Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berta288

TARCZYCA - EUTHYROX - CHUDNIĘCIE czy ktoś się zna na tym?

Polecane posty

Gość berta288

Otóż przy TSH 2,2 endokrynolog wypisał mi euthyrox 25, który to przyjmuję od miesiąca z racji tego, że planuję ciążę. Martwi mnie jednak fakt, że w ciągu tego miesiąca schudłam zupełnie bez powodu 2 kg. Nigdy nie miałam problemów z wagą i nie zdarzyło się bym bez powodu schudła czy przytyła dlatego zastanawiam się czy to jest normalne? Co prawda ważyłam ostatnio 56 kg przy 170 cm wzrostu, a normalnie ważyłam zawsze 50-52 kg ( pozostałość po ciąży), ale 56 kg przy moim wzroście to jednak wciąż nie jest nadwaga by chudnąć ot tak, bez żadnego odchudzania 2 kg. Czy możliwe jest by niedoczynność zmieniła się w nadczynność przy takiej dawce? Dodam, że przed pierwszą ciążą miałam TSH 2,5 i zaszłam w nią bez problemu i donosiłam. Nikt mi w ogóle nie mówił, że taki wynik można kwalifikować już do niedoczynności Być może moje TSH oscyluje właśnie około 2 i takie jest prawidłowe dla mnie. Czy to możliwe? Ktoś się orientuje w tym?

Gość berta288
Nikt się nie orientuje?:O A czy jest sens teraz po niespełna 5 tygodniach brania euthyroxu sprawdzać TSH?

Gość berta288
Heh, czyli muszę poczekać do wizyty u lekarza:(

Gość 1 osoba
nie wiem ja bralam euthyrox 75 a potem 100 i roztylam sie jak krowa. tsh mozesz prawdzic po 2 miesiacach bo 5 tygodni to nic.