Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak ubezpieczenia...

Wizyta u lekarza specjalisty a brak ubezpieczenia - pomocy.

Polecane posty

Od kilku miesięcy czekam na wizyte u alergologa z moją córeczką, niestety mąż stracił prace, załapał coś narazie na czarno - ubezpieczenia brak... ostatnia rmua jaką mam jest ze stycznia. Pytanie moje brzmi: czy przyjmą mi dziecko do alergologa bez akualnego ubezpieczenia?

Gość dzieci w polsce do
któregoś tam roku zycia chyba do 7 laT są objęte państwowym ubezpieczeniem

Jeżeli jest zarejestrowany w UP, to powinien tam zgłosić dziecko do ubezpieczenia.

mała ma 3 lata

nie, nie zarejestrował się w UP

Gość zdezorientowaMamuśka
dziecko jest objęte ubezpieczeniem państwowym do 3 miesiąca życia tylko i wyłącznie do 3!!!

nie wiem kiedy maz stracil prece - ale 30 dni jest wazne jego ubezpieczenie, wystarczy miec rmu

Gość nnbbb
dzieci do 18 roku zycia sa leczone za pieniadze panstwa, wiec bez problemu powinni przyjac

pracował do końca kwietnia, jeszcze się nie zarejestrował, a ja nie byłam zarejestrowana, bo ubezpieczenie miałam od niego z pracy, a pracy narazie nie szukam bo siedze z dzieckiem, mówiłam do niego żeby wziął od tego szefa rmue za kwiecien albo chociaz za marzec, ale firma upadła, księgowego już nie ma, nikogo już tam nie ma i mówi że nie da rady tej rmuy załatwić.

Gość sdgasdfgas
byłam ostatnio z córką na obowiązkowym szczepieniu i przy rejestracji zażądali ode mnie ubezpieczenia. Byłam w szoku! Córka ma 7 miesięcy.

Gość a nie lepiej zadzwonic do
lekarza/przychodni i tam sie dowiedziec czy przyjma czy nie? A ogolnie to niech maz nie robi sciemy i idzie sie zarejestrowac do UP-niech sie stanie jemu czy tobie cos, zachorujecie i co wtedy bez ubezpieczenia?

Gość co wy wypisujecie
z tego co ja wiem dzieci są do 18 rż ubezpieczone państwowo, oczywiście jak rodzice pracują to mają obowiązek zgłosić dzieci do swojego ubezpieczenia, ale jak nie pracują, to państwo pokrywa koszta.... ...ma 10 letniego syna, były okresy, że na czarno pracowaliśmy i nigdy z opieka zdrowotną dzieci nie mieliśmy problemów....

sluchaj, zarejestruj sie w UP, myslisz, ze tak latwo jest dostac prace? Chyba najwazniejsze, zeby miec papierek, ze dziecko jest ubezpieczone... A do tej, ktora twierdzi, ze nie trzeba do 18 rz zalatwiac ubezpieczenia dla dziecka- ciekawe jak wyjasnisz 'dziwny' zabieg ubezpieczania dzieci przez szkoly i przedszkola. Tak dla picu to robia czy co? A Ty sie zarejestruj w urzedzie pracy, powiedz,ze dziecko tez chcesz miec na swojej liscie i dadza Ci zaswiadczenie. Nie potrwa to dlugo, a przynajmniej bedzie wszystko jak nalezy. Aha, jesli mieszkasz na slasku to na wyrobienie karty czeka sie ok 2 tyg, ale daja papierek wiec tez Cie przyjma bez problemu