Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dola 78

MAM DZIS TAKIEGO DOLA ZE SZOK. WCZORAJ MAZ MI POWIEDZILA ZE

Polecane posty

Gość też mnie korci żeby spytać
Nie wiem, czy to prości ludzie, raczej poziom autorki wydaje mi się jak najbardziej o.k., bo sporo można zobaczyć po stylu wypowiedzi. Na pewno nie jest osobą bez wykształcenia, z patologii itp. Najpewniej to przeciętna, porządna rodzina. A że głupia... Cóż, staram się zrozumieć, wiem jak ludzie pragną mieć dzieci i niby nikt nie ma prawa odbierać im tego, w czym widzą sens życia, ale właśnie życie, to "nie je bajka" ;)

Gość bhamber
O patologii nie można mówić, ale czy wykształcona? Wypowiada się składnie, ale już na pytanie dlaczego ona nie pracuje (nie pracowała) nie odpowiedziała. Wszystko u nich się skupia na barkach męża. Ciekawe też ile mają lat? Bo kto wie czy nie była młodziutka rodząc pierwsze dziecko. Nie chcę tutaj dopisywać tego co obstawiam, jeśli o nich chodzi, nie chce też autorki postu dobijać. Może po prostu jest pora by ktoś im otworzył oczy.

Już się raczej niczego nie dowiemy, bo autorka chyba porzuciła temat. Naprawdę nie wiem, po co ludzi w ogóle zakładają te tematy :O

aby udowodnic pacodawcy wine musisz isc z nim do sadu pracy , bedzie wyrok i mozesz dostac ubezpieczenie w innym przypadku malo prawdopodobne

Gość ja też jestem z
małopolski i naprawdę nie mam bladego pojęcia z jakież to miejscowości musiałaby byc autorka żeby miec 200 km do Krakowa :O:O , toby już musiało byc inne województwo , nie wiem po co ktoś tak kłamie i bierze ludzi na litośc

Gość ale wy jestescie Psychiczni
Ludzie co z wami nie tak ???? Kazdemu zdarza sie gorsza chwila w zyciu A ktakie brednie typu dlaczego nie pracujesz ?albo po co wam drugie dziecko? TO JEST ZUPELNIE NIE NA MIEJSCU Jestescie swinie Nie doscc ze dziewczynie swiat sie wali to jeszcze jej dopiepszacie bardziej W POLSCE LUDZIE SUMIENIA NIE MAJA wALCIE SIE WSZYSCY IDIOCI kTORZY takie rady jej daja Kiedys i wam sie noga podwinie

Gość szału_ni_ma
powinie jak już...

Gość Małoszka
Ludzie ludziom wilkami:F Ciekawe czy Wy wszyscy, co wjeżdżacie na autorkę, zarabiacie fortuny i jesteście niezależni od kogokolwiek. A może kompleksy zabolały? Autorko, nie martw się. Jakoś będzie, ułoży się. My z mężem mamy podobnie, jeszcze studiuję, w wakacje może dorobię, może nie, po ciąży wiadomo, że jakiś czas na pewno nie będziesz pracować. My musimy wynajmować mieszkanie, rodzice będą pomagać. Nie wy pierwsi, nie ostatni. Dacie radę, macie dla kogo się zmobilizować.

"Autorko, nie martw się. Jakoś będzie, ułoży się. My z mężem mamy podobnie" Widzę, że "uderz w stół, a nożyce się odezwą" :O Nie widzę, żeby ktokolwiek obrażał autorkę albo jakoś szczególnie ją dołował. Wywiązała się wymiana zdań oczywista przy takim temacie (trudno, żeby nie przyszło do głowy pytanie skąd ciąża w tej sytuacji finansowej). Autorka musiała się liczyć z tym, zakładając temat na forum. Zresztą już się zmyła, więc to już bez znaczenia.

Gość ale się dajecie wkręcac
ja w te bujdy po prostu nie wierzę , 200 km do Krakowa i żadnego dużego miasta wcześniej ? W małopolsce ? Żarty i tyle , gówniarzom się nudzi i wymyślają jakieś bzdury , poza tym dla chcącego nic trudnego tylko trzeba zacząc coś robic a nie siedziec przed kompem od rana i beczec bo od tego kasy raczej nie przybędzie

Gość mam dola 78
juz jestem :) uwierzcie ze nie siedze caly czas na necie zeby wszystkim odp. bo mam jeszcze obowiazki w domu + zajmowanie sie starszym synkiem. Maz ma 35 lat a ja 30. Dzieki za slowa otuchy, juz troche mi lzej na sercu. Dzwonilam do M , rozmawialm z nim i on tez troszke lepszy ma humor , co mnie cieszy bo nie moge zniesc tego ze jest nieszczesliwy. Mysle, ze bedzie dobrze , musi byc ! Nie ma innej opcji. Pozdrawiam wszystkich

Gość mam dola 78
zaczernilam sie zeby nikt sie podszywal .

AUTORKO Z JAKIEGO MIASTA FIRMA W KTÓREJ PRACUJE NA POŁUDNIU POLSKI MA ODDZIAŁY W WAŁBRZYCHU I LUBINIE DOBRZE PŁACĄ JAK KTOŚ JEST OBOWIĄZKOWY I SUMIENNY JAK MASZ BLISKO DO KTÓRYŚ Z TYCH MIAST TO NAPISZ MOŻE COŚ WYMYŚLIMY " moj maz jest bardzo pracowity to tez mnie martwi bo jest/byl wykorzystywany przez swojego szefa. Jak mozesz to napisz do mnie na maila : mniam35@o2.pl

Gość więc jak było z ciążą?
planowana, czy wpadka?

Gość nierobow nie zaluje ;/
jakby pracowala a nie zyrowala na chlopie nie byloby tego tematu

Gość nierobow nie zaluje ;/
żerowala rzecz jasna

Gość nie no bez jaj...;/
nie widzicie ze jej sie NIE CHCE robic?! proponujecie jej robote a i tak poxmaiatane bo z brzucholem lata ja nie uznaje robienia dzieciakow jak sie stalej pracy nie ma

Gość do wpisu wyzej
gdyby tak bylo jak piszesz to miliony Polakow by dzieci nie mialo bo wiadomo jak jest z praca w naszym chorym kraju.

Gość nie sztuka napieprzycccc
no i huj, byloby nas mnie i nie byłoby aż takiego bezrobocia, a tak napierdolą dzieci i później nie mozna znaleźć pracy.

Gość do wpisu wyzej
najlepiej by bylo gdyby takiego gowna jak ty rodzice nie robili.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
dzieci mozna miec i tez stracic robote

Gość wywalic was z pracyyy
ale jakby było mniej nas to nie byłoby bezrobocia, czy trudno ci zrozumieć, a tak napierdolcie po kilkoro dzieci i mamy duże bezrobocie

Gość kasandra 38
A my z mezem wyjechalismy z tej cholernej Polski,tez kiedys maz stracil prace,ja pracowalam,ale to co zarobilam to szlo przede wszystkim na dojazdy i na przedszkola dla dzieci,jedym slowem praca sie nie oplacala :( Sytuacja nas zmusila do wyjazdu i nie zalujemy tej decyzji.Mieszkamy za granica juz 7 rok i zyje nam sie naprawde na godziwym poziomie,nie ma szalu,nie ma kokosow,ale stac nas na rzeczy na ktore mieszkajac w Polsce na pewno bysmy sobie nie pozwolili.Szkoda ze Twoj maz autorko nie chce wyjechac z kraju,bo mysle ze to by bylo najlepsze rozwiazanie.W Polsce niestety zamiast lepiej to dzieje sie coraz gorzej :(

Gość kasandra 38
wywalic was z pracyyy ale jakby było mniej nas to nie byłoby bezrobocia, czy trudno ci zrozumieć, a tak napie**olcie po kilkoro dzieci i mamy duże bezrobocie Gdyby w Polsce nie rodzily sie dzieci to ciekawa jestem czubku kto by w przyszlosci na Twoja emeryture pracowal...zastanow sie najpierw zanim cos napiszesz...

Gość autorko sorry ze zapytam
ale ile Twoj maz zarabia? bo my z mezem chcemy bardzo zaczac sie starac o malenstwo ale boimy sie czy na pewno wystarczy kasy.

Gość Paula 24
nie powtarzaj sloganów z emeryturą bo na emeryturę każdy pracuje soobie sam całe życie, płacąc składki, zusy i inne, a i tak dostaje za mało w stosunku do tego ile odkladał na to złodziejskie panstwo. No chyba że ktoś, jak autorka zamiast sie ruszyć wczesniej do roboty, narobi dzieci i żeruje na pensji meża!!!! Jak można w tak beznadziejnej sytuacji drugie dziecko robić???

Gość Paula 24
gdyby pacowala wczesniej (nie mówie ż ekoniecznie teraz w ciuąży, chociaż też mogłaby) to by doszla jej pensja i jej macierzynski. A jak wszystko spoczywa na meżu a ona tylko w domu i dziecka rodzi no to sorry, ale chłop na najlepszej jest drodze do zawału!

Gość no ja też sie zastanawiam jak
można płakać że kasy nie bedzie skoro już nawet jak facet pracował to nie mieli warunków na jedno, a co dopiero dwoje dzieci!!!! facet na czarno, ona bez pracy, i zamiast jej szukać OBOJE, do klepią dzieci. Takich ludzi nie powinno sie żałować bo sami są sobie winni. Trzeba być odpowiedzialnym.

Gość do kasandra 38
a czy ty czupku rozumiesz, jak mogą te dzieci w przyszłości pracować jak nie ma pracy tak jak teraz, zobacz jeszcze ile osób wyjechało za granicę z powody braku pracy i przecież ci bezrobotni i ci co wyjechali nie pracują na obecnych emerytów. Co za debilizm z ciebie. Po drugie teraz na swoje emerytura każdy sam pracuje.