Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bhssss

podróz z niemowlakiem samolotem z UK do POLSKI LINIAMI eazyjet

Polecane posty

Gość bhssss

czy placi sie za wozek podczas bukowania biletu? bo nie znalazlam informacji na ten temat eazy jetem? jaki wozek mozna wziac? ja mam dwuczesciowy,inaczej sie nie zlozy,trzeba odpiac siedziesko najpierw a potem stelaz mozna zlozyc,czy mozna przewiezc wozek z gondola ??? moje dziecko bedzie mialo niecale 3 miesiace wiec nie wpakuje go do wozka siedzacego :(,no i jak z mlekim dla dziecka do samolotu jak to przygotowujecie??

Gość ehh]
2 butle mleka naszykowac badz zawsze w samolocie mozna poprosic o przegotowana ciepla wode plus mleko w proszku;)

nie sadze, ze mozesz przewiezc wozek z gondola. Tam zawsze chca zeby wozki skladac. A gondola jak? Chyba, ze jako dodatkowy bagaz. Co do mleka to naszykuj sobie porcje. W samolocie mozesz poprosic o wode, ale zaloga moze ci odmowic bo jest to niezgodne z przepisami health and safety. Wtedy mozesz poprosic o herbate z woreczkiem obok, no ale za to juz musisz zaplacic. Chociaz ja tak kiedys powiedzialam i steward dal mi wode bez niczego. Tylko, ze lecialam Ryanem

Gość ja wyjechalam w wieku 28 lat
ja widzialam ze kobiety normalnie przewozily wozki 2-czesciowe, pod samolotem wyjomowaly dziecko, a pracownik do kazdej czesci przypinal etykiete i wrzucal do luku. Wozki typu Jane, Bugaboo czy Quinny nawet w wersji spacerowej sa 2-czesciowe, wazna jest waga wozka, wiem ze zwykle nie powinna przekraczac 20 kg,ale w tych modelach [powyzej to jest 9-12 kg maksimum wiec nie ma sie czym martwic

Gość ja wyjechalam w wieku 28 lat
w samolocie daja wode, w easy jet i w ryanair.

Gość bhssss
dzięki :)

to czy daja czy nie zalezy od zalogi. Przepisy wyraznie zabraniaja im dawac ciepla wode. Jakby pasazer sie popazyl bylaby to wina zalogi bo nie zastosowala sie do przepisow. Wiem co pisze, bo pracuje na lotnisku i znam przepisy

Gość smierdzacy klocek
no a wrzacej herbaty to juz nie obejmuja przepisy health and safety ?

przewozenie 3-miesiecznego dziecka tanimi liniami to raczej kiepski, ewedlug mojej subiektywnej opinii, pomysl - ale oczywiscie mozna;-) w British Airways ktore lataja np. na glowne lotniska wydaje mi sie ze sa lepiej do tego przystosowani -m-in wicej bagazu podrecznego. tanie linie z zalozenia sa ...tanie i maja nizsze strandard - w sam raz dla 3-miesieczniak;-)

ROR no z tym, ze wlasnie BA czy LOT lataja tylko do Warszawy. Jak ktos pochodzi np. z Poznania czy Rzeszowa, to nie ma wiekszego wyboru. No chyba, ze chce potem spedzic kilka godzin w samochodzie. Co dla niemowlaka tez przyjemne nie jest. Co do wody, mozna tez zaloge poprosic o podgrzanie wody w mikrofalowce.