Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzył mnie dzisiaj dzieciak

wkurzył mnie dzieciak w szkole z ADHD......

Polecane posty

Ja akurat nie lubie cwaniakowatych dzieci bogatych rodzicow, ktore mysla, ze wszystko im sie upiecze, bo starzy maja kase. Szybko wyprowadzam ich z blednego myslenia ;)

Gość Aga.......25......
To wy jesteście pokrakami szkolnymi, jak wy się ubieracie, jako nauczycielki - wypindżone, usta krwista czerwień, mini że reformy widać. Pierścionki i kolczyki dzyń, dzyń. Na mordzie metr pudru. Jak wy wyglądacie - na sabat czarownic, albo do salunu. po prostu brak mi słów, nie wiem czy płakać czy o litość prosić:) chciałabym widzieć gdzie tak jest, bo nie przeczę może są takie miejsca:) Ale miło się zawsze generalizuje wszystkich prawda? Wierzę, bo też tak czasem robię....ale staram się unikać.

Gość ...???
DearMiss , z tym trzymaniem posady trafiłaś w samo sedno... to jeszt szczera prawda. Tylko co robić??? W kuratorium pytałam , mówiłam że nauczyciele tak sie zachowują... i co??? I NICO!!1 Powiedzieli że to rodzice powinni interweniować... ale jak pytam sie skoro rodzice się boją że jeśli sie przeciwstawią to nauczyciel zamiest 6 da 3... była juz taka sytuacja... i przyszło 5 matek.... a ta reszta, ktora najwięcej krzyczała.... dała nogę...

Gość nie można chamstwa
ależ reformy w edukacji są wprowadzane tylko odnoszę wrażenie, że są to zmiany na gorsze. Wg rozporządzenia mamy nauczyć pracować uczniów metodą projektów. W jakim celu pytam? Przy tak niskim poziomie nauczania większa część uczniów skończy jako bezrobotni po gimnazjum, część podzie do zawodówek gdzie, fryzjerka czy mechanik nie opracowują projektów. A ułamek uczniów będzie się dalej kształcić, a skoro skończy studia to powinien reprezentować sobą jakiś poziom inteligencji więc poradzi sobie z opracowywaniem projektów w przyszłej pracy bez szczególnego przygotowywania.

Gość do ...???
na układy nie ma rady. Niestety...

Gość kitajec
Aga psychiatra czeka !!!!!!! sama pewnie jak zdzira wygladasz!!!

Gość chustka na szyję dla ozdoby
Merytorycznie to trzeba cię trzasnąć z buta w twój twardy tyłek to się nauczysz roboty. Ty przyszłaś do ROBOTY!!! Szkoła to jest dla ciebie MANUFAKTURA (fabryka). Ty tutaj pracujesz kobito!!! Dzieci chodzą tutaj jako klienci, to ty masz zapie przać w robiocie!!! I nie piszcie - "biedny nauczyciel" "pensja nauczycielska". Dopiero znowu była podwyżka, a dodatek bo to przecież "praca w trudnych i szkodliwych warunkach". Ludzie w fabrykach mają gorsze warunki ale nie mają dodatku za szkodliwe, a wy macie?! Z jakiej racji?! Trochę pokory jedna z drugą, zacznijcie chodzić z opuszczoną głową, ze wstydu, że tak wam sie powodzi. Dwa miesiące płatnych wakacji - chcecie odpoczywać? To spędźcie te dwa miesiące na oddziale psychiatrycznym, bo tak wam praca na nerwy działa, to trzeba je leczyc. Co robicie w te dwa miesiące byczenia się?! Idźcie do wolontariatu - uczcie dzieci z biednych środowisk - przecież i tak macie po 3 tysiące za lipiec. WSTYD WSTYD WSTYD!!!!!!Nauczyciele w USA w wakacje uczą, douczają dzieci które mają kłopoty w nauce i muszą nadrobić. I wy douczajcie swoich uczniów smrody jedne, hieny nauczycielskie. !!!

Gość ...???
do ...??? właśnie... tylko szkoda że nasze dzieci na tym cierpią... ale ja sie nie poddam... będę walczyć o moje dziecko... i jak nauczycielom nie bedzie zależało.... nie wiem , ale poruszę niebo i ziemię...

Gość Aga.......25......
Faktycznie niektórym tu psychiatryk potrzebny....hehe ale nie mi (na razie) choć na pewno wyglądam jak zdzira:) :p Człowieku chustka czy jak tam, wyluuuzuj bo nerwy szkodzą. Nie każdy nauczyciel jest takim debilem z Twojego koszmarnego opisu:) Miej na uwadze, ze tak pisząc obrażasz tych, którzy naprawdę daja z siebie bardzo wiele. Tak jest z każdą grupą zawodów: lekarze, nauczyciele, pielęgniarki itp. Nie generalizuj. A poza tym, niepotrzebnie się produkuję:O

Gość 8347283479382
chustka brutalnie mówi, ale jest w tym jakaś racja.... Czasem zdarzyło mi sie odebrac jako ostatnia dziecko ze świetlicy, o 16-30. Panie były całe nadąsane, że nie wyszly wcześniej ze szkoły... :( Pamiętam, jak sama pracowałam w Mulikinie- to wychodząc o 15 minut wcześniej = musiałam dostac zgodę kierownika, było to odnotowane na piśmie i odliczano mi za te 15 minut 1 zl z zarobków!

Gość 8347283479382
a to kuratorium co sobie wyobrażało, że co rodzice mają zrobic? Zwolnic nauczyciela? Bo nie rozumiem co mieli zrobic rodzice?

Gość kolebiak
spac kozy -bredzicie

Gość ciebie chustka
nauczyciel powinien po dupie linijką lać żeby kultury nauczyć. Albo może lał i stąd ta niechęć do tej profesji

Gość Aga.......25......
no na pewno coś w tym jest, ja nie mówię że nie. Sama miałam w liceum taką nauczycielkę, która non stop chodziła z gołym brzuchem i faktycznie ubrana jak na disco:) Ale nie lubię takiego chamskiego tonu i wrzucania wszysktich do jednego wora, wkurza mnie to że hej.

Gość polsattttttttttttttttttttttttt
chustka , masz rację. iI jeszcze in sie rok płatnego zdrowotnego należy... kto tak ma??? Sklepowe napewno nie.

Gość 8347283479382
u mnie tez jest jedna taka: blond tlenione włoski, tipsy, kilo tapety na ryju, białe kozaczki, obcisłe spodnie i bluzki, w jaskrawych kolorach. pracuje z dziecmi niepełnoprawnymi, a wygląda jak prostytutka...

Gość a kto sklepowym bronił
pójść na studia, zostać nauczycielkami i mieć rok płatnego urlopu zdrowotnego?

Gość 8347283479382
teraz podobno wszyscy mają studia?

Gość Aga.......25......
no to może czas zostac nauczycielem...skoro to taki miód? Żeby nie było - ja nie narzekam. Nie znoszę takiego narzekania na wszystko. Ale też nie wypominam co kto ma. Czemu to ma służyć. Poza tym, nie o tym temat. Chciałam tylko napisać o dzisiejszym zdarzeniu i o tym, że niepotrzebnie się tym tak zdenerwowałam. To w zasadzie tyle, dzięki za milą pogawędkę niektórym. Dobrej nocy.

Gość ...???
83... własnie nie wiem.... nie wiem co my rozdice mamy zrobic... przywalić tym naucvzycielom??? czy do starosty iśc na skargę??? Rozmawialiśmu z nauczycielami... prosiliśmy ... a oni swoje... nie wiem już co robic.A najlepsze jest to że w gimnazjum część tych nauczycieli uczy.... dobre nie???

Gość 8347283479382
chyba to jakaś spychologia, kuratorium jest przeciez od tych spraw....

Gość 8347283479382
z tego co mnie zycie nauczyło- wszystko powinno sie kierowac na pismie, mają wtedy obowiązek przynajmniej na pismie odpowiedziec. Pytac- nie ma sensu.To samo jest z policją....

Gość chustka na szyję dla ozdoby
I żeby było wszystko jasne - ja też mam wykształcenie pedagogiczne - JESTEM PEDAGOGIEM!!! Nie jestem zwykłą nauczycielką od jakiegoś tam przedmiotu. Ja jestem pedagogiem a to jest różnica. Studia mam za sobą i to kilka. Mniemam więc, że jestem najbardziej wykształconą osobą tutaj na topiku. A to, że będę tak pisać to jest tylko mój kaprys. Inaczej nie zrozumiecie, wy panie nauczycielki, że po pracy należy zapraszać swoich uczniów na douczanie, takie darmowe korepetycje. Czy choć jedna z was udzieliła darmowych korepetycji dla swojego ucznia?! Zgroza. Do was to trzeba mówić na takim właśnie poziomie, żebyście zrozumiały, że ktoś do was ma pretensje - choć tu na forum w internecie, bo w poniedziałek nikt wam tego w szkole nie powie, bo wy juz skutecznie zastraszycie. No więc kara boska na was, to jest ten właśnie uczeń, który skakał po ławkach w klasie. Dopiero się przestraszyłyście, oj dopiero zobaczyłyscie te "szkodliwe warunki".

Gość do...???
pisałaś, że to wiejska szkoła więc pewnie podlega zespołowi oświaty gminnej albo czemuś takiemu. Tam to zgłoś. Zapewne dyrektor ma tam swoich ludzi, ale zapewne znajdzie się także ktoś, komu zaszkodzenie dyrekcji będzie na rękę

Gość chustka
utwierdziłaś mnie w przekonaniu że skończyć studia w naszym kraju może KAŻDY i nie świadczy to niestety o żadnym poziomie tej osoby

A ja mam sen, w ktorym moje dziecko radosnie chodzi do szkoly... nieprzepelnionej, w ktorej pracuja zadowoleni nauczyciele, bardzo dobrze zarabiajacy, majacy czas na ciekawe szkolenia, chetnie doskonalacy swoj warsztat pracy, dobrze wypoczywajacy w wakacje i ferie, zmotywowani i doceniani..., szkoly doskonale wyposazonej, radosnej, kolorowej, z malymi liczebnie klasami, w ktorej 45 minut jest dzielone miedzy 8 uczniow a nie 20 i wiecej, w czasie ktorym nauczyciel zauwazy kazdy szczegol i odpowiednio zareaguje, ... szkoly z gabinetem psychologicznym, zatrudniajacym kilku psychologow wspierajacych moje dziecko i nauczycieli go uczacych, szkoly z wieloma asystentami, pomocnikami nauczyciela... Budze sie , niestety to sen... jedynie co dzis moge zrobic jak wejde do szkoly, to okazac im szacunek za ich niepoddawanie sie, ogromny trud, walke z wiatrakami, bo okazujac go, wyrazam szacunek do mojego dziecka... Powierzam szkole moj najcenniejszy skarb i dlatego chcialabym dla niego zadowolonej i wypoczetej kadry...

Gość racuchhhhhhhhhh
Dobrze zarabiający to znaczy ile? 5 tysięcy? A wiecie ile trzeba tyrać przy taśmie żeby zapracowac na 5 tysięcy? Bo 3 to już zarabiacie i jeszcze wam mało

Gość racuchhhhhhhhhh
A ty swój poziom już pokazałaś, wielka nauczycielko, a my tutaj to przeczytaliśmy i nie wiemy jak zareagować, na te twoje "problemy". My to widzimy tak: damulka z dużą forsą co miesiąc na koncie. W robocie pot jej się nie leje na zapudrowane ryło, no i może psychicznie się wyrzywać na nieletnich, bo one są w stosunku zależności - masz pretensje - masz kłopoty. Nauczycielka to pani na śmieciowisku , takiej nawet końcem ołówka nie wolno tknąć. A wogóle to kładź się kobito spać, bo normalny człowiek to leci na ryja o 21.00 a ty wypoczęta nie możesz spać. Jest taka jedna książczyna opisująca jak pracują ludzie, tylko teraz to was się tyczy. "Pierwszy raz w życiu jutrzenkę obaczył" Zwykły, pracujący ciężko człowiek wstaje przed jutrzenką, a ty się wylegujesz do późna. Kiedy ty się próżniaczysz inni ryją w fabryce od kilku godzin.

Gość to zamiast do fabryki
trzeba było do szkoły iść

Gość sipsi
CHUSTKA , a po co ty jeżdzisz za ta granicę ? he? jak jesteś taka wykształcona ? też podmywasz babkom dupy?