Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona27

Byłam dziś na komuniii

Polecane posty

Gość zrozpaczona27

dałam wraz z narzeczonym 100 zł i album na zdięcia oraz ramke na zdięcia - jestem ciocia tego chłopca ale nie chrzestna chłopiec ma siostre i to jej chrzestną jestem, mała ma niedlugo urodziy , a ze nie widuje jej za czesto dałam jej tez 100zł za 2 miesiace mamy swoj slub, za 3 chrzciny i mój bedzie chrzestny no i z kasą krucho chłopak dostał tez komórke, lap topa i sporo innej kasy poczułam sie troszke biednie a uwazam, ze nie jestesmy z narzeczonym biedni mieszkamy juz razem...wiadomo kredyt, odkładamy na wesele, moje studia tez kosztują, zycie itp i nie stac mnie na wiecej:( oboje latamy po lekarzach i czasami trzeba badania robic prywatnie, leki..to tez kosztuje ale nikt tego nie rozumie:(

Gość wesolutka 27
Znając życie masz doła bo jakaś ciotka czy ktoś tam Ci wypomniał że dałaś tylko 100 zł, moja droga dałaś tyle ile mogłaś i naprawdę nie przejmuj się bo nie ma kompletnie czym. Niepozwól by czyjaś opinia Cię zdołowała, liczy się gest i serce i obecność, a pieniądze i prezent to sprawa drugorzędna

Gość specjalista_od_waty_w_uszach
Zwrócił ci ktoś uwagę, że mało dałas, że się tak przejmujesz? Po co się tak spinasz. Masz swoje priorytety obecnie? Dziecko będzie podjarane tym laptopem przez dłuższy czas, że nawet na te 100zł nie zwróci uwagi przez następne dni. Wyluzuj.

Gość ja bym to olał
po co cokolwiek dajesz?przecież kazdy normalny wie,ze to są kretyńskie uroczystości i lepiej na takie zakłamane jaja nie chodzic

moim skromnym zdaniem nie ty się wygłupiłaś tylko ci, którzy dali tego laptopa itd. niestety zatraca się cały sens komunii przez ten wyścig szczurów, kto da więcej i dzieci, które więcej dostało, bardzo dobrze zrobiłaś, miałaś 100 i tyle dałaś i koniec tematu, ja mam te przed sobą komunię i damy 300 bo jedziemy na kredytach niestety, nie obchodzi mnie czy to zrozumieją

Gość h(alszka)
Mówiąc szczerze też miałabym wyrzuty sumienia, zwłaszcza że nie poszłaś sama a obydwoje macie jakies dochody:)

jeśli według ciebie autorka powinna się wstydzić tego ile dała to według mnie powinniśmy skończyć te szopki, niech dziecko idzie do komunii, ale bez przyjęcia tylko rodzina niech potem robi przelewy, najlepiej ustalmy cennik, rodzina w pierwszej linii 1000-3000, rodzina w drugiej linii 500-1000, znajomi 300-500, taka propozycja, bo to już nie chodzi o komunię tylko o kasę, której świadomości dzieci chyba nie powinny w tym wieku mieć jeszcze a przynajmniej nie na taką skalę

przepraszam nie wstydzić tylko mieć wyrzuty sumienia

Gość b..le
Piszesz że dałaś 100 bo musisz odkładać, czyli zwyczajnie pożałowałaś dziecku z chytrości- bo musiałaś odłożyc na własną kupkę, a nie dlatego ze nie miałas (a to istotna różnica) więc nie usprawiedliwiaj sie!

Gość fhduhdhs
no coś ty Ci co dali laptopy to sie ośmieszyli teraz daje sie quady i 2000 tysiące

Gość indoktrynacja kościółkowa
na komunię to rozwydrzonym bachorom nalezy się kopa w dupę zasadzić,a nie prezenty,żeby zrozumiały w jakie gówno je starzy wpędzili,hahaaa

Gość fhduhdhs
oczywiście mój komentarz to ironia.Dobrze zrobiłas ze dałas 100zł.

zgodnie z moją zdolnością składania literek autorka zbiera na swój ślub (czyli nie zdziera od rodziców jak większość), chrzciny chrześniaka przyszłego męża i urodziny swojej chrześniaczki więc raczej nie na kupkę tylko logicznie spojrzała w przyszłość przeanalizowała i dała tyle uznała, że może, ja uważam, że to normalne dojrzałe zachowanie

Gość zrozpaczona27
no własnie zwrocono mi uwage, ze 100 zł to dziady daja

Gość fhduhdhs
moze ojczulek tego chłopca zwrócił uwage?

Gość zrozpaczona27
babcia tych dziecia moja ciotka

aha, nie no to wiesz co? totalnie brak powodu do wyrzutów sumienia, mnie moja babcia też powiedziała, że jak z mężem pójdziemy do jego chrześniaka to poniżej tysiąca w ogóle mam się tam nie pokazywać, wiesz co? olewam to, jeszcze tego by brakowało, żeby mi ktoś moimi pieniędzmi rządził

Gość fhduhdhs
a to takze wyjasnia niby katoliczki a ta cała komunia to wielka pycha oj drogie babcie grzeszycie pycha nie ładnie tak

Gość h(alszka)
Nikt nie powinien zwracać ci uwagi ale są jakies ogólno przyjęte normy których oczywiście nie musisz sie trzymac!!!! Ogólnie jest przyjete że dorosła utzrymujaca sie osoba daje 100 ,was poszło dwoje nie macie nikogo na utrzymaniu . (czyli daliście po 50zł) Nie pisze tego po to aby ci dokuczac tylko dlatego że nie dokońca wiesz dlaczego ktos "krzywo " na was popatrzył.

Gość zrozpaczona27
ale dalismy tez album z ramką i 100 dla małej album z ramką kosztował 60 zł

Gość już tak nie rozpaczaj
bo nie ma nad czym

Gość zrozpaczona27
nie rozpaczam az tak tylko wkurza mnie to, ze wiele osób nie rozumie 100 zł to dla mnie sporo dalismy w sumie 200 i ten album co miesiac sporo odkładamy na wesele, zyjemy razem, płacimy rachunki jakkazdy mnie nikt tak drogich prezentów nie dawal i jakos nie miałam nikomu tego za złe

Gość indoktrynacja kościółkowa
katole to tylko o kasie myślą,każda " uroczystość",to tylko preteks do wyłudzenia kasy ,tak ich zresztą pazerne pasterzyki nauczyli,a pomyślec tylko ,że to wszystko zaczęło się niby od garstki sianka i lichego żlobka,hahaha

Gość ehuqgw
a co mnie doprowadza do szalu , to ciagle wtykanie dzieciakom forsy - idziemy do tesciow , po wizycie corka do mnie - a babcia mi dala 20 zl, jedziemy do kuzynki, to samo - czasem mam wrazenie , ze moja mala ma wiecej kasy do rozdysponowania niz ja , a ja nie mam zamiaru przy kazdym spotkaniu ,rozdzielac pieniedzy miedzy wszystkie smarki w rodzinie - nie gram w to , nie mam tyle kasy , by nia ciagle szastac , a dzieciaki kupuja se za to potem totalne smieci i pierdoly!!!!

Gość ehuqgw
albo jakies urodziny itp - jest mi jedno ,co kto o tym mysli ,daje ,ile wlasnie moge , a nie ile powinnam , to smieszne, a potem jeszcze Ci ktos powie , ze pieniadze niewazne , wazne bys przyszla - no kurde to tak robie !!! Ja nie wymagam od nikogo , by mnie kasa pociskal!!!

Gość apaulinka
mchak przecyztałam i pomyślałam ze ejdnak mało nawet jako ciocia dałaś ja rozumiem wydatki kredyty i te sprawy ale poszliście we dwoje to jednak 100 zł jest bardzo mało średnio od pary obcej na komunie daje sie 200 zł moglas dać te 200 zł a chrzesnicy kupić jaką s zabake a koncu to komunia i świeto dziecka a czy sie nam podoba czy nie tak sie juz przyjeło ze sie daje kase na komunie a ty byłabys zadowolona gdy ci cioca z wujem na wesele wręczyli 100 zł.?a

Gość apaulinka
czy u was wypadło po 50 zł od łepka no cóż tak uważałas tak dałaś ale u mnie dwa lata temu moja kolezanka tez wtedy z narzeczonym przyszła tez mieli wesele swoje za kilka miesiecy i dali 200 zł bo tak sie daje od pary

Gość el,,a
Dokładnie , dostajesz na weselu100 zł od ludzi którzy pracują ale mają wazniejsze wydatki niz twój slub. Myslę że czułabyś sie dziwnie . Mogłabyś nawet pomyśleć że ciebie i twojego męża lekceważą.

Gość nm bvh
jak slysze takie teksty 'odkladamy na wesele' to przestaje mi cie byc zal. rozumiem odkladac na mieszkanie, dom, samochod, operacje, ale wesele? dla mnie totalna glupota.