Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość habesonesos

jedynaki gora:)

Polecane posty

Gość habesonesos

Czy sa tu jakies mamy , ktore tak jak ja chca poswiecic swoj czas i w pelni milosc tylko jednemu dziecku? Bo ciagle tylko tematy i mamy co chca 2-3 i wiecej dzieci:) Chcialabym wymienic sie pogladami z matkami , ktore chca 1 dziecko:)

Gość adcfaSDf
JAK WIDAĆ TYLKO TY JESTEŚ TU TAKA WYGODNICKA LALA ZAPATRZONA W SWOJEGO JEDYNAKA

Gość habesonesos
a dlaczego ,, wygodnicka lala"? Bo tego nie rozumiem?:) Tu nie chodzi o moja wygode :)

Gość i to, i tamto
przez 10 lat miałam jedynaka i było super :) już za kilka miesięcy będę mamą dwójki i też będzie super. Czas,owszem,trzeba będzie dzielić na dwoje. Ale z miłością sprawa ma się zupełnie inaczej. Tłumaczyłam to niedawno synowi, który się obawiał, że "połowa" miłości przejdzie na drugie dziecko.... Tak właściwie to miłość się nie dzieli, ale mnoży - im więcej osób nią obdarzasz, tym większa się staje :) Ale oczywiście nie ma nic złego w tym, że chce się mieć tylko jedno dziecko :) choć pewnie będą na ciebie krzyczeć dyżurne kafeteryjne mącicielki

Gość habesonesos
juz krzycza:) Bo jestem zapatrzona w swojego jedynaka :) Tylko, ze mam tylko jedno dziecko;) To w kogo mam byc innego?:) Moje dziecko ma 5 lat:)

Gość habesonesos
moim zdaniem roznica pomiedzy dziecmi 10lat jest odpowiednia:) Kazdy oczywiscie ma inne zdanie. W kazdym badz razie GRATULUJE:))

Gość wygodnicka lala
nie obawiaj się, jest nas więcej, a te co chcą mieć więcej to niech mają i zapieprzają 24 godzin na dobę, ta osoba co ci napisała,ze jesteś wygodnicka "lala", to mogę ja jej odpisać, bo mam jedno, że nie jestem tak głupia abym sama sobie stworzyła zapieprz rodząc kilkoro dzieci. Owszem jestem wygodnicką lala, bo uważam, że życie nie polega na zapieprzaniu ale na wygodnym jego przeżyciu. Jeszcze nie dosc, że zapieprzają to dobrze jak mają pieniądze na wychowanie tych dzieci, ale ja ciagle spotykam matki mające po kilkoro dzieci biedne, ledwie wiążą koniec z końcem. Także dopiero mi to matki, nie dość, że one same zapieprzają to jeszcze niewinne dzieci przez ich głupotę klepią biedę.

Gość habesonesos
i to jest wlasnie jeden z powodow dla ktorych chce miec rowniez 1 dziecko:) Poniewaz stac nas jest aktualnie na zapewnieniu szczescia 1 dziecku. Gdybysmy sie zdecydowali na kolejne nie bylo by tak dobrze juz :) A tak dziecko ma roznorodne zabawki, dobre ubranka, jedzonko, stac nas na prad itp a nawet sobie kupujemy rzeczy :) Tu naprawde nie chodzi o wygode. Tu chodzi o mozliwosci oraz to, ze jestesmy w stanie poswiecic sie jednemu potomkowi. Ja na codzien oddaje w pelni siebie jednemu maluszkowi i jest on z tego powodu szczesliwy i my rowniez. Tu chodzi rowniez o meza, ktory chce miec 1 dziecko - ja szanuje jego decyzje i nie zmuszam ( specjalnie) do kolejnych dzieci. Dla mnie jest to odpowiednia sytuacja poniewaz zyje i pracuje na potrzeby swojego dziecka. Kocham je nad zycie i tylko je chce miec. Dlaczego od razu karcicie takie kobiety? Zyje nam sie dobrze gdybysmy mieli kolejne juz by nie bylo tak samo.

Gość habesonesos
rozsądek juz chyba razi tych bezradnych .. Takie mam wrazenie ale w dzisiejszych czasach zabezpieczanie sie to nie problem...

Gość co chwile!
co chwile matki, ktore maja niewielka roznice pomiedzy dziecmi i zapiernicz pozniej.. Jedno ma 2 lata a drugie 2 miesiace. Nie wszystkie maja na to warunki. Ja mam 8 letnie dziecko i stac nas na utrzymanie 3 w rodzinie ( z rodzicami) w kolejne rowniez sie nie bede pakowac tylko dlatego by miec i znow to przezyc

Gość dlatego kochanie
nie uszczesliwiaj sie na sile. I dlatego jestem za aborcja.

Gość panstwo2011
ale panstwo jest za tym bo ma zyski ;)

Gość pajaczek maly
Wiecie co? powiem tylko jedno nigdy nie krytykowalam rodzin ktore decyduja sie na posiadanie jednego dziecka,ale znam troche jedynakow u mnie w rodzinie rowniez sa jedynacy i kazdy ktorego znam ma cos z bania.... wszystko w temacie

hej ja jestem mama jedynaka :) i tak pozostanie :) ale całkowicie akceptuję to, że ktoś może chcieć więcej, niż 1 dziecko, natomiast nie rozumiem wyzwisk i obrażania mam, które zdecydowały się tylko na 1 dziecko:) i tez jestem w moje dziecko zapatrzona :)

Gość panstwo2011
ale ja sie dobrze czuje ( jestem jedynaczka):) Mam wlasna firme, jedno dziecko i jestem szczesliwa :) A moj maz promienieje :) Dodam, ze mam wlasny dom ( wielki) a gdybym miala rodzenstwo juz bym miala mieszkanie ;)

Gość panstwo2011
widzisz kochana bo juz jestes wygodnicka lalunia bo chcesz jedno dziecko:) nic sie wiecej nie liczy:) JA tez mam jedno i sama jestem jedna ale zyje mi sie lepiej:) mimo wszystko ja nie potepiam dopóki kogos stac na 2 czy 3 !!!

i moja decyzja wiąże się właśnie z wygodnictwem, bo stać nas na drugie a nawet i trzecie :) ale ja jestem jak koleżanka "wygodnicka lala" i oprócz miłości do mojego dziecka mam jeszcze inne rzeczy do roboty :)

Gość panstwo2011
ale to zle.. Kochana.. Skoro cie stac to wedlug innych powinnas miec 3 :) wówczas bedziesz wodzem hahaha :D Malo tego mozesz sie smialo piwa napic, zjesc obiad bez rzygania i o to problem:) bo te co maja 2-3 to juz takie sie czuja wspaniale ...

Gość panstwo2011
nie ma jak z pieluch do pieluch:)

Gość mama jedynaka -
mój synek równiez ma prawie 5 lat i będzie jedynakiem

Gość habesonesos
moja corka ma ponad 5 lat i tez bedzie jedynaczka:) MALO TEGO DOBRZE NAM Z TYM:)))))

biję się w pierś normalnie :D:D:D więcej grzechów nie pamiętam, a pozostałych i tak nie żałuję :P

Gość kolezanka23
A ja jeszcze nie mam dzieci,ale wiem na pewno ze jedynaka miec nie bede,sama jestem jedynaczka i zawsze mi brakowalo rodzenstwa,zazdroscilam kolezankom ktore je mialy.Dostalam od rodzicow duzo milosci i w ogole wszystkiego czego chcialam,ale co z tego? Nigdy swojego dziecka w ten sposob nie skrzywdze.

Gość habesonesos
ale my swojego tez nie ze bedzie jedynakiem:) no wlasnie bijmy sie w piers ze jedno zycie dalysmy ;))))))))

panstwo2011 - moze i masz duzy dom (a nie mieszkanie) ,ale wiesz co???? JA MOJEJ SIOSTRY I DZIECINSTWA spedzonego z nia NIE ZAMIENIELABYM ZA ZADNE SKARBY TEGO SWIATA!!!!!!!!!! Nie zrozumiesz tego, bo nigdy nie mialas rodzenstwa, ale Ci co maja to wiedza. Dlatego mam dwie corki. Przyjaciele sa i ich nie ma... Moja siostra jest zawsze i zawsze wspieramy sie i doradzamy sobie itd. I wiesz co? Taki stereotyp - jedynak egoista - W Twoim przypadku w 100% .

Gość habesonesos
kochana a ktora z nas zaluje?:) zyje sie dobrze prawda?;) Ale na kafeteri niektore to co roku sie zaklada: listopadowki, styczniowki, majowki;) majac 2 pokoje do dyspozycji. moj maz mieszkal tak. 2 pokoje w mieszkaniu . nawet dobrze konia zwalic ( brzydko mowiac nie mogl), bo byl 5 lat mlodszy brat;)

a ja mam siostrę i brata a mój facet ma trójkę rodzeństwa i właśnie DLATEGO będziemy mieć jedno dziecko:) bo chcę dać mojemu dziecku więcej wszystkiego, od poświęconego czasu począwszy!

Gość panstwo2011
gratuluje :) Ty sie dobrze czulas z siostra a ja sama :) NA JEDNO WYCHODZI:)

my też przez prawie 5 lat mówiliśmy że nasz syn będzie jedynakiem. ja mam czworo rodzeństwa, mąż dwoje. ale potem przyszła myśl że przecież wypadki się zdarzają co się stanie jak nas zabraknie? syn został by zupełnie sam. bo kuzyn czy kuzynka to nie to samo co brat czy siostra. a po za tym już w dorosłym życiu warto mieć kogoś tak bliskiego. ja jako dziecko często biłam się z moim rodzeństwem a teraz często do siebie dzwonimy. dlatego postanowiliśmy mieć jeszcze jedno dziecko .

Gość habesonesos
ja mam siostre moj maz 2 rodzenstwa:) rowniez podzielamy zdanie :) JEDNO DZIECKO:)