Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzył mnie dzisiaj dzieciak

wkurzył mnie dzieciak w szkole z ADHD......

Polecane posty

Gość wkurzył mnie dzisiaj dzieciak
a no to faktycznie:) w sumie moja najzwyklejsza na świecie podstawówka i to w dodatku integracyjna. A z tymi nieintegracyjnymi też problemy:O Kiedyś koleżanka z matematyki opowiada, że pyta się dzieci: 'co robiliście podczas świąt?" na to jeden: "sraliśmy".......kurde ja nie wiem, ale czuję się jakbym miała sto lat, bo za moich czasów nawet to byłoby po prostu nie do pomyślenia

Z tym tez sie zgadzam. teraz wszystko nazywa sie jakas choroba i wszystko jest tlumaczone i usprawiedliwiane. Dziecko nic nie robi - ma depersje. Nie potrafi pisac - dysgrafia. Nie zna podstawowych zasad ortografii, nie potrafi wyslowic sie we wlasnym jezyku ojczystym.. OK, sa przypadki, kiedy dziecku naprawde cos jest, ale to są ułamki, pojedyncze procenty. Smieszne jest, kiedy robie sprawdzian, a 5 uczniow z 12 w grupie pokazuje mi swistki od lekarza, ze ma dyscostam i ządaja podnoszenia ocen ze sprawdzianow, bo 'oni maja prawo robic bledy'. Jak na moje - nie maja. I koniec. :P

Gość łooooooolaaaaboooogaaaa
sraliśmy - hahaha a może młody miał faktycznie jakieś rodzinne problemy żołądkowe przez całe swięta :D:D a tak serio to wzięłabym takiego za fraki i nakopała do dupy.

Mam coś lepszego! W gimnazjum kuzyna nauczycielka pyta: Co robiliście w wakacje? On: "Ja w te wakacje zabiłem kota." Pech chciał, że sąsiadce zaginął kot, wieść o zabiciu rozniosła się i wyszło na to, że przez "żarcik" kuzyna został oskarżony o zamordowanie kota.... poważnie.

Ja mam 21 lat, a jak patrze czasem na te dzieciaki w gimnazjum, na ich pomyslowosc i mnnogosc wykretow, na niechec do robienia czegokolwiek, czuje sie jak stara zgorzkniala panna, ktorej zyciową misją jest powybijac połowę tych leni i nierobów :P

Gość milamilaaa
Wspolczuje ci, nigdy w zyciu nie chcialabym byc nauczycielka. Teraz bachory sa tak rozwydrzone, ze wytrzymac z nimi ciezko. I na wszystko sie znajdzie jakas choroba. Za moich czasow mialo sie respekt do nauczycieli, nie bylo czegos takiego jak bieganie po lawkach i pyskowanie. Ale ja za dziecmi nie przepadam, wiec nigdy nie chcialam byc nauczycielka. Marne pieniadze i zszarpane nerwy.

Gość nie można chamstwa
mnie najbardziej denerwuje to, że muszę obniżać swoje wymagania wobec uczniów i dostosowywać poziom do ich możliwości. Rozumiem, że ktoś ma problemy z nauką. Ale wg mnie to nie powód żeby wymagać mniej od uczniów, tylko żeby uczniowie włożyli więcej pracy i wysiłku w naukę. A tak obniżam wymagania i na kartkówkę zadaję 10 słówek do nauczenia się, czego i tak połowa nie opanuje, a potem mam wymagania prowadzić lekcje z wykorzystaniem scenek i innych nowoczesnych metod jak uczniowie nie potrafią ułożyć prostego zdania.

Ja sie obawiam, ze po kilku latach pracy w szkole sama bede miala jakas dysfunkcje umyslowa :D

A jeszcze inny przykład dzieciaka: Mama dała mu 2zł na loda. Nie miał kieszeni, nie chciało mu się trzymać pieniążka w ręce to wyrzucił :D (wiem, nie ma to nic wspólnego z ADHD ale jest zabawne... i trochę smutne) :D

nie można chamstwa to też mnie denerwuje. Mialam zajecia w dwoch grupach w klasach maturalnych. Pierwsza grupa - marzenie. Inteligentne, kumate dzieci. nie kujony, po prostu potrafily logicznie myslec i chcialy sie uczyc. druga grupa - sami nazywali sie dziecmi specjalnej troski (19latkowie!) i po 9 latach nauki jezyka mieli problem z odmienieniem regularnego czasownika! I nikt mi nie wmowi, ze tego nie mozna zrozumiec. To jest lenistwo, czyste olewactwo!

Gość nie można chamstwa
u mnie uczeń gimnazjum połkął pięć złotych i musieliśmy wzywać karetkę

Pani w podstawowce opowiadala nam,ze kiedys na jej lekcji uczennica polknela zyletke i ledwo ją odratowali. Skad ludzie w ogole maja takie pomysly? Ja mam bujna wyobraznie, ale na takie cos bym nie wpadla..

Gość nie można chamstwa
to nie pomysły tylko brak wyobraźni o konsekwencjach i chęć zaimponowania innym. Jeden uczeń kiedyś wsadzał głowę do takiej windy do przewożenia jedzenia i na uwagę, że może mu się coś stać odpowiedział: to nic, mam jeszcze trzy życia

Gość Aga.......25......
o matko ale historie:)

Gość ...???
Wiesz co autorko??? Ja to bym chciała i życze Tobie tego żebys kiedyś w przyszłości urodziła TAKIE dziecko..... wiesz???? Bóg nie rychliwy , ale sprawiedliwy... kiedyś ci to wynagrodzi takim chorym dzieckiem.... ja mam córkę z dyslekcją... i wiesz co>>??? naucyciele maja ja w dupie... wiesz??? za co ey kurwa podwyżki chcecie????????????????????? MAŁO MACIE??? i tak gówno robicie............. a myslicie że bogami jesteście... dziady

Gość ...???
nikt wam nie każe pracować w szkolnictwie... wio do sprzątania!!!!! ale nie!!! bo wy wielkie paniusie jesteście! Wyszkolone!!! pensje zgarniacie za 5 godz pracy, wakacje macie płatne i trzynastki bierzecie.... i jeszcze wam kurwa zle..!!!!!

Dziadem jest ktoś, kto wyzywa innych, ktorzy kulturalnie wyrazaja swoje zdanie i zyczy innym ludziom czegos zlego, bo sam tego doswiadczyl. A rodzice zawsze twierdzą, ze ich dziecko to aniolek, ze nauczyciele sie uwzieli, itd. U brata byl w klasie taki ananasek, cale lekcje potrafil zepsuc, nie mial kompletnie respektu dla nauczyciela, obijal sie na lekcjach, lekcewazyl wszystko. A mamusia przychodzila zaplakana na wezwanie wychowawcy, ze to nieprawda, ze Pawełek by nie mogl, ze nauczyciel go nie lubi i klamie. Tak, a razem z nauczycielem klamie 25 uczniow.. Zbiorowa halucynacja normalnie. Amen.

Gość do ...???
no właśnie ktoś tu o chamstwie wspomniał... Współczuję nauczycielce Twojej córki, zapewne przedstawia poziom kultury osobistej i roszczeniową postawę podobną do twojej ponieważ takie wartości wynosimy z domu

5 godzin pracy? dobre sobie. 18+2 obowiazkowe, do tego godziny wychowawcze, BEZPŁATNE zajecia wyrownawcze, kolka zaintresowan, opieka nad samorzadem, uzupelnianie dokumentacji i dziennikow internetowych, sprawdzanie prac domowych, kontrola postepow poszczegolnych uczniow, przygotowanie do konkursow. Mi na praktykach wychodzilo ok 50 godzin tygodniowo. A jak ci tak zle jezdzic na miotle, to zapraszam na studia, tez mozez sie poobijac za 'niezla' kase i poodpoczywac przy nieznosnych, niewychowanych bachorach rodzicow o tak waskim mysleniu, jak ty.

Gość Aga.......25......
pytajniku:) ale czy ktoś tu narzeka, wścieka się, denerwuje oprócz Ciebie? Nie. Tylko wymieniamy się swoimi poglądami. Ja lubię swoją pracę, ani razu nie napisałam nigdzie że żałuję, że jestem nauczycielką. Lubię uczyć, a dla odmiany uczę też dorosłych, wiedzie mi się dobrze i nie spazmuję o podwyższkę:). A szkoła to głównie po to, aby mieć zus opłacony bo zamierzam otworzyć własną działalność. Dzieci też staram się dobrze tego angielskiego nauczyć, czy to z dyslekcją czy z adhd, a tutaj opisuję tylko przykłady braku wychowania, podobnie jak pozostałe dziewczyny. A tobie tak w ogóle to o co chodzi kochana? bo tak do końca to nie wiem. Wpadłaś, narobiłaś wrzasku i wypadłaś, spokojnie, skąd ta frustracja?

Gość Aga.......25......
uwielbiam argument o płatnych wakacjach:) na wakacjach też uczę, tylko za granicą. Owszem, fajnie jest i na siedzenie za biurkiem bym tego nie zamieniła.

Gość ...???
bardzo cię przepraszam dearmiss-cośtam... moja córka jest bardzo grzeczna, wiesz??? w szkole jest prześladowana właśnie z tego powodu iż ma kłopoty z nauką... dzieci dokuczaję jej i biją... a NAUCZYCIELE widzą, lub nie chcą widzieć tego... najbardziej mnie to wkurwia... ostatnio synalek starosty dokuczał i bił moją córkę... i co? Miałam połozyć uszy po sobie?? Tak jak położył je dyrektor szkoły, kiedy się dowiedział o tym incydencie??? NIE!!! Walczę o to aby moja córka mogła żyć godnie , bo jestem MATKĄ ... nauczyciele maja sowich uczniów w dupie... wiesz??? traka jest prawda o Was...

Frustracja pewnie stad, ze sama nie potrafi sobie poradzic z wlasnym dzieckiem. Nie potrafi go wychowac ani sama czegos nauczyc, wspomoc w walce z dysfunkcjami, wiec zwala cala wine za ten stan rzeczy na nauczycieli. A szkola jest po to, zeby UCZYC, a nie WYCHOWYWAC. Poza tym uwazam, ze posiadanie dzieci tez powinno byc przywilejem w tym kraju. Bo jak rodzic niezrownowazony psychicznie, to i kolejne pokolenie takie znerwicowane i pelne pretnsji bedzie :P I jak rodzic od malego wpoi dziecku, ze moze nic nie robic, a wszystko mu sie nalezy, to co pozniej z takiego dziecka wyrosnie, jak to spoleczenstwo bedzie wygladalo? Masakra jednym slowem..

Nie wiem, do jakiej szkoly chodzi Twoja córka. Ale skoro walczysz o jej godne zycie, to zmien jej placowke oswiaty na inna. Taki przypadki sa skrajnie rzadkie w szkolach i nie wierze, ze ZADEN z nauczycieli nie reaguje. A skoro naprawde jest tak, jak opisujesz - idziesz i zglaszasz sprawe do sądu. Takie to trudne?

Gość 8347283479382
Z tym tez sie zgadzam. teraz wszystko nazywa sie jakas choroba i wszystko jest tlumaczone i usprawiedliwiane. Dziecko nic nie robi - ma depersje. Nie potrafi pisac - dysgrafia. Nie zna podstawowych zasad ortografii, nie potrafi wyslowic sie we wlasnym jezyku ojczystym.. Sory, ale tylko imbecyl z kafeterii moze napisac coś takiego. Jakbyś nie wiedziała- tak nie jest, że wystarczy byc leniwym i dostaje sie od psychiatry diagnoze depresji, itp. sa specjaliści którzy potrafia to stwierdzic i jak nie masz o tych sprawach zielonego pojęcia, to po prostu o tym nie pisz, dziecko. Nikt nigdy nie wyleczy adhd laniem, ma to dokładnie odwrotny skutek. Wiedza wśród nauczycieli na temat adhd jest zerowa- myślą, że polega to na bieganiu po ławkach, i nadmiernej ruchliwości. A w końcu z samej nazwy- jest to syndrom nadpobudliwosci psycho-ruchowej. Dotyczy psychiki, i powoduje w niej liczne zmiany. Dzieci z ADHD nie potrafią kontrolowac swoich emocji- wszystko robia przesadnie- za bardzo cię cieszą za bardzo sie złoszczą. Zapominają wsystkiego, przyborów szkolnych. Mają niezbornosc ruchową skutkiem czego sa często problemy na wf-- ie, i z pisaniem, kłopoty z koncetracją. Czy tak cięzko czasem coś poczytac?

Gość nie można chamstwa
też uwielbiam argument o płatnych wakacjach. Pracujemy do końca czerwca a w połowie sierpnia są egzaminy poprawkowe i komisyjne oraz rady pedagogiczne i chociaż nie uczę matematyki tylko języka obcego, to z moich obliczeń wynika, że lipiec i połowa sierpnia to 6 tygodni czyli około 30 dni a wymiar urlopu "normalnych" pracowników wynosi 20 albo 26 dni. Ok, cytując moich uczniów "w tyłkach nam się poprzewracało od tego dobrobytu" bo mamy ok 4 dni urlopu więcej.