Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszaaaa45

Jak go namówić

Polecane posty

Gość myszaaaa45

Od września jestem zaręczona . Od razu na wstępie chciałam zaznaczyć , że nie śpieszy mi się do ślubu ale same wiecie jak ciężko znaleźć wolny termin na wymarzony miesiąc ... czy nawet dzień .. . Mój narzeczony zawsze mówi powoli powoli ... Ale tak jest ze wszystkim ... wakacje czy jakiś wyjazd - powoli powoli i wszystko musimy robić w biegu szukać hotelu z wolnymi miejscami , czy załatwiać urlop tak aby w pracy się nie burzyli . Nie mogę takiego podejścia ... Boje się , że datę ustalimy pół roku wcześniej a dla mnie to będzie stanowczo za późno . Jak z nim porozmawiać ? A może ja histeryzuje ?!

Sama poszukaj jakiegos terminu , daty który bedzie fajny dla ciebie i w jakis fajny sposób zaproponuj. Męzczyźni raczej nie zwracaja uwagi na takie szczegóły jak kobiety. Powodzenia!

Gość jak struś
Sama poszukaj lokalu i już z gotowymi propozycjami przyjdź do niego. Jak będziesz miła wybrane to razem pojedziecie wpłacić zaliczkę.

My przed wyznaczeniem daty ślubu byliśmy zaręczeni od półtora roku, nie rozmawialiśmy za dużo o ślubie, bo nie mieliśmy możliwości zamieszkania razem (ja studiowałam w Łodzi, on pracował w Poznaniu). Decyzja o wyznaczeniu daty ślubu przyszła nagle, pojechaliśmy do kościoła i wybraliśmy termin taki, abyśmy mogli spokojnie przygotować się do tego dnia i załatwić wszystkie formalności. Wydawało mi się wtedy, że czekać 13 miesięcy na ślub to bardzo dużo, a teraz do ślubu pozostało tylko 45 dni :) Chcę powiedzieć, że moim zdaniem nie warto naciskać i nie musisz panikować, bo kiedy już się na to zdecydujecie, to wybierzecie sobie taką datę ślubu, żeby spokojnie zdążyć z wszystkimi przygotowaniami :)

Gość bardzo pomyslowy pomyslodawca
Powiedz, że nie chcesz już grzeszyć więcej przed ślubem. Jak go przyciśnie, to sam zacznie szukać!!!

Gość laladklvdfnmkgbkrftlklk
tak

Gość tak histeryzujesz
my zareczylismy sie w listopadzie 2009 roku w grudniu 2010 roku dopiero zaczelismy sie rozgladac za sala sale orkiestre suknie i kosciol zalatwilismy w lutym 2011 rok na sierpien 2011 roku wez kobieto zjamij sie czyms pozytecznym zamiast zamartwiac bzdetami