Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zła żona ?

Wygląd męża swiadczy o kobiecie ?

Polecane posty

nie daj sieeee - ale jakie usługiwanie? Skoro zdecydowałaś się zostać w domu, to co masz robić? Patrzeć w sufit tylko? I jeszcze oczekiwać, że co miesiąc mąż przyniesie pieniądze do domu.

Gość Zamiast
ale tu nie chodzi o latanie wokół faceta. Ale o podział sprawiedliwy. Skoro ona jest w domu to naprawdę wyprostowanie tej koszuli czy ugotowanie obiadu to nie jest jakiś problem. Co innego gdy oboje pracujecie to wtedy się dzieli obowiązki inaczej.

Gość Zamiast
A jeśli się źle czujesz to mówisz to mężowi i teściowej. Ale w innych okolicznościach to inna sprawa.

Gość Navya
Nie no właśnie piszę,że jesli kobieta nie zarabia to powinna w większości zająć się domem.ale nie powinna np wkładać brudnych szklanek do zlewu których meżowi nie chce się nawet tam zanieść ,albo nie powinna dbać o jego higienę ( pilnować żeby zmieniał gacie) zbierać jego skarpetek po mieszkaniu itd bo to zawsze jest przesada

no mój mąż tez był nauczony 'nic nierobienia' w swoim domu 'za kawalera', na początku małżeństwa prałam mu i prasowałam ale z czasem zmieniłam przyzwyczajenia zwłaszcza po urodzeniu dziecka, bo generalnie ja w domu sprzątam, piorę i prasuję rzeczy dziecka i swoje więc on mógłby o swoje rzeczy zadbac sam, nikt mu w rekach prać nie każe a wrzucic do pralki to żadna filozofia. Zreszta oboje z mężem mamy osobne łazienki i mąż ma swój kosz na brudy a ja swój i każdy zajmuje się swoim. Mężowi jak kończą się czyste gacie to po prostu bierze kosz, idzie do pralni, pierze łącznie suszeniem bo twierdzi, że nie umie wieszać :P , jak mu coś potrzeba to sam sobie prasuje i tyle. Jeśli czegos nie umie doprasować albo mnie poprosi żebym mu cos prasnęła jak np. on się spieszy a ja mam wolne ręce to chętnie mu wyprasuję. Na jakies większe wyjścia tylko przygotowywuję mu ubranie wcześniej, czyli wybieram pasujące koszule + krawat np. 3 zestawy i on sobie wybiera potem co chce załozyć.

Jak ja nie wyprasuję mężowi koszuli czy koszulki, to on włoży pogniecioną ;) twierdzi, że mu nie przeszkadza ;) a prasować umie, bo nie raz mi coś prasował, tylko mu się nie chce ma w du... że chodzi w pogniecionym, dlatego ja mu prasuję, bo mi wstyd iść z nim jak ma taką pomiętą koszulkę :P Nie uważam tego za usługiwanie, bo mąż wiele innych rzeczy robi dla mnie. Ale jak widzę co się dzieje u moich teściów, to mnie szlag trafia! Teściowa to taki typowy pomiot, teść mówi, ona robi...

Gość Zamiast
Sękata- akurat dwie łazienki to jest margines;-) 99% ludzi ma jedną i wspólny kosz an brudy;-)

Gość nimkaaaa
Ja nie prasuję. Teraz większość ubrań nie wymaga prasowania a jak mężowi potrzeba to sam sobie wyprasuje. Chyba , że wychodzimy wszyscy razem to prasuję "hurtowo" ewentualnie jak mężowi się spieszy to też mu wyprasuję.

Gość 1212123321
Mam brata, który po ślubie przez 5-6 lat tylko i wyłącznie sam pracował, w tym czasie jak i teraz sam sobie prasował koszule i synkowi, robi zakupy. Mój mąż niestety nie odróżni kurczaka od indyka ;), przepłaci w sklepie więc robię to sama. Był tak wychowany, że wszystko robili za niego- pranie, sprzatanie, gotowanie, koszenie trawników, naprawy w domu itd. W moim domu było odwrotnie nigdy nie było kasy za wiele więc wszystko robiliśmy sami. To mnie bardzo boli, że mąż jest nieporadny i niesamodzielny. To ja składam np. meble. Jego mama wciąż nam pomaga, przypomina mu o zmianie opon np. itd. Ale ja nie umiem tego zmienić i naprawić nie mam siły. Był taki okres, że powiedział "nie prasuj mi sam sobie będę prasował". No i chodził tydzień do pracy w nieprasowanych albo tragicznie wyprasowanych ubraniach, wstydziłam się ja z niego a nie on. Nie umiem z tym walczyć. Wiem, że jak wrócę do pracy to nic się nie zmieni, bo było tak na początku po ślubie ja pracowałam on szukał pracy i zamiast zrobić obiad, zmyć naczynia, grał na kompie, a babcia gotowała mu obiad. Jestem bezsilna bo inni mi przeszkadzają w "naprawianiu" męża. Znam też przypadek odwrotny gdzie chłopak "siedzi" w domu z dzieckiem oprócz tego ma swoją firmę, żona zarabia więcej ale każde ma oddzielną kasę, składają się równo na rachunki, on ma sprzątać i gotować, myć okna, ona w życiu nic nie ugotowała itd. Dziewczyna nic nie robi w domu no może prasuje sobie i dziecku ubrania, a po pracy lata po galeriach handlowych albo do mamusi.

Gość Navya
ja tam nie widzę nic zlego w osobnych :P dlaczego nie jeśli macie 2 łazienki w domu..

no mozliwe ze jest roznica z organizacją takiego prania jesli ma sie 1 kosz na wspolne brudne rzeczy, to wtedy jest bardziej pewne, że pierze się razem swoje rzeczy, aczkolwiek jak bym nie chciała, żeby mi maż zaglądał w majtki do wyprania czy skarpetki albo przepocone koszulki :P dlatego u nas sa 2 kosze na brudy i każdy 'opiekuje' się swoim :P

Gość kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie wyobrażam sobie jak można wyjść nie wyprasowawszy ubrania. U mnie wszystko się prasuje, nawet majtki po zdjęciu z suszarki. Ponieważ mąż jest wizytówką rodziny kobieta powinna dołożyć wszelkich starań żeby wyglądał czysto i schludnie. Nie znaczy to, że żona ma nie odchodzić od żelazka i być poddaną sprzątaczką, praczką itd itd... Mój mąż sam sobie prasuje przed wyjściem ubranie - taki już nawyk. Jeśli wychodzimy wszyscy to zdarza się, że prasuję wszystko hurtowo. Takie czynności to kwestia dogadania się, wcielenia takich nawyków w życie i w przyszłości nie będzie problemu. :)

Gość Navya
1212123321- nieporadny ? trzeba to zmienić.. nie trzeba wielkich zdolności żeby nauczyc się podstawowych rzeczy w domu

Gość zroznicowana
A ja prasuje koszule swojemu mezowi,bo jak prasuje sobie i dzieciom to dlaczego jemu mam nie wyprasowac? I to nie dlatego ze jest on jakis nieporadny czy cos.Nie uwazam, ze maz jest wizytowka kobiety, kazdy jest wizytowka samego siebie,a w wyprasowaniu rzeczy mezowi nie widze nic zlego :P To tak samo jak z gotowaniem obiadu,co mam ugotowac sobie i dzieciom a jemu juz nie? Bo ma rece i sam moze sobie obiad zrobic? Bez przesady dziewczyny.