Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dudka34

poradźcie dziewuchy:)

Polecane posty

Gość dudka34

co porabiałyscie na zwolnieniue lekarskim w ciaży? bo ja od kilku dni jestem na zwolnieniu (6 miesiac ciazy) i juz wariuje....:(wiadomo, ze sie sprzata, gotuje i takie tam ale zawsze bylam przyzwyczajona do intensywnego zycia, biegania do pracy a tu nagle takie zwolnienie zycia...nie moge sie odnalezc...czuje sie bezuzyteczna:((((((((

Gość jesteś głupia toi cierp
bo przeciez ciąża to nie choroba :o leniwe krówsko z ciebie

Gość uvgfrcde
ciąża to nie choroba :o głupie dziewuchy idą na zwolnienie a potem się udzą...

Gość ale pojjebka
pluj łapaj i po dupie sie łapaj hehe zal

Gość ale pojjebka
i po dupie sie drapaj

Gość kjhgfdsasxcvb
a ja uważam że dobrze że poszła na zwolnienie ja nie byłam na zwolnieniu pracowałam w sklepie niestety wszystko trzeba robić jak to w sklepie nadźwigałam się w pracy skrzynek ( bo ciążą to nie choroba) i niestety wieczorem w domu krwawiłam (17 tc) niestety nie udało się nic zrobić mimo szybkiej pomocy lekarzy.Dziś jestem mamą 23 miesięcznego synka w tej ciąży od 8 tc byłam na zwolnieniu ciąża przebiegała bez problemu i wszystko było ok.

Wykorzystaj ten czas ile się tylko da, bo jak maluszek sie urodzi to zatęsknisz nad wolnym czasem dla siebie. Ja zawsze byłam zabiegana pracę mam taka że ani na urlopie ani na zwolnieniu lekarskim nie daja mi spokoju . Wiecznie jakies spotkania narady kalkulacje itd. Gdy zaszłam w ciąże marzyłam o zwolnieniu i od 4 mieiąca ciązy poszłąm na zwolnienie i wtedy dopiero wiedziałam zę żyje. Chodziłam na spacery jezdziłam gdzie popadnie i kiedy popadnie, zaczełam ćwiczyć, chodziłam do kosmetyczki, na siłownię wiadomo ćwiczenie dla kobiet w ciąży, zakupy - mogłam codziennie wyjść i spokojnie pochodzić po sklepach bo nigdy na to nie miałam czasu. Ja mieszkam 20 km od morza więc prawie codziennie jezdziłam na spacerki nad morze, odpoczełam za wszystkie czasy. Czasami poprostu byczyłam się całymi niami. Ja poprostu byałm już zmęczona i potrzebowałam odpoczynku od pracy i wiecznego zabiegania. Dziś mój synek ma 2 latka i powiem ci że marze o wolnym czasie tylko dla siebie, ale to niemożliwe :( Od 2 lat nie przespałam żadnej nocy bo mój maluszek do dzis budzi sie w nocy. Więc nie marudź tylko rób dla siebie to na co nigdy nie miałaś czasu Pozdrawiam

Gość uvgfrcde
kjhgfdsasxcvb to nie trz było dźwigać

Gość jak mnie wkurzają
idiotki, które ledwo zajdą już "chore"... Rozumiem ciążę zagrożoną, ale teraz połowa dziewczyn udaje i idzie na zwolnienie dla własnej wygody. Porażka :o Leniwe do potęgi entej!

Gość do jak mnie wkurzaja
a co to ma z tematem wspolnego? autorka jest w 6 miesiacu więc nie jest taką która "ledwie zaszła" a poza tym kazda inaczej przechodzi ciąże i to że ty wywalałaś gnój dzien przed porodem to nie znaczy ze kazda musi

Gość jak mnie wkurzają
jak to co ma wspólnego z tematem - wszytsko. Nie każdy musi wywalać gnój przed porodem, ale idą łajzy na zwolnienie a nic im nie dolega.

Co ja robię na zwolnieniu-wysypiam się :D zajmuję się domem-sprzątam, gotuję itp... robię drobne zakupy, skompletowałam wyprawkę, przeczytałam sporo książek, bawię się z moimi kotami, ani razu się nie nudziłam ;)

a co Cie to interesuje kiedy kobieta w ciąży idzie sobie na l4??? Ty jej wypłacasz chorobowe?? BO CO NIEKTÓRE TO SIĘ TAK PLUJĄ JAK BY SAME Z WŁASNEJ KIESZENI WYKŁADAŁY!!!A kobiety które pracują mają potrącane na to składnki więc jak płace to i mogę iśc na chorobowe :o Ciąża jest chorobą owszem, ale każda kobieta pójdzie wtedy na l4 kiedy jej to będzie odpowiadać....

Gość dudka34
no ja akurat musiałam pojsc na zwolnienie bo kregosłups mi doskwierał i to powaznie

Gość jak mnie wkurzają
dudka34 rozumiem jeśli masz jakieś dolegliwości. Daria Poznań nie interesuje mnie z czyich pieniędzy są opłacane składki, chodzi o samo nadużycie. Sama pewnie kisisz się na zwolnieniu i nic ci nie jest, dlatego takich bronisz. To tak jakby popierać kradzież, to co z tego że złodziej kradnie po co się czepiać, przecież nie mnie okradł. Niech kradną nadal, mnie to nie dotyczy... Takie właśnie jest Twoje głupie myślenie. Skoro to nie moja sprawa to mam się nie czepiać :o Nigdy nie będę popierać czegoś co powinno się negować i żadne Twoje głupie gadanie na pewno tego nie zmieni. Leniwcom najzwyczajniej w świecie nie chce się pracować i tyle, bo jeśli zdrowa, pełnosprawna osoba bez przyczyny kisi się na zwolnieniu lekarskim (które de facto wystawiane jest z powodu choroby) to inaczej nie da się tego wytłumaczyć. A te, które tego nadużywają to zwykłe łajzy. To tyle w tym temacie.

Gość dzifki się nudzą
do roboty nieroby!