Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ROŻEK po porodzie

CZY BRAŁYŚCIE ROŻEK DO SZPITALA?

Polecane posty

Gość ROŻEK po porodzie

czy nie jest on aż tak bardzo potrzebny?

Gość majowa dziewczyna;)
mnie był wręcz nie zbędny. Gdy się pobrudził natychmiast wysłałam męża do sklepu dziecięcego po nowy

w szpitalu rożek nie jest potrzebny, ewentualnie na wyjście samo ze szpitala, ale kocyk w zupełności też wystarczy

na początku rożek to super sprawa bo świerzo urodzone maluszki lubią być szczelnie owinięte :)

Gość koralowakora
Ja nie mialam rozka. Ani w szpitalu, ani w domu. Nie zaluje. Kupilam natomiast śpiworek- wyrzucone pieniadze.

Gość nosząc noworodka w rożku
jest bezpieczniej, zwłaszcza dla świeżo upieczonych mam. Ponadto dzięki niemu nie nadwyręża się maluszkowi kręgosłupka i dziecko czuje się bezpieczniej w rożku (do niedawna był przecież w brzuszku mamy, a tam też miał ciasno)

Gość ihhgggnnaa
brałam za każdym razem, tyle, ze w czerwcu cienkie a w październiku cieplejsze gdyby kiedyś znów :) to znów zaopatrzę się w rozki, bo tamte oddałam

Gość awertyyy
a u mnie rożek na liście do szpitala jest w rzeczach obowiązkowych.

ja też wzięłam i nie żałuję bardzo się przydał :)

Gość zbędny wydatek i juz
kocyk bardziej sie przyda a rozek dosłownie na 5-6 razy a potem kombinujesz komu by go wcisnąć lub sprzedać ... nie polecam

u mnie w szpitalu są rożki, dziecko jest ubierane w samą pieluszkę, kaftanik i wkładane do rożka

Gość nie, nie bralam
dziecko bylo ubrane w grubszy welurowy pajacyk z kapturem i wlozone do fotelika samochodowego. Nie za bardzo da sie zapiac pasami malucha w rozku. Rozek przydal sie w domu, szczegolnie do bujania kiedy maluch mial kolke.

Gość cerrutinnnnn
matko , przecież logiczne, ze dziecka w rożku i w foteliku nie zapniesz:o co za tępota. weź, miejca dużo nie zajmuje, a moze sie przydac.

ja tam brałam rożek :) przydał się jak nie wiem co bo tak to dziecko nie miałoby gdzie spać ;) łóżka w szpitalu u mnie strasznie wąskie i zresztą bałąbym się, że przygniote dziecko jakby miało ze mną spać. Mała usypiała w rożku i kładłam ją na tym wózku czy toaletce ( nie wiem jak to się mówi na to coś na kółkach z tymi plastykowymi ściankami) i sobie tam smacznie spała :) . Łatwiej mi ją było nosić bo tak bez to taka "giętka" bardzo była na początku . Córka ma 3 miesiące i narazie nie kombinuje gdzie go opchnąć bo dopiero od niedawna nauczyła się a raczej lubi zasypiać sama w łóżeczku przy grającej melodyjce ;) a tak to do tej pory prawie zawsze tylko w rożku musiała być usypiana czy noszona.

a tylko radze wyjąć usztywnienie jeśli masz taki z tą wkładką - zupełnie niepraktyczne jak chcesz karmić mając dziecko w rożku. Zresztą mi się córka gorzej tylko zsuwała jak był ten usztywniacz.

Gość a co sie dziwisz?
Nie wzielam i zalowalam potem... Mala byla w rozku szpitalnym i pielucha przeciekla-byl mokry, ale innego mi nie dali-bo nie bylo. Dali tylko maly kocyk w poszewce od poduszki...

nie wzięłam i żałuję, bo w szpitalu owijają w kilka pieluch w taki nalesnik. Ale zawinąć tak aby dziecko się nie wywinęło jest bardzo trudno. Także weź i to kilka:)

Gość Słoiczkowa muśka
Nie, ale wzięłam otulacz Motherhood, który całkiem przypadł do gustu położnym.. a nawet bardzo z tego co pamiętam. :P Dziś nie kupowałabym ani jednego, ani drugiego, tylko zwykłą flanelkę, bo nauczyłam się sprawnie zawijać "w kokon". :)

Gość Słoiczkowa muśka
Zawijanie w kokon tak by się dziecko nie wywinęło jest banalnie proste. :)

jak się tego nauczy w domu jak dziecko podrośnie, a nie jak jednodniowy noworodek płacze i nie wiesz co z nim zrobić ( mówię o pierwszym dziecku)

Gość Słoiczkowa muśka
Ja też pisze o pierwszym dziecku. :) Żałuję że wcześniej nie wygooglowałam tego w niecie i nie pooglądałam jak się to robi na YT. To się nazywa swaddling i jest dziecinnie proste. W niecie jest mnóstwo tutoriali jak to zrobić na różne sposoby krok po kroku. Można popróbować na miśku a potem w szpitalu zawinąć dziecko. Dzieci nie są takie kruche i delikatne więc nie ma czego się obawiać. Pielęgniarki na szczęście o tym wiedzą. :)

Gość Słoiczkowa muśka
Z jeden otulacz tez można mieć od biedy.. jak ktoś ma mega stres, że sobie nie poradzi. Motherhood robi tańsze polskie i są jeszcze o 20 złotych droższe amerykańskie JJ Cole.

Gość Słoiczkowa muśka
A i jeszcze Red Castle takie robi (nazywają się miracle blanket czy jakoś tak..) i Kiddopotamus (swaddleme)

u mnie w szpitalu juz byly rozki a jesli dziecko przesikalo pieluszkę dawaly bez problemu nastepny. W domu tez mialam rozek i mysle ze to super sprawa , wygodnie jest trzymac tak malenkie dziecko.

Też nie miałam przygotowanych, ale rożek to bardzo fajna sprawa. zawinęłam je po wyjściu ze szpitala zwykły becik i kocyk.