Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jisdvhjsijfvwi

nie zaznaczylem odpowiedzi na maturze ponnocy

Polecane posty

Ane 123: dzięęki wielkie za odpowiedź :) już piszę pismo!! do Kaśka301 : skoro osoba powyżej daje przykład z autopsji to chyba sobie tego nie wymyśliła. powtarzam: dzwoniłam do sekretariatu oke i oni mówią że mam być dobrej myśli - oni sobie tego też chyba nie wymyślają? nie nie będę pisać w sierpniu, poradzę sobie. paulina_k: TO TY jesteś tą osobą o której mówi cała Polska ? miło mi. ;) a tak poważnie to współczuję naprawdę !!

I znam wiele przypadków z innych szkół w których coś takiego jednak było uznawane więc nie musicie się tak bulwersować, serio

Gość Ane123
magdalena: tez slyszalam moja byla wychowawczyni sprawdza matury wiec tez wie kak to jest i tez przenosi odp :). Aha i jeszcze jedno, musi byc jeden warunek spelniony: jestes pewna ze nie zakodowalas ani jednej odpowiedzi? bo karta musi byc pusta! jezeli juz tam cos zaczelas robic to faktycznie tego nie uznaja. Ja nic nie zaznaczylam tam.

jestem na 100% pewna że nic nie zaznaczyłam... :) najgorsze jest to, że to było na podstawie z niemieckiego, na rozszerzeniu już wszystko zakodowałam :) no ale cóż, mam nadzieję że wszystko się wyjaśni dzięki za normalne odpowiedzi, nie to co ci wszyscy hejterzy :D

Gość Ane123
Nie ma sprawy :) Powodzenia :) Na pewno nam zalicza i nie bedziemy mialy poprawki w sierpniu. PS. A nimi nie warto sie przejmowac jakby byli w naszej sytuacji to by plakali i szukali by rad u innych ;) Pozdrawiam

Gość apisk
A czy jeśli zaznaczyłam odpowiedzi na karcie odpowiedzi tak jak się powinno - czarnym długopisem, tylko przy arkuszu przy zadaniach zaznaczałam odpowiedzi ołówkiem to ma to jakieś znaczenie?

Gość o maj gad
głupie, tępe, nieodpowiedzialne pizdy😴 życzę wam, żebyście nie zdały, ktoś musiał odpowiedzi zaznaczać co trochę czasu zajmuje, wy miałyście dodatkowy czas i jeszcze wam wszystko poprzepisują🖐️ gówniary!!!

Gość Inteligent ŁÓDŹ
sluchajcie ropy zal mi was i waszych nauczycielek ktore was pilnowaly na maturze. Zasranym obowiazkiem po napisaniu matury przez ucznia jest sprawdzenie tego czy wszystkie odpowiedzi zostaly zaznaczone w odpowiednim do tego miejscu, po prostu wstajesz podchodzisz z arkuszem do biurka gdzie wali w uja twoj nauczyciel dajesz mu papiery i on musi sprawdzic czy wszystkie sa strony czy wszystko jest ok i wtedy mozesz opuscic sale. Jezeli tak u was nie bylo to wspolczuje wam glupoty.

Gość do ane 123
"A nimi nie warto sie przejmowac jakby byli w naszej sytuacji to by plakali i szukali by rad u innych" - dziecko drogie, mnie nigdy by sie cos takiego nie zdarzylo, bo w przeciwienstwie do Ciebie, potrafie czytac ze zrozumieniem :D Ty natomiast jestes na to zbyt tepa i nie miesci Ci sie w mozdzku, ze nie kazdy jest takim kretynem, jak Ty :D a PESEL poprawnie wpisalas? A w nazwisku bledow nie zrobilas? :D O ile potrafisz pisac, bo pewnie Twoje mozliwowsci ograniczaja sie tylko do zaznaczania kolkiem wariantow odpowiedzi, kto by tam tracil czas i energie na czytanie pytan, prawda? :D :D :D

Gość hcjqknevka
ja proponuje zebys po wynikach ( jesli bedzie negatywny) odwolac sie od decyzji bo w koncu mature napisales nie mozna tego nie uznac

byłam w oke i powiedzieli że zawsze rozpatrują pozytywnie prośby o uznanie odpowiedzi z arkusza i mam się nie przejmować. POZDRAWIAM.

Gość matmaaaaaaa
Co to za społeczeństwo mamy? Jak możecie kogoś obrażać i wyzywać od tępych, w ogóle nie znając tych osób?! W ten sposób chcecie pokazać Waszą inteligencję? Żałuję, że mamy takich ludzi. Czasem takie rzeczy się zdarzają i tyle. OKE rozpatrzy pewnie to pozytywnie :) Więc nie ma się co martwić! Oni też chcą żeby jak najwięcej osób zdało także bez obaw! :):)

Gość Daaaarrr
Macie już jakąś odpowiedz od nich?

Gość jajko ;)
hej ;) miałam podobną sytuację z karta odpowiedzi w zeszłym roku, tyle że z języka. Kazali mi napisać podanie i jechac do OKE więc to zrobiłam. Pogadałam nawet z tą główną dyrektorką która powiedziala mi że dobrze zrobiłam bo teraz na pewno przeniosą mi moje odpowiedzi, a gdybym nie napisała to nie wiadomo..

Gość Matura2012matematyka
Witam, czekam na te wyniki, bo jak wcześniej pisałam też jestem w tej beznadziejnej sytuacji... Ja rozmawiałam z dyrekcją, z przedstawicielką OKE i CKE, i kazały mi niczego nie pisać tylko liczyć na egzaminatora :) ale i tak umieram ze strachu...

Gość matmaaaaaaa
ja nie przepisałam odpowiedzi i moja dyrektorka dzwoniła do OKE.. powiedzieli, że wszystko przepiszą itd. Dziś się okazało, że tego nie zrobili i nie zdałam =// Muszę czekać na telefon od nich, ponieważ wysłałam pismo z prośbą o wgląd do pracy.. Szczerze to już nie liczę na to, że mi to uznają.. Beznadziejnie.. Poprawka w sierpniu i studia w dupę.

Gość Maturzystka2012matematyka
mi dyrektorka kazała nie dzwonić i nie pisać, żadnych emaili bo to tylko denerwuje komisje. Jeśli ktoś nie zaznaczył żadnej odpowiedzi z zamkniętych to mu przepiszą - miała racje - mam 78% :)

Gość matmaaaaaaa
szkoda, że mi nie przepisali.. dziś tam jadę i się okaże dlaczego..

Gość hrtuolk
ale to dziwne, bo tyle lat ile w sumie sie ksztalcilam, czyli zacznijmy od gimnazjum, bo podst nie pamietam, to zawsze przy oddawaniu pracy, spr czy przepisalam :O

Gość manio ciekawski=)
A ja się dzieciakom nie dziwię. Stres robi z człowieka kompletnego idiotę. Na dodatek, przykład niekompetencji, braku organizacji idzie z góry. Ileż to było tych kombinacji przy maturach, testach itp! Państwo nie traktuje ludzi poważnie, od najmłodszych lat. Dziwi mnie też, że procedura odwoławcza jest albo niejasna, albo nieznana nauczycielom, co jest kolejnym przykładem bałaganiarstwa. Jedna dyrektorka mówi tak, druga inaczej. Jak to, nie przeszkadzać komisji? A czym jest komisja, jak nie organem państwa o określonych zadaniach, uprawnieniach i kompetencjach? To nie jest jakaś grupa mędrców wokół, których chodzi się na palcach. Jeśli jest procedura odwoławcza, to można i trzeba z niej skorzystać, jeśli zachodzi taka potrzeba. Jeśli jest formalny wymóg dostarczenia wniosku na piśmie, to koniec i kropka, trzeba to zrobić. Nauczyciele i ministerstwo, uczą młodzież, że nigdy nie wiadomo co i jak, że chaos, jest normą.

Gość Maturzystka2012matematyka
Mi nie kazała Dyrekcja pisać pisma - bo powiedziała, że na szkoleniu jej kazali, aby nie pisali do nich bo i tak wśród tych tysięcy matur nie będą szukać tej jednej . Po prostu "egzaminatorzy są proszeni o przenoszenie odpowiedzi, jesli uczeń nie przeniósł. Z tego co wiem, nie jest do obowiązkiem egzaminatora. Ale powinien w przypadku, gdy żadna odpowiedź nie była zaznaczona (nawet kropką)

Gość Ane123
Witam wiec moja sytuacja zakonczyla sie z powodzeniem :) Co prawda kiedy przyjechalam po wyniki okazalo sie ze mialam 28% bo nie przeniesli odpowiedzi, ale wyslalam wniosek do oke ze chce zobaczyc swoja prace. Oddzwonila do mnie matematyczka oke i dzisiaj pojechalam do komisji odebrac swiadectwo, (nawet nie musialam patrzec na prace) bo jesli ktos nie zaznaczyl nic na karcie odpowiedzi to tej osobie sa one przenoszone za zgoda dyrektora. W oke maja balagan... ta pani co dzisiaj z nia bylam powiedziala ze dlaczego nikt z sekretariatu mnie do niej od razu nie skierowal, tylko kazali wysylac jakis nie potrzebny wniosek :/... oni sami nie wiedza co maja robic... no cóz juz po wszystkim i nie trzeba poprawki pisac ;) Pozdrawiam tych ktorzy pisali ze ci ktorzy nie przesiesli odpowiedzi beda pisac poprawki ;)

Gość gość
Odgrzebuje stary temat, ale czy osobom, ktore wypowiadaly sie tutaj na forum, ktore nie zaznaczyly na karcie odpowiedzi, przepisano je przy sprawdzaniu? Zdaliscie normalnie te mature bez przepisanych odpowiedzi?