Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trtr

Czy to normalna cena za parę warzyw??

Polecane posty

Gość trtr

Kupiłam parę warzyw na zupę dla dziecka: 2 marchewki nieduże, 1 kalarepkę, 1 pietruszkę, oprócz tego 1 kg ziemniaków i 2 pomidora. Zapłaciłam 8 złotych? Czy to normalna cena?? U was też tak drogo? Jestem w szoku bo z oszczędności kupuję na co dzień w marketach i nie czuję się oszukiwana. Dla porównania, za 1 ćwiartkę kurczaka zapłaciłam 2,50 i dodam jeszcze że musałam zrezygnowac z zakupu kilku warzyw w ww. kiosku bo były powiędłe lub popleśniałe. No i jak tu wspierać drobny handel? Przecież te ceny są absurdalne a jakość, szkoda gadać!

Gość majowa dziewczyna;)
jeśli kupiłaś ziemniaki młode to i tak nie dużo zapłaciłaś

dla ciebie drobny handel ma absurdalnce ceny? sory moi rodzice maja sklepik na targu z warzywami i owocami i jakos w realach itp itd widze drozsze ceny niz u nich.. no chyba ze dajesz do porownania pomidor realowski za 5 zl ktory jest zagraniczny a np u moich rodzicow pomidor krajowy kosztuje 5.50 wiekszy 6 zl. papryka u moich rodzicow ladna 7 zl w realu kosztowala w sobote 16 zł...26 zł pomarAŃCZOWA. truskawki greckie u nas 8 zł kg w hipermarketacg 4 zł 25 dag no ale faktycznie drobny handel naprawde jest drozszy.. poza tym patrzac na to ze na targu jest swieze a w realach poprzewracane wszystko przez tysiace lap no to spoko moglabym jeszcze wiele innych cen podac ale nie chce mi sie

Gość banka mydlana
ja ostatnio bylam w netto.niby tanszy sklep ale jak zobaczylam cene marchewki 9.99 to mi szczena opadla.mieszkam na stale za granica i tu naprawde w wiekszosci przypadkow ceny sa nizsze.a w Polsce ceny towarow wogole nie wspolmierne z zarobkami.strasznie wstyd mi ze mamy taki nieudolny rzad.chcialam wrocic do Polski ale teraz to juz nie wiem.jak tam zyc??

Gość cvdfvbftgrbrba
ja dzisiaj zapłaciłam 8zł za 1kg jabłek i dwie mandarynki:) Zdziwiona patrzę na ceny, a tu jabłka prawie 5zł/kg kosztują, a babka zważyła 1,3kg. Kurcze, a pamiętam jak jabłka to były najtańsze owoce po 1,50zl/kg (w sumie to nadal sa najtańsze).

Gość cvdfvbftgrbrba
a co do leczo, to ja ostatnio wydałam ponad 20zł na same warzywa. Kupiłam 4 papryki (drogie jak diabli), 3 pomidory i cukinię. Warzywa robią się droższe niż mięso, za kiełbasę do tego leczo zapłaciłam 6zł.

Gość cvdfvbftgrbrba
pewnie będzie, ale co zrobić. Żałuję, że nie mam ogródka, ale za to nabyłam ostatnio maszynkę do chleba, bo ten kupny kosztuje teraz 3zł, a jest obrzydliwy. Za dobry chleb trzeba zapłacić 5zł minimum.

Gość to raczej normalna cena
ale nie narzekajvcie, pamietam,za glebokiego PRLu , pensja 2 tys, kilo jablek( 12 zl, pomaranczy 40, cytrun 30 ( jesli , b. rzadko, były).

Żywność jest droga,a będzie jeszcze droższa. Ponoć truskawki w tym roku mają być po 10 zł i cena tak szybko nie spadnie. Ja dziś kupiłam: buraki -1 kg marchew - 1 kg mała kapusta młoda 1 seler 1 brokół 0,5 kg winogrona 1 rzodkiewką 0,5 kg pomidorów koktajlowych I zapłaciłam 30 zł. Ale nie ma co się oszkuwać na targu są warzywa smaczniejsze.

Gość a co sie dziwisz?
W zeszlym roku byly powodzie i upaly, a teraz w maju mroz-warzyw i owocow bedzie jak na lekarstwo no i drogie...

Gość a co sie dziwisz?
Ja mam dzialke... Czeresnia i jablon mi juz kwitly a tu mroz znienacka, wszystko zmarzlo i owocow juz raczej nie bedzie...

no dokladnie niestety niektorzy nie rozumią że warunki atmosferyczne robią swoje.. jak jest czegos mało to wiadomo cena wyzsza...poza tym jak paliwo idzie w gore wszystko rowniez . jablka po 4 zl sa wszedzie w hipermarketach tez wiec nie rozumiem czemu zganiacie tylko na bazary targi?..

buahha no jasne po podstawowce...no oczywiscie...a ty uwazasz ze to ze ktos sprzedaje jedzenie to jest gorszy...ty jestes lepsza..ty sie zamknij i nie obrazaj moich rodzicow.. a wsza to moze jestes ty... wyzyc sie chcesz? wez chlopa i go lej...a nie obrazaj kogos...bo ja w porownaniu do ciebie nie obrazam tu nikogo

Gość zroznicowana
No dobra wszystko drozeje,ale dlaczego pensje w miejscu stoja? Wiecie co? Ja w Polsce od 7 lat nie mieszkam i za kazdym razem jak tu przyjezdzam jestem w wiekszym szoku,ktos juz tam wyzej napisal ze ceny sa o wiele wyzsze niz za granica,a pensje?????? nawet nie ma co gadac i tez nie umialabym juz w Polsce zyc,a kiedys przeciez zylam,ale kiedys nie bylo az tak drogo jak teraz.A najgorsze jest to,ze w ogole nie zapowiada sie by Polakom zylo sie lepiej a wrecz przeciwnie,bedzie coraz gorzej,zobaczycie jak Euro do Polski wejdzie.......

do "litości" - twoi rodzice za to na pewno są obyci i wykształceni, co zresztą widać po tobie i twoim rynsztokowym słownictwie. Wyrażając się w ten sposób o innych wystawiasz świadectwo sobie i swoim rodzicom właśnie.

No wlasnie scarlet...widac to jej rodzice kultury nie nauczyli widocznie nawet podstawowki nie ukonczyli skoro tego nauczyc dziecka nie umieli. Ja przynajmniej byłam wychowywana w normalnym domu z kulturą a nie to co ta niewychowana autorka takich słów...