Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość habesonesos

jedynaki gora:)

Polecane posty

Moja mama jest nauczycielka . Tata tez pracowal. Mama po pracy gotowala, a my siedzialysmy w kuchni i sluchaly mamy opowiesci . Opowiadla nam historie , mitologie, lektury szkolne jak bajki. Pozy tym miala wszystkie ferie i wakacje (2 miesiace w lecie) wolne. Jezdzilysmy z nia na wakacje i miala czas tylko dla nas. .

a możemy się nie obrażać i nie wulgaryzować na tym topiku? fajna , żywa, konstruktywna dyskusja, po co ja schamić?

Gość panstwo2011
moja mama nie pracowala ale dlatego, ze jedno dziecko miala... a ze moj ojciec byl skurwielem to zostawil nas. Gdyby bylo nas wiecej bylby problem.. szanujcie wiec dezycje kobiet.. a to ze mi dzsi tak dobrze. to tylko zawdzieczam sobie bo nie pcham sie 2 pieluchy i szanuje zdanie meza ktory do dzis za mna szaleje jak za nastoletnich czasow

Gość pomocyyyy
ja mieszkam na ścianie wschodniej i tutaj wielodzietne to praktycznie bieda korzystająca z opieki społecznej. Jeżeli maż ma prace za 1 tys. 1,5 tys. to za takie pieniądze zaledwie jedno dziecko można wychować. Także nie wiem, gdzie wy mieszkacie, że macie takie luksusy. Jak może macie namiary na dobrze płatną pracę, szukam dla inż. po ochronie środowiska, bo u nas znalezienie pracy graniczy z cudem. To dla mojego brata.

Gość panstwo2011
jaheira1- masz racje ale jak sie mowi: rozsatku nikt nie pochwali tylko przy swoim zostanie. a to tak jest zawsze z nowym tematem..

Gość panstwo2011
kochana ja moge ci pomoc ale w innym temacie:(

maagduśka - zycze wszystkiego naj! Spadam. Dobrej nocki.

Gość do Dori30
nie kazdy ma mamę nauczyciela, która ma taka prace, gdzie jest dużo wolnego i gdzie maja bardzo dobre wynagrodzenia

panstwo, a gdybys teraz wygrala 6 w lotka? A Twoj jedynak prosil Cie o braciszka??

z tym wynagrodzeniem u nauczyciela to Cię chyba poniosło:), ale fakt, mnóstwo wolnego czasu :) zazdroszczę, może gdybym była w takiej sytuacji to bym miała teraz inne zdanie a tak, to jestem całkowitym zwolennikiem jednego dziecka:) tez się spadam wyspać, bo mój Książe ostatnio robi pobudkę o 4....masakra, kiedyś go za to pogryzę :)

No nie kazdy... ale kazdy moze miec czas dla dziecka , nawet jak pracuje do 16:00. Moja mama tez pracowala do 16:00

Gość panstwo2011
Dori,dokladnie tak jak CI napisano:) i tak nie mam nic przeciw 2 jesli kogos stac. Jesli nie stac staraj sie.. ale i tak beda pretensje.. pomysl po co sie starasz??

Gość do Dori30
kolejna buja w obłokach, wygrana milon, w co ty dziewczyno wierzysz, a gdyby tak naprawde to ile rodzin wygrywa ten milon, co jedna na miliard, a ponad połowa pozostałych klepie biedę, i co mam rodzić tylko po to że mogę wygrać, a jak nie wygram to co, ty mi utrzymywała to dziecko. Nie, wolę nie ryzykować. Znasz to "przezorny zawsze ubezpieczony"

Gość alabama24
miejmy tyle dzieci na ile sie czujemy a ze zaszlysmy w ciaze i amen. Pomyslmy o pierworodnych wbrew zasada a milosci !!!!

Ok, ja tez spadam. Dodam jeszcze , ale to inny temat: Mieszkam w Niemczech i musze powiedziec, ze tu latwiej jest miec dzieci, ze tak to powiem. .

Gość do Dori30
nauczycielka pracuje po 4-5 godzin dziennie, ma dwa miesiące wakacji - laby, takze doria daj sobie spokój, chcesz babo to se ródź, matka jako nauczycielka ma kupię wolnego to ci pomoże je wychowywać.

Ja chcialam zapytac tak abstrakcyjnie panstwo2011 czy jaby wygrala (chodzi o poprawe fin.) czy by chciala drugie dziecko. Czy po prostu nie zaleznie od sytuacji chce miec TYLKO jedno, BO TAK.

Gość do Dori30
wiesz co, czy ty jesteś jeszcze dzieckiem, bo jeżeli nei, no to wybacz, widze, że zatrzymałaś się na etapie dziecka, kiedy marzysz o rzeczach nierealnych.

A propos Dzis jest Dzien mamy (w Niemczech) :))))) Ja dzis swietowalam :)

aaaaa widzisz to ja już rozumiem :) po pierwsze wszystkiego najlepszego z okazji dnia mamy a po drugie to wyjaśniłaś mi zagadkę :D w moim kalendarzu od mojego ojca (pracuje w niemieckiej firmie) jest zaznaczony dzisiejszy dzień jako święto a ja nie wiedziałam jakie :)

:)))))) Zawsze w druga niedziele maja jest Dzien mamy. Nie zaleznie od daty. .

Gość to jest polska
i tutaj sie nie marzy tylko twardo stąpa po ziemi, bo inaczej to sie wegetuje z dziećmi. Hitler zawsze umiał o swój kraj zadbać

no widzisz to tego też nie wiedziałam :) fajnie u nas też niedługo to święto :) rok temu właśnie w dzień mamy mój synek podarował mi pierwszego kopniaka z pozdrowieniami z brzuszka :) ciekawe co zrobi w tym roku :) mam nadzieję że przemówi :) tzn już mówi ale tatatat da ba ga a ja mam nadzieję na mama :)

:))))))))) Moja starsza dla mi laurki i wierszyk. Mala 3 latka dala mi serduszko z gipsu ze swiecacymi perelkami i powiedziala wierszyk .nauczyla sie w przedszkolu. Serduszko tez robila w przedszkoli i w piatek po przyjciu z przedszk. schowala je pod lozkiem zebym nie widziala i powiedziala : "Mam cos dla Ciebie na dzien mamy, ale musisz jeszcze dwa razy spac." :)

Sorry za literowki i inne. Cos grypowo mi. Ide pod kolderke. Pa