Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona11199876

PSYCHOZA SCHIZOFRENICZNA

Polecane posty

Gość zalamana1928
Jego rodzina nie udziela mi informacji na jego temat a z lekarzem rozmawiaja jedynie jego rodzice. Mysle ze juz jest z nim lepiej bynajmniej mam taka nadzieje... Szkoda tylko ze z nim nawet porozmawiać nie moge ani nic. Niechce by mu sie przezemnie pogorszylo a spotkanie ze mna moze to spowodowac. Kolejnym minusem jest to ze jego matka nim kieruje jak chce a on niestety jej slucha:/ Ale przyslowie mowi samo za siebie; góra z górą sie nie spotka ale czlowiek z czlowiekiem tak:) wiec nie trace nadzieji i mam nadzieje ze sie z nim kiedys zobacze... Tylko kiedy on stamtad wyjdzie:/

Gość zalamana1928
Mimo ze on jest chory to chce z nim byc tylko ze nie moge;( Ma przecież takie same prawo do szczescia jak kazda inna zdrowa osoba :)

Gość kto jeździ koleją
a dlaczego rodzina mówi że przez ciebie mu sie pogorszyło?

Gość zalamana1928
Jego rodzina twierdzi ze to przezemnie zachorował;(

Gość zalamana1928
uppp

Gość do Ona_jaaaaaaaaaaaa
skąd wiesz, ze twoje dziecko jest zdrowe?Choroba może się rozwinąc u niego w wieku lat kilkunastu. A skąd wiesz,, że Ty już jesteś zdrowa? Chory na chizofrenię nigdy uczciwie się nie przyzna, że choruje.

Gość zalamana1928
Niechce mi sie życ;(

Gość zalamana1928
upppp

Gość zalamana1928
up

do Ona_jaaaaaaaaaaaa oj nie prawda- zależy od osoby czy zrozumie że jest chorą osobą, znam przypadek gdzie osoba się przyznała co do choroby lecz w okresie swoich nawrotów twierdzi że jest zdrowy - tu jest różnica

Gość kto jeździ koleją
Nie odpowiedziałaś mi na pytanie. Jeśli przez ciebie zachorował to zostaw go w spokoju. Kto jak kto, ale własnie rodzina go najlepiej zna i wie co wywołało chorobę. Może jesteś schizogenna. Nie bądź egoistką jesli ci zalezy na jego zdrowiu.

Gość Ona_jaaaaaaaaaaaa
do Ona_jaaaaaaaaaaaa Ponieważ psychiatra mi powiedziała, że są minimalne szanse, że dziecko odziedziczy chorobę. Jeśli nawet to w wieku 20paru lat. A za 20 lat to wiesz jak medycyna pójdzie do przodu? "A skąd wiesz,, że Ty już jesteś zdrowa? Chory na schizofrenię nigdy uczciwie się nie przyzna, że choruje." Zanim zaszłam w ciążę brałam bardzo słabe leki, raczej profilaktycznie. Potrafię rozpoznać kiedy zaczynają się objawy. Jestem normalna! Nie upieram się, że jestem całkowicie zdrowa, ale to taka choroba, że wiem kiedy to by się coś zaczynało, a co gorsze- ludzie wokół mnie by to zauważyli. Nie bój się, nie wypieram się tego, nie twierdzę, że jestem zdrowa, bo może zostaje to do końca życia, ale jeśli bym cokolwiek zauważyła na pewno bym się nie wypierała i poszła do psychiatry po lekarstwa!

Gość gość
To choroba jak kazda inna, moze byc calkowicie wyleczona.Wielu ludzi ktörzy tu pisza jutro moga miec Psychoze.Bardzo wazne opröcz leköw jest milosc i cieplo ludzi, ktörzy cie otaczaja, Pröcz psychiatry potrzebny jest psycholog,wazna jest tez wiara.Bardzo dobra jest yoga, duzo snu,odpowiednie odrzywianie i sport , najlepiej wyczynowy ktöry powoduje zwiekszona produkcje serotoniny-Hormon szczescia-glowa do göry wszystko bedzie dobrze, nie sluchajcie negatywnych hejteröw ob nie wiedza o Co Chodzi !!!

Gość agabugiera
z tego co mi wiadomo to polezy twoj chlopak kilka misiecy napewno ja mam dwoch mlodszych braci chorych ,jeden psychoza shizofremiczna a drugi shizofremia dziadowskie chorobsko ,trzeba wspierac chore osoby bo sa bardzo zaubione w tym wszystkim i bardzo to przezywja

Znam jedną osobę z psychozą, ale ona nie pozwala sobie pomóc. Wszelkie próby uświadomienia jej, że jest chora i potrzebuje pomocy ignoruje i obwinia cały świat o zaburzenia psychiczne. Ta osoba jest HIM blond puszczalska lafirynda otumaniona do tego wszystkiego wiarą modląca się do w Dyzmy :D kóórwa dramat:O