Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamantaaa

w domu smyk prawie 2 latka,drugie dziecko tuż tuż-czy kupować drugi wózek?

Polecane posty

Gość uuuh uuh jea
podziwiam, szacun, naprawdę że zdecydowaliście sie na drugie dziecko przy tak małej różnicy wieku!!

Gość truddy
Nie czytałam wszystkich ostatnich wypowiedzi, ale ja bym kupiła jakąs tańszą spacerówkę dla starszego dziecka a nie osobny stelaż, bo jak sama napisałaś dziecko pewnie pojeździ z rok czasu, a Ty przecież młodszego dziecka nie będziesz woziła w gondoli rok czasu, więc zaraz się okaże że i drugie siedzisko Ci potrzebne.

Gość jolka fjolka
kup tylko dostawkę do wozka (buggy board), zeby starsze dziecko moglo na niej stac jak sie zmeczy. 2 latek powinien juz jak najwiecej chodzic sam.

Gość jolka fjolka
mutsy ma nawet w ofercie buggy boardy swojej wlasnej firmy. nie powinniscie miec problemu z tym problemu.

ja nie wiem czy dobrze rozumiem niektóre wpisy , ale czy wam chodzi o to żeby autorka kupiła oddzielny wózek - spacerówkę ? To jak ma iść na spacer z głębokim wózkiem i nowordkiem + drugi wózek spcerówka z 2 latkiem ?

Gość tammta
ja bede miała roznice wieku niecałe dwa latka miedzy dziecmi i chce kupic podwójny wózek plus dostawke. A ten podwójny chyba uzywany kupie bo podejrzewam ze pół roku i mała bedzie wolała chodzic i wowczas wrócimy do pojedynczego wozka z dostawka. Jeszcze sie namysle, zalezy czy sie dobra sztuka trafi ;) bo na uzywanych mozna sie naciac

ja bym dokupiła drugi wózek, może być tańszy, a dobry, np. spacerówka Arti Sunny. nie będziesz żałować dużej ilości pieniędzy na niego wyłożonych, a oba bobasy będą mieć czym jeździć :) ja tak zrobiłam z moimi dziećmi, Mateuszek ma 3 latka, a Olcia roczek.

kasiagie , i jak wyglądał twój spacer z dziećmi ? w jednym reku głeboki wózek a w drugim spacerówka ?

Miałam podobną sytuacje . DZidzia w gondoli spała a mój mały 2 latek poprostu albo szedł albo sadzałam go na krańcu wózka lub po prostu stał ,więc nie warto kupywać wózka po co na 1 rok tylko . Chyba że masz rozbrykanego 2 latka to są wózki podwójne pośle zdjęcie ci gondola +spacerówka koleżanka ma i exstra sprawa. http://allegro.pl/wozek-blizniak-blizniaczy-quinny-fashion-okazja-1-i1594055041.html

Tak jak mówie twój wybór są takie co z przodu jest spacerówka a z tyłu gondola nie które są zgrabniejesze . Możesz zakupić nawet używana ale twój wybór . Powodzenia :). Pozdrawiam .

Do mutsy -> mozesz kupic duoseat - na dwoje dzieci, a na potem dostawke na kolkach (jak nie potrzebujesz skladasz, a jak maly sie zmeczy to sobie wskakuje i jedziesz... Ja nie kupowalabym na pewno drugiego wozka spacerowego (pojedynczego) chyba,ze na kazdy spacer chodzisz z kims (bo kto bedzie pchal drugi wozek??). Najpierw lepiej sprobowac dostawke (buggy board), bo nawet jesli za wczesnie na nia (tj. maly bedzie chcial siedziec), to i tak przyda sie pozniej.

Gość kasiugie
kobieto gadasz jak potłuczona:D poza tym, już któryś raz zachwalasz ten arti (gówno jakich mało) sunny. poza tym tekst: nie będziesz żałować dużej ilości pieniędzy na niego wyłożonych !!!!!!!!!!!!!! przecież on kosztuje 100 zł :D:D:D:D:D moja córka ma dwie spacerówki, za tę którą kupiłam tylko do samochodu, bym miała coś na wypadek zakupów, długiej kolejki u lekarza etc. dałam 200 zł i zastanawiałam się czy to w ogóle ma sens kupować takie tanie ustrojstwo. Ty zaś piszesz o tandetnym, kiepsko wykonanym i tanim jak barszcz wózku, jakby to był co najmniej silver cross :D

Gość fajny patent
Dla mnie fajnym patentem jest ta podstawka do jezdzenia dla drugiego dziecka http://www.navington.com/produkty/wozek-cadet/kilwater no tylko to się już bedzie sprawdzac jak starsze dziecko ma jakies 3 latka. No ja narazie mam jednego malucha, ale jak wybierałam wózek to własnie tak zeby sie dało dopiac taka podstawke, no i odstepy pomiedzy dziesmi tez chcemy miec taki mniej wiecej 3 lata. Ale jak sie uda to juz zobaczymy! ;-)

Gość nie kupuj
ja bym nie kupowała moja miała 2 latka jak urodził się braciszek ona sama nie jeżdzi w wózku jak skończyła 1,5 roczku ZAWSZE NA NÓZKACH ktość pisał że na wsi 10 min tam i z powrotem :D otóż odp. na wsi (a mieszkam tam) nie chodzi się tylko do sklepów ale też na spacery! nie przesiaduje cały zcas na kafe tylko CHODZIMY z dziecmi na spacery moja 2,5 latka potrfai przejśc 2 km JEDORAZOWO i robi to odkąd skońzcyła 2 latka do autorki- sama musisz "wyzcuć" czy Twoje starsze dziecko potrafi pokonac trasę jaką zwykle chodzisz już teraz zbadaj jak daleko potrafi iść sama (wózek w asekuracji skoro jesteś w ciązy) i tyle moja za nic w świecie nie chciała wsiąść do wózka

Gość rintinntinn
Ja co prawda jeszcze nie mam tego problemu, bo dopiero nasza mała ma 9 miesięcy, ale myśle że jak skończy roczek, to chciałabym dla niej braciszka albo siostrzyczkę. Co do wózka to ja akurat mam cadeta z navingtona właśnie ze względu na możliwość zamontowania podstawki dla drugiego dziecka. Musisz zobaczyć czy Twój maluch będzie chciał spacerować, ale podstawka mi si ę wydaje najlepszym rozwiazaniem.

U mnie byla roznica wieku 22miesiace i kupilam podwojny wozek Graco,mialam oczywiscie gondolke i spacerowke,ktorej uzywalam,gdy wychodzilam np.z mezem i dziecmi,na co dzien,gdy calymi dniami bylismy we 3 uzywalam graco -dzieki temu nie oszalalam w domu,tylko codziennie chodzilismy na dlugie spacery i nie musialam sie zastanawiac,czy starszy mi sie nie zbuntuje i nie bedzie chcial isc,a tak mogl i pochodzic i pojezdzic wozkiem;)wozek jest fajny,zwrotny ,latwo sie sklada,uzywalam go ok.1,5roku,gdy szlismy gdzies daleko,teraz juz poszedl w odstawke,jest w super stanie,wiec jak ktos jest zaineresowany to polecam.cena do negocjacji:)

Gość akalaoooa
jak będziesz w takim tempie rodzić tj. dziecko za dzieckiem to może kup lepiej przyczepę,

Moja córa ma 26 m-cy a syn 12 m-cy. Korzystamy ze spacerówki bliźniaczej. Polecam. U nas też jest bardzo ruchliwa droga i trudna upilnować malucha. Gdy widzę, że jest bezpiecznie po prostu idzie koło wózka. :)

Gość co wy piszecie ejjj
ja ma jedno dziecko a dwa wózki - 3 w 1 i lekką parasolkę - więc czemu masz nie kupić parasolki za choćby 150 zł ? tylko myślisz wydawac tysiące na stelarz - nie rozumiem myślenia niektórych ......