Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

00roza00

Antykoncepcja-spirala

Polecane posty

Gość spirala cmentarzysko
kobiety ze spiralami wasze macice to cmentarz !!!! nosząc spiralę zabijacie zapłodnione już komórki jajowe !!!! opamiętajcie się !!! czy dla was liczy się tylko seks bez konsekwencji !!!! spirala to mikro aborcja i narzędzie szatana !!!

Gość Tajemnicza A
Rany ja nie wiem czy na tym forum wypowiadają się babcie, faceci czy jakieś inne niedoinformowane istoty ale wytłumaczę jak działa spirala po pierwsze zagęszczanie śluz więc plemników nie dostanie się do jajeczka bo jest unieruchomiony więc usuwany jest że śluzem w dużej mierze a dwa jak można wywalić dziecko z moczem z tego co wiem mocz ma ujście w cewce moczowej a nie z kanału rodnego. Ja założyłam spirale mirene która głównie zapobiega zajęciu w ciążę oraz tworzeniu się mięśniaków. Tak więc gratuluję tym którzy są przeciwni a jeśli chcą wypowiadać się na temat wkładki antykoncepcyjnej wcześniej niech poczytaja trochę na ten temat.

Gość malamiila
Rozśmieszyło mnie to cmentarzysko, mój levosert zagęszcza śluz szyjkowy i zapobiega przedostawaniu się plemników do komórki jajowej. Hamuje też jajeczkowanie to jakie to cmantarzysko :)

Gość Ferit
Ja się długo zastanawiałam nad spiralą, ale jednak pozostałam wierna tabletkom. Bardziej mnie przekonują, a poza tym - w końcu trafiłam do dobrego ginekologa, który przepisał mi tabletki idealnie dobrane pod moją osobę. W końcu też nie odczuwam żadnych efektów ubocznych.

Gość gość
Ja jestem w ciąźy i zaszłm właśnie ze spiralą spirala nie przesunął się miałam ją 2 miesìące wcześniej miałam5 L i było ok poza wagą która stale rosła wysypka na twarzy nie polecam

Gość gość
Mam 45 lat. Od 4 lat mam spiralę. Jestem super zadowolona. I żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej. Teraz nasze życie seksualne z mężem kwitnie. Nie myślę czy można, czy nie.... Swojej córce też ją polecam. Po tabletkach miałam migreny i trułam się bez sensu. Spirala jest rewelacyjna.

Gość gość
witam mam 32 lata troje dzieci i planuje zalozenie spirali do tej pory brałam pigułki nie wiem jednak czy to bezpieczne i faktycznie lepsze od pigulek ktoś mi doraszi

Gość Arizonika
Wiesz co, najlepiej skonsultuj to wszystko z lekarzem. Najlepsza antykoncepcja to właśnie ta dobrana przez specjalistę. Ja biorę tabletki i jestem bardzo zadowolona, dobrze dobrane hormony nie powodują żadnych ubocznych skutków.

Gość gość
Dokladnie tak. Dla kazdej kobiety bedzie dobra inna antykoncepcja. Mi dopasowano belare ze wzgledu na jej niska zawartosc hormonow, ale wiem, ze np moja siostra w ogole nie moze sobie pozwolic na tabletki i musiala sie decydowac na wkladke.

Gość Aserina
Myślałam o spirali, ale w końcu zdecydowałam się na tabletki. Tym bardziej, że to moja pierwsza antykoncepcja hormonalna. Lekarz przepisał mi Vibin mini i sprawdzają się bardzo dobrze.

Gość nie oddycha
Dobre pigułki, często przypisywane jako pierwsza antykoncepcja młodym dziewczynom. Ja też od nich zaczynałam ;)