Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katiuszaaa

brak pokarmu

Polecane posty

Gość katiuszaaa

mój syn ma 2 miesiące karmiłam go miesiac teraz nie mam juz pokarmu odciągam dziennie tylko 30 ml co robić żeby wrócił??? Mam ogromne wyrzuty sumienia...

Ja dokładnie miałam to samo i w takim czasie jak Ty! Niestety mnie się nie udało niczym wznowić pokarmu :( a próbowałam wszystkiego co mi ludzie podpowiadali.....i mleko i herbata z mlekiem,i nawet preparaty w aptece....i nic ! Musiałam przejść właśnie od drugiego miesiąca na mleko sztuczne,bo nie miałam innego wyjścia.... :(

Ja dokładnie miałam to samo i w takim czasie jak Ty! Niestety mnie się nie udało niczym wznowić pokarmu :( a próbowałam wszystkiego co mi ludzie podpowiadali.....i mleko i herbata z mlekiem,i nawet preparaty w aptece....i nic ! Musiałam przejść właśnie od drugiego miesiąca na mleko sztuczne,bo nie miałam innego wyjścia.... :(

Gość porada laktacyjna dla Ciebie
na 10min. przed podaniem dziecku piersi zrób sobie ciepły okład, po nakarmieniu dziecka spróbuj jeszcze laktatorem coś odciągnąć, jak zaczniesz podawać modyfikowane, to dziecko przestanie efektywnie ssać i pokarm będzie zanikał

Gość ja w 3 miesiącu karmienia
też miałam kryzys pokarmowy. Pomogła mi herbatka i kawka "BOCIANEK" (można kupić na Allegro). Początkowo nie wierzyłam, że pomoże, ale pomogła niesamowicie!!!

Gość Majka35,.,
Ja karmiłam córkę prawie dwa lata. W tym czasie miałam kilka okresów kiedy pokarmu prawie wcale nie było. Wowczas stosowałam sie do rady z czasopisma dla mam-przed karmieniem wypic jak najwiecej wody nastepnie połozyc sie i w spokoju zaczac karmic dziecko piersia ,zamknąć oczy i wyobrazac sobie płynący wodospad. Moze to dziwne i smieszne ale to naprawde na mnie działało. Pozdrawiam.

Gość bukaaa
Moja siostra miała podobnie, probowała wszystkich rad, jakie pojawiaja się przy takich okazjach. W efekcie było coraz gorzej - ona płakała, dziecko płakało, a pokarmu jak nie było tak nie było. W końcu odpuściła sobie i wam też tak radzę. Być może uda wam się pociągnąć trochę karmienie mieszane, jeżeli nie, to trudno. Macierzyństwo nie polega na obwinianiu się o niepowodzenia, ale na zapewnieniu dziecku szczęśliwego dzieciństwa. :)

piwo karmi , ja po kilku dniach miałąm tak , że mleko lało mi się z piersi

Gość ocet
hih piwo karmi :D jasne. nie wolno ani piwa ani matka karmiaca nie powinna pic mleka(jogurty,serki mozna-mleko nie!!).TO TAKIE INFO ZE SZKOLY RODZENIA.NO I PRZED PODANIEM CYCKA CIEPLY OKLAD NA PIERS A PO ZAKONCZENIU KARMIENIA ZIMNY OKLAD NA PIERS.IM CZESCIEJ DZIECKO DOSTAWIASZ TYM WIECEJ MLEKA.(sorki za CAPS,)

Gość ziva
Piwo karmi podobno pomaga i można (ja nie próbowałam), woda i herbatki laktacyjne, ale najbardziej pomaga częste przystawianie do piersi, przekonanie, że chcesz karmić i spokój, a uda się z pewnością