Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jisdvhjsijfvwi

nie zaznaczylem odpowiedzi na maturze ponnocy

Polecane posty

Gość Jest takie coś...
Chociaż z drugiej strony... Na polskim nie było odpowiedzi testowych... Nie no. Jestem zdezorientowana w tym momencie.

Gość matmaaaaaaa
Śmieszne moim zdaniem jest to , że dla nauczycieli jest to pewnie nie do zrozumienia jak można NIE PRZEPISAĆ ODPOWIEDZI na kartę z tyłu.. Jednak mnie bardziej bawi postawa osób uważających się za kompetentne, które nasze prace sprawdzały na samym końcu. Nie chcę usprawiedliwiać swojej głupoty aczkolwiek ich zasranym obowiązkiem jest sprawdzenie czy uczeń wypełnił wszystko jak należy , bo jak widać stres robi swoje. Niestety.

Gość matmaaaaaaa
To chyba jednak zależy od nauczyciela co Ci powie. Mam nadzieję, że moi jakoś mi pomogą.. :) Swoją drogą to jakie pismo należy wysłać?

Gość peedobeer
ZN (zespół nadzorujący) ma obowiązek sprawdzić przy TOBIE czy przeniosłeś odpowiedzi na kartę! Jeżeli tego nie zrobili idź jutro z awanturą do dyrektora szkoły, bo nie dopełnili swoich obowiązków!

Gość matmaaaaaaa
Nauczycielka owszem sprawdzała czy pesel i naklejka jest ok.. Ale była chyba tak zestresowana jak ja, że nie zauważyła, że moja karta odpowiedzi jest PUSTA!

Gość Jest takie coś...
Najgorsze jest to, że ktoś, kto miał np. wszystkie dobre odpowiedzi w zadaniach zamkniętych, może nie zdać matury. I jest w takiej samej sytuacji, co totalny tuman, który także nie zdał - np. przez lenistwo, brak nauki, wagary, głupotę...

Gość matmaaaaaaa
Dokładnie.. dlatego martwi mnie to ;/ Nie jestem osobą , która matmę ma w małym palcu jednak z tą poradziłam sobie. A teraz mam nie zdać przez głupotę?

Gość peedobeer
W tym roku wydano specjalnie "Instrukcję pakowania arkuszy" i właśnie w niej jest napisane, że ZN MUSI sprawdzić czy odpowiedzi zostały przeniesione. Wejdź sobie na stronę lokalnego OKE i ściągnij tę instrukcję, a jutro do dyra, bo jego podopieczni się zwyczajnie nie spisali. Stres robi swoje, ale członkowie ZN powinni być opanowani i czuwać nad prawidłowym przebiegiem egzaminu!

Gość matmaaaaaaa
Tak też zamierzam zrobić.. Udam się jutro do razu do szkoły. Najgorsze jest to, że o tym, że nie przepisałam odpowiedzi na kartę z tyłu dowiedziałam się dziś przed maturą z angielskiego. W momencie mi się wszystkiego odechciało normalnie.. Ale mam nadzieję, że nie zawalę przez to angola :) Chyba poszło mi nie najgorzej no i najważniejsze.. PRZEPISAŁAM ODPOWIEDZI! :D

Gość dgs
u mnie w szkole sprawdzali czy są odpowiedzi zaznaczone.

Gość matmaaaaaaa
Mogę prosić o ten link do tej instrukcji? Byłabym wdzięczna ;)

Gość Egzaminator
Nie martw się tak. Egzaminatorzy sprawdzają tylko zadania otwarte, ale patrzą też, czy odpowiedzi z zamkniętych są przeniesione na kartę odpowiedzi. Jeśli nie są przeniesione, a tylko podane w środku, to przenoszą i zaznaczają, że to oni dokonali przeniesienia. Prawdopodobnie pójdzie tez informacja z CKE do Twojej szkoły (do dyrektora), że nie było zaznaczonych odpowiedzi, a powinny być. Życzę samych dobrych wyników.

Gość matmaaaaaaa
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Wiem, że za swoje gapiostwo mogę zapłacić dość wysoką cenę jednak ten stres, który mi obecnie towarzyszy jest wystarczającą nauczką aby następnym razem czytać ze zrozumieniem!

Gość Jest takie coś...
@ peedobeer Instrukcja pakowania arkuszy? Byłam przy pakowaniu arkuszy. Pozbierali je ze stolików, wsadzili do worka i zakleili. Koniec. Żadnego zaglądania do arkuszy.

Gość 67par
Gdy oddajesz arkusz komisji to oni zaglądają czy wszystko jest zakodowane i w razie czegoś ratują sytuację. nawet dzisiaj tak u mnie było. więc się nie martw.

Gość Maturzysta12
Nauczyciele niby maja obowiązek sprawdzić czy wszystko jest okej, ale mi nie sprawdzili i mam pusta karte odpowiedzi. nie jestem pewien ale egzaminatorzy też mogą się pomylić/zapomnieć jak nauczyciele. Tak więc... Wysłałem prośbę o przepisanie zadań do OKE ;]

Hej ! Niestety, zrobiłam ten sam błąd. Czy mógłbyś mi powiedzieć jak uargumentowałeś swoją prośbę ? Bo gdy do nich dzwoniłam pani z sekretariatu poradziła mi że musi być solidne uzasadnienie. I czy przysłali Ci jakąś pozytywną odpowiedź ?

aha i jeszcze - do kogo adresowałeś podanie ? do samego dyrektora czy sekretariatu czy też może do kierownika egzaminu z języka obcego ?

Gość przeczytałam topik pobieżnie
i w głowie mi się to nie mieści:o ok, stres, zdenerwowanie, zapomniał(a) zakodować w karcie odpowiedzi. Ale jakieś kombinacje potem, dzwonienia, prośby, ja pikole! Jak może sprawdzający przepisywać odpowiedzi! Równie dobrze może zaznaczyć dobrą w razie jakby ktoś zaznaczył złą lub sprawdzać brudnopis. Dlaczego ja muszę zrobić wszystko, a za jakiegoś idiotę inni wszystko zrobią. A już to zrzucanie winy na nauczycieli przegięcie kompletne🖐️ mamy do czynienia z dorosłymi ludźmi, którzy mają za chwilę studiować, czy z małymi dziećmi, które trzeba prowadzić za rączkę?:o

w wątku nie chodzi o OCENIANIE tego co, zrobiliśmy a raczej nie ;] tylko o radę. więc jeśli nie potrafisz jej dać może daruj sobie wypowiedź?

Gość przeczytałam topik pobieżnie
a co mnie to obchodzi jakiej ty rady potrzebujesz. Nie jesteś przedszkolakiem, więc powinnaś sama odpowiadać za swoje błędy. I tyle w temacie.

fajnie, tylko zadałam konkretne pytania i to konkretnie nie do ciebie więc w sumie nie widzę sensu w dyskusji. a uwaga na temat dawania rad dotyczyła całości wątku nie dokładnie mnie.

Gość Ane123
Jak ci cos nie pasi to nie musisz tego komentowac... Daruj sobie te nerwy ;) Kazdemu moze sie zdarzyc tym bardziej ze po 1 na probnych maturach sie nie kodowalo odp. po 2 nauczyciele nie przypomnieli nam o kodowaniu i zaden z nich nie sprawdzil mi ostatnie karty z nr pesel. Wiec byloby to niesprawiedliwe jakby komus nie zaliczyli matury z tego powodu ze nie przeisali swoich odpowiedzi z brudnopisu na karte tym bardziej ze zadania sa wyliczone w brudnopisie! do magdalennaw4: Pisałam do oke do dyrektora i odpisał ze nalezy wysłac prosbe na adres komisji dotyczaca przepisania odpowiedzi na karte odpowiedzi przez egzaminatora. Pisał ze to wystarczy. Podaj swoj pesel, szkołę w ktorej pisałas mature i opisz sytuacje a na koncu napisz ze bardzo prosisz aby ci przeniesli odpowiedzi :)

Gość Kaśka301
hej magdalennaw4! Z tego co ci kretyni pisza lepij na cos takiego nie odpowiadać. szkoda gadać. serio placki same tutaj są, bo sorry.. jak możesz myśleć że Ci uznają taki błąd ? przecież to tak, jakbyś nie napisała w ogóle matury.. takie błędy to już nawet ne zdarzają się na testach gimnazjalnych ! ŻENADA!!! IDŹ SIĘ LEPIEJ UCZ BO BĘDZIESZ PISAĆ W SIERPNIU -BANKOWO...żałosne.

Gość Paulina_K
hej, możesz mieć z tym ogromny problem, bo oke .... nie będę komentować. ja padłam chyba 'ofiarą' najsmutniejszego incydentu podczas tegorocznych matur. Miałam pisać rozszerzoną maturę z wosu, a dostałam arkusz z fizyki. napisałam maturę - nie byłam tego zupełnie świadoma - nigdy się to nie zdarzyło! byałam załamana, a kiedy zorientowałam się w domu (sprawdzając wyniki) i skontaktowałam się z oke to powiedziano mi, ze nie zaliczą mi matury ani z fizyki ani z wosu..:((( NIE WIEM CO MAM ROBIĆ.OKE TO IDIOCI. zmarnowali tyle mojego czasu.. nie wiem, serio nei wiem co będzie, załamka max. więc nie robiłabym sobie na Twoim miejscu nadziei..pozdro dla oke i gratulacje!

Gość ksdjnfskdfjn
Kaśka301 przeczytałam topik pobieżnie brawo!!!

Gość Ane123
Jak sie nie znacie lepiej nie komentujcie. Trzeba znac swoje prawa. egzaminator ma obowiazek przepisac odpowiedzi, jak nie to sie odwolujesz od wynikow. I koniec.

Gość mmLena07
pisałaś maturę z fizyki, a nie z wosu i nie zauważyłaś tego? :D dopiero w domu się zorientowałaś? trzeba było od razu wyjaśnić sprawę - na egzaminie, to by nie było problemu

Gość ksdjnfskdfjn
no tak, możemy się nie znać. Od tego masz kartę odpowiedzi, żeby tam je przenieść i to ty masz zrobić, to twój OBOWIĄZEK. Skoro tak prostych rzeczy nie wiesz to nie wiem kto cię dopuścił do matury.

Gość swiat schodzi na psy
teraz to juz kazdy duren bedzie mial wyksztalcenie srednie z matura, smutne, ze poziom edukacji leci w Polsce sukcesywnie na leb, na szyje :( jak mozna nie przeczytac instrukcji/ polecenia na arkuszu? jak wol jest napisane, gdzie i w jaki sposob nalezy zaznaczac odpowiedzi :O i jeszcze to roszczeniowe podejscie do Bogu ducha winnych nauczycieli czy egzaminatorow - bo przeciez ich psim obowiazkiem jest za taka jasnie krolewne lub panicza wypelniac arkusz! I jak w ogole ktokolwiek smial takowym rozpieszczonym ksiazatkom nie sprawdzic, czy odpowiedzi sa poprawnie przeniesione! no skandal w bialy dzien! na studiach to pewnie zazadacie od profesorow, zeby za Was sie uczyli i zdawali egzaminy, bo Wy nawet polecenia ze zrozumieniem nie potraficie przeczytac, o wiekszym wysilku umyslowym nie wspominajac :O zgroza, co za pokolenie wyroslo, tepe jak nieszczescie, i do tego z zajebiscie roszczeniowym podejsciem... Do kolezanki, ktora zamiast matury z WOS-u, napisala mature z fizyki - jak Ty to, kude, zrobilas? Nie widzialas tytulowej strony, nie wspominajac juz o tym, ze zakres tematyczny jednego przedmiotu diametralnie rozni sie od drugiego? Wyliczalas czestotliwosc, bedac przekonana, ze piszesz rozprawke o organach sadowniczych? :D brawa dla tej pani :D :D :D jesli wszyscy z Twojego rocznika sa tak genialni, jak Ty, to az boje sie, co za nauczyciele/ architekci/ lekarze i inni specjalisci "wyrosna" za czas jakis :D :D :D