawie. ja Ci powiem tak: sa na medycynie takie przedmioty ze nawet najlepsi maja klopoty(wlasnie ta nieszcesna farmakologia..no i na anestezjologintez duzo lekow jest i u nas na ratownictwie bylo..) ale prawda jest taka ze jak to kochasz to bedzie szlo Ci dobrze..nawet jesli na semestr wyladujesz z trojcyna z farm.nie chodzi o to zeby miec tylko same 5..ale zeby to czuc. jak juz to czujesz to z wielu wlasnie to czucie pomoze miec dobre oceny,

eeh no i znow zapo,nialam o czyms..sa takie rzeczy z ktorych ma sie albo 5 albo pale..;) wiec wiesz..lubisz to to masz 5 nie lubisz-co za tym idzie niechetnie sie tego uczysz..kulejesz-masz pale/ u nas tak bylo z reanimacja..z intubacja wklociami...nie bylo 4..3..byly albo 5 albo paly..bo nasza babka wyszla z zalozenia ze nie mozna umiec reanimacji troche.. troche zaintubujesz to tez nie uratujesz akomus zycia.

Gość maturzystka333
ok;) A ty od razu chciałaś iść na ratownictwo czy wybierałaś pomiędzy tym a medycyną a na nią sie po prostu nie dostałaś? ... Sorki za ciekawskie pytanie, ale zainteresowałaś mnie tym ratownictwem i chce wiedzieć jak to u Ciebie było;)

Gość gość
Jeśli chcesz studiować tak jak ja to koniecznie musisz dobrze zdać maturę z chemii. Polecam www.kursynamedycyne.pl - to nowy internetowy kurs z całego zakresu chemii, który przygotuje Cię do nowej rozszerzonej matury. Sprawdź sama na www.kursynamedycyne.pl

Gość Kamilkaa112
Ja studiuję medycynę w lublinie, obecnie dopiero 1 rok więc jak na razie jest bardzo dużo zakuwania, a mało praktyki. Mimo wszystko powoli już się czuje jak lekarz, szczególnie na laboratoriach kiedy to ubieramy specjalną odzież dla lekarzy :) Gdyby ktoś takowej potrzebował to ja zamawiałam na http://www.uniformix.pl/pol_m_katalog-odziezy_ODZIEZ-MEDYCZNA-DAMSKA_koszulki-142.html

Gość gość
Ja jestem na medycynie. Studiując ten kierunek, każdy wie, że przydatne są produkty typu fartuchy i rękawice. Większość studentów medycyny notorycznie robi taki zakupy. Wszystko co potrzebne ze znajomymi kupujemy http://www.essenticare.eu/. Ceny są bardzo dobre, przesyłka szybka, a jakość produktów bardzo dobra.

Gość gość
Mi osobiście najbardziej podobają się ubrania na stronie www.dersa.pl widać w nich styl i mogę coś dla siebie kupić bo noszę rozmiar 34 co powoduje że prawie wszystko standardowe wisi na mnie!

Gość gość
Byłam na medycynie i dumnie prztrwałam te wzystkie lata , miałam dobre wyniki w nauce, a co najważniejsze – nie zraziłam się do tego. Nawet jak nauczyciele byli wymagający, nie narzekałam. Swoje umiejętności dodatkowo wzmocniłam kursami z http://gsusg.pl/ i teraz mogę się pochwalić, że mogę w końcu sumiennie pracować w branży. Polecam

Gość gość
Również udoskonaliłam swoje umiejętności dzięki kursom www.gsusg.pl . Osoby idące na medycynę, moim zdaniem jż zawczasu powinny sobie powoli kompletować dla siebie przydatne kursy aby wiedzieć jak działać w przyszłości, mi bardzo pomogły, polecam.

Gość gość
Zgadzam się z poprzednikiem, na www.gsusg.pl można ukończyć bardzo przydatne kursy które zaowocują w przyszłości, warto więc mieć ich na uwadze bo naprawdę maja wiedzę i potrafią ją konsekwentnie przekazywać, polecam.

Gość gość
Medycyna do najłatwiejszyhc nie należy, więc trzeba isc na ten kierunek z powołania, bo inaczej sie umeczysz:) Jedno co mogę podpowiedziec to to,że dobrze jest mieć odpowiednie książki i pomoce naukowe poza notatkami z zajęć. No i tu z pomocą przyjdzie Ci internetowa księgarnia medyczna http://www.medpharm.pl/ :)

Gość gość221
Dobre stetoskopy możecie kupić tutaj https://www.uniformshop.pl/stetoskopy-29 znajdziesz tam pediatryczne, neonatologiczne, kardiologiczne i internistyczne firmy American Diagnostic Corporation, bardzo dobra jakość