Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sader

Dlaczego jest tak wiele singielek?

Polecane posty

Gość sader
Ja tylko cytowalem, nie ejstem autorem tego dlugiego postu. Poza tym nie mow ze to wypociny skoro tego nie czytalas

kobiety nie lubią nieudaczników, ale sprowadzanie wszystkeigo do pieniedzy jest stereotypowe, jak chcesz to mysl takimi kategoriami, dla mnie wierząc w to jestes na straconej pozycji

Gość vdfdggdg
znalazłam ten tekst do końca. http://coztymikobietami.blog.onet.pl/Moja-rada-dla-mlodych-mezczyzn,2,ID424396662,n rany... "ale mając lepszy wybór, wybrałaby innego mężczyznę. W sklepie Twoja kobieta wybiera brzydkie czy ładne ubrania? Wybiera te, które są według niej najładniejsze. Nie łudź się, że dałaby kosza Pittowi, wybierając Ciebie." Ja bym sie związała tylko z takim facetem,który dla mnie byłby niezastąpiony.I dla mnie byłby on na pewno lepszy,niż ten cały Brad Pitt czy inny Shit o którym mowa. Czytając takie teksty robi mi sie niebywale smutno.Sama nie wiem dlaczego,bo przecież nie powinnam sie przejmować tym,co inni myślą.Ale czuje sie tak,jakbym nie istniała.Bo mowa jest o kobietach,podobno wszystkich - wobec tego,mnie albo nie ma,albo nie jestem kobietą.

Gość sader
Dla kobiet kasa jest najwazniejsza, udowodnili to naukowcy "Naukowcy nie mają wątpliwości. Niemieccy naukowcy odkryli, że dla większości kobiet to pieniądze są głównym kryterium wyboru mężczyzny - donosi "Daily Mail". Instytut Niemieckiej Gospodarki opublikował wyniki badań, z których jednoznacznie wynika, że kobiety wybierają na swoich partnerów dobrze zarabiających mężczyzn. Dotyczy to zwłaszcza pań o wysokich dochodach. Chcą uniknąć kłótni o pieniądze i związanej tym frustracji u mężczyzn - wyjaśniają naukowcy. Podobne wyniki przyniosły badania przeprowadzone ostatnio w Wielkiej Brytanii przez London School of Economics. W sondażu 64 proc. Brytyjek stwierdziło, że mąż powinien zarabiać więcej od żony. Nawet w latach 40. uważało tak mniej kobiet. Po dekadach walki o równouprawnienie okazało się, że kobiety wolą być gospodyniami domowymi niż robić karierę - konkludują naukowcy."

Gość sader
Zaprzecz, podaj badania ktore mowia ze dla kboiet nie ejstes najwazniejsza kasa. Czekam

Gość vdfdggdg
niee,ja stąd idę...i zgadzam sie z fiku miku,wy raczej nie macie szans na kobiety nie materialistki,bo skoro wszystkie kobiety dla was są materialistkami to takie jak ja was będą omijać szerokim łukiem.Radze wam szerzej i obiektywniej patrzec na zycie.I mieć swoje zdanie,a nie tylko wklejać jakieś cytaty.Gdybym ja generalizowała,to niestety musiałabym uważać,że wszyscy faceci to szuje,gardzą kobietami,traktują je przedmiotowo,uważają,że lecą na kasę a im samym zależy tylko na seksie.Ale chwała Bogu że ja wiem,że nawet,jeśli zdecydowana większośc taka jest,to nie wszyscy i wierzę,że znajde innego,dobrego i mądrego.Miłego popołudnia i więcej optymizmu :)

jakoś kasjerzy w biedronce mają obrączkę na palcu i nie marudzą, ba sa mili i uśmiechnieci, a powiedz mi, że oni dużo zarabiają

Gość vdfdggdg
nie musze operowac jakimis badaniami od siedmiu bolesci (skad wiesz,czy sobie ktos nie wymyslil tego artykulu? ) w dodatku robionymi przez facetow i na pewno nie na wszystkich kobietach,bo ja sobie nie przypominam,zebym brala w takich badaniach udział.Zaprzeczam bo mam inny dowód - siebie,ja nie lecę na kasę i ja to wiem a uwierz mi,dobrze,bardzo dobrze wiem czego chce od życia i kim jestem.Ale oczywiscie Ty w to nie musisz wierzyć,jasne,ja to rozumiem,tylko szkoda mi Ciebie i to co mówie jak widać nawet tutaj sie sprawdza - bo mówie jak do ściany,nie dociera do Ciebie,ze ktos moze mysleć inaczej skoro wbiłeś sobie do głowy jedną teorię,jeden pogląd.

Gość 001
singielek jest tak wiele, bo jakość mężczyzny jest coraz niższa i wybór wąski

Gość vdfdggdg
fiku mikuu ale ich kobiety na bank marzą o byciu z bradem pittem i lamentuja,jak to w zyciu im sie nie udalo,bo mają beznadziejnego faceta :D:D:D pewnie mają kompleksy,bo brad pitt nie przyjechał do nich i sie im nie oświadczył :( :D faceci to powinni być same brady pitty żeby dla każdej kobiety ich starczyło.:classic_cool: Tylko wtedy byłybyśmy szcześliwe i nie musiały być singielkami - no ale cóż,Pitt jest jeden,wiec przez cale zycie bedziemy sie uzerac z jakimis niewypałami :(

Gość Singiellllll
Ja jestem samotny i nie zamierzam się wiązać z kobietą. Bo żadna z was na to nie zasługuje oto powody: 1) Kobiety wymagają bezpieczeństwa finansowego - a ja się pytam a co w zamian? I nie pitolcie tutaj bo pewno takie teksty się pojawią, że kobiety mają gorzej z pracą. Bo to nie prawda. Znam kobiety co sobie świetnie radzą finansowo. Jak widać można. Ale takie wolą być same. 2) Kobiety wymgają romantyzmu aby facet rozmawiał i sprawiał aby nie było w związku nudy jednym słowem babę to trzeba zabawiać jak bachora. - a ja się pytam co w zamian? 3) Nie warto być dobrym dla kobiet, szczerość uczciwość, prawidziwa miłość to dla kobiet nudny facet taki ciapciuś. Macho, zdradzający myślący tylko o seksie to supermen. 4) Facet ma zapewnić mieszkanie. Jak nie zapewni > to nie udacznik. Sama sobie weź i zapewnij. tu można by jeszcze wymieniać i wymieniać. Dla tych co bedą mówić, że jestem pewno nie udacznikiem bo nic nie mam. Nie kochane to nie prawda. Mam dużo, ale jak w zamian dostaję niewiele to sorry dziękuje takim ciziom. Nie dziwie się, że jest tak wiele singielek. Od dzisiejszych mężczyzn oczekuje się skrajności. Ma być jednocześnie głową rodziny, ale ma też przejąć część obowiązków domowych. Ma jednocześnie zarabiać, pracować ale ma też mieć czas dla rodziny i na hobby. Ma być przystojny, ale nie zwracający uwagi kobiet (zazdrość). Ma lubić rozrywkę, ale też ma być dojrzały. Tego nie da się pogodzić. Jak kobieta widzi że chłopak nie jest rozrywkowy, jest raczej samotnikiem, odrzuca go bo nie pasuje do tego profilu nowoczesnego mężczyzny. Problem w tym, że tacy mężczyźni występują tylko w serialach.

Gość sader
Skad wiem ze nikt nie wymyslil? Wiem, bo jest takie cos jak google i mozna sprawdzic. Mysl to nie boli.

Gość tryrdyry
sfrustrowani ludzie,którym nie udało sie w miłości albo nawet nigdy nie udało im sie poderwać kobiety - wymyślają sobie wymówki,żeby zrzucić wine na kobiety,że są niewarte zachodu,a tak naprawde to oni są beznadziejni skoro żadna ich nie chce.Ale oni sobie wmówią,że to przez ich biedę i są poszkodowani,a to przez brak charakteru.

Gość sader
Panowie, uszczęśliwienie kobiety jest bardzo proste, podaję zasady... A. Należy tylko być: 1. przyjacielem 2. partnerem 3. kochankiem 4. bratem 5. ojcem 6. nauczycielem 7. wychowawcą 8. spowiednikiem 9. powiernikiem 10. kucharzem 11. mechanikiem 12. monterem 13. elektrykiem 14. szoferem 15. tragarzem 16. sprzątaczką 17. stewardem 18. hydraulikiem 19. stolarzem 20. modelem 21. architektem wnętrz 22. seksuologiem 23. psychologiem 24. psychiatrą 25. psychoterapeutą. B. Ważne też są inne cechy. Należy być: 1. sympatycznym 2. wysportowanym ale 3. inteligentnym ale 4. silnym 5. kulturalnym ale 6. twardym ale 7. łagodnym 8. czułym ale 9. zdecydowanym ale 10. romantycznym ale 11. męskim 12. dowcipnym i 13. wesołym ale 14. poważnym i 15. dystyngowanym 16. odważnym ale 17. misiem ale 18. energicznym 19. zapobiegawczym 20. kreatywnym 21. pomysłowym 22. zdolnym ale 23. skromnym i 24. wyrozumiałym 25. eleganckim ale 26. stanowczym 27. ciepłym ale 28. zimnym ale 29. namiętnym 30. tolerancyjnym ale 31. zasadniczym i 32. honorowym i 33. szlachetnym ale 34. praktycznym i 35. pragmatycznym 36. praworządnym ale 37. gotowym zrobić dla niej wszystko (np. skok na bank), czyli 38. zdesperowanym (z miłości), ale 39. opanowanym 40. szarmanckim ale 41. stałym i 42. wiernym 43. uważnym ale 44. rozmarzonym ale 45. ambitnym 46. godnym zaufania i 47. szacunku 48. gotowym do poświęceń i, przede wszystkim, 49. wypłacalnym. C. Jednocześnie musi mężczyzna uważać na to, aby: a) nie był zazdrosny, a jednak zainteresowany b) dobrze rozumiał się ze swoją rodziną, nie poświęcał jej jednak więcej czasu niż danej kobiecie c) pozostawił kobiecie swobodę, ale okazywał troskę i zainteresowanie gdzie była i co robiła d) ubierał się w garnitur, ale był gotów przenosić ją na rękach przez błoto po kolana i wchodzić do domu przez balkon, gdy ona zapomni kluczy, lub gonić, dogonić i pobić złodzieja, który wyrwał jej torebkę, w której przecież miała tak niezbędne do życia lusterko i szminkę. e) oraz, ale to już naprawdę taki mały szczególik, zapisać się na kurs i opanować paranormalne metody czytania w myślach kobiety, żeby móc przyjąć odpowiednią postawę do zaistniałej okoliczności i nie powiedzieć jakiegoś głupstwa czy niedorzeczności. D. Ważne jest aby nie zapominać jej: 1. urodzin 2. imienin 3. daty ślubu 4. daty pierwszego pocałunku 5. okresu 6. wizyty u stomatologa 7. rocznic 8. urodzin jej najlepszej przyjaciółki i ulubionej cioci. Niestety, nawet najbardziej doskonałe wykonanie powyższych zaleceń nie gwarantuje pełnego sukcesu. Kobieta mogłaby się bowiem czuć zmęczona obecnością w jej życiu idealnego mężczyzny oraz poczuć się zdominowaną przez niego i uciec z pierwszym lepszym menelem z gitarą, którego napotka. A teraz druga strona medalu. Uszczęśliwić mężczyznę jest zadaniem daleko trudniejszym, ponieważ mężczyzna potrzebuje: 1. seksu i 2. jedzenia Większość kobiet jest oczywiście tak wygórowanymi męskimi potrzebami mocno przeciążona. Zaspokojenie tych potrzeb przerasta siły naszych pań. Wniosek : Harmonijne współżycie można łatwo osiągnąć, pod warunkiem, że mężczyźni wreszcie zrozumieją, iż muszą nieco ograniczyć swoje zapędy i pohamować swoją roszczeniową postawę.

Gość kropelka w morzu
"3) Nie warto być dobrym dla kobiet, szczerość uczciwość, prawidziwa miłość to dla kobiet nudny facet taki ciapciuś. Macho, zdradzający myślący tylko o seksie to supermen." CHCECIE WIEDZIEĆ CZEMU JESTEŚMY SINGIELKAMI? A TEMU.BO TRUDNO ZNALEŹĆ MĄDREGO FACETA,SZCZEREGO I UCZCIWEGO,DOOKOŁA SAMI ZDRADZAJĄCY MACHO I JAK TU KOMUŚ ZAUFAĆ?

Gość Singiellllll
fiku mikuuu tym lepiej lista się jeszcze wydłuża. A w zamian? Co zaoferujesz facetowi w zamian?

Gość Singiellllll
"CHCECIE WIEDZIEĆ CZEMU JESTEŚMY SINGIELKAMI? A TEMU.BO TRUDNO ZNALEŹĆ MĄDREGO FACETA,SZCZEREGO I UCZCIWEGO,DOOKOŁA SAMI ZDRADZAJĄCY MACHO I JAK TU KOMUŚ ZAUFAĆ? " to są takie co takich szukają? Dokoła są mężczyźni którzy nie zdradzają itd. Tylko wy ich olewacie :) Chodzicie za agresywnymi facetami. A dobzi w odstawkę. Bo nudny.

Gość karolineczka *****
wole być singlem niż zabrać sobie faceta do którego nic nie czuje

Singiel -> skoro bycie niezgorzchniałym Cię przerasta to nie mamy o czym dalej rozmawiać :O

Gość Singiellllll
"Singiel -> skoro bycie niezgorzchniałym Cię przerasta to nie mamy o czym dalej rozmawiać " A czy w ogóle ja chciałem z tobą rozmawiać? . I czy ja jestem niezgorzchniałym. dodałem jedynie twoje wymaganie na liste bo takie masz. I oczywiście typowe u kobiet, brak arguemntów uderzył w sedno, zadał pytanie i jakoś trzeba się wykręcić. To się zacznyna agresja. Ustosunkuj się do moich sugesti i pytań. Jak nie to nie zawracaj mi dupy.

Gość tuhajbej
" i sie dziwisz że żadna normalna babka Cię nie chce? " Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? On napisał, że on niechce mieć kobiety i wybrał samotność. I zadał pytania. Może by któraś z łaski swojej odniosła do jego punktów.

1) sama zarabiam na swoje potrzeby, nie szanuje facetów któzy tego nie potrafią :O 2)bo kobieta to już nie moze mieć własnych pomysłów, i zarażać faceta tym co ona lubi? 3)uważam inaczej 4) nie jestem na etapie żeby mieszkac z facetem

Gość kropelka w morzu
Ja jeszcze nie miałam chłopaka.Nie znam takiego,który mógłby nim być... a co was tak dziwi? czemu myslicie schematami?

Gość Vivienne leee
Prawdziwa kobieta daje seks facetowi zawsze kiedy on ma ochotę!

Gość jyuyiyi
sader,to weź sie zdecyduj,Brad Pitt czy facet z tymi wszystkimi cechami charakteru,które podałeś? :D Bo nie wydaje mi sie jakoś,żeby Brad posiadał wszystkie te cechy :D:D