Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ignacypankracy

oliwa z oliwek

Polecane posty

Gość ignacypankracy

jaką kupujecie?do smażenia i sałatek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ignacypankracy
a ja myślałam że na oliwie z oliwek można smażyć :( nigdy nie kupowałam to nie wiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ignacypankracy
,,Oliwa z oliwek wśród tłuszczów płynnych najbardziej nadaje się do smażenia ze względu na wyjątkowo wysoką (do 75%) zawartość jednonienasyconego kwasu oleinowego (omega-9), który jest odporny na krótkie smażenie w niewysokich (150-180oC) temperaturach. ,,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ignacypankracy
upppppp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość si si
'krotkie smazenie'-czyli mozesz np. usmazyc stek 2 minutowy,albo obsmazyc wolowine na gulasz ale dluzsze smazenie uwalnia szkodliwe substancje w niej zawarte, wiec jak ktos wyzej napisal-lepiej tylko do salatek. I oczywiscie z pierwszego tloczenia, ale i tak to co sprzedaja w sklepach to marna jakosc i z prawdziwa oliwa ma niewiele wspolnego. Prawdziwa oliwa, tloczona na zimno ma ciemno zielony, metny kolor i kosztuje duzo wiecej niz ta w sklepach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość victoriaaaa
ja tam smaze na oliwie z oliwek, rybke, kurczaka, wszystko pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×