Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

Dziewczyny nie wyrabiam! 19:00 karmienie, 22:00 karmienie, 2:30 karmienie, 4:30 karmienie, 7:00 karmienie i czkawka, więc 8:00 karmienie... Mam dość! :((( Powiedzcie mi (karmiące piersią), ile Wasze Dzieci śpią bez przerwy na karmienie? Mojemu się wszystko poprzestawiało... kompletnie... i non stop by jadł! Pokarmu mam jak krowa dosłownie, cieknie mu po brodzie, pampersy jak bomby ogromne tyle sika, kupsko w nocy walnął. No szał cyca do potęgi n-tej!

Jeśli to jest ten "skok rozwojowy"... jeśli ma potrwać do 20 tygodnia... to ja się poddaję! Normalnie zwariuję albo zdechnę z przemęczenia i braku snu! :((( P.S. Szymek wczoraj skończył 17 tyg.

Uspokoiłyście mnie z tymi piąstkami, bo ostatnio to jest ulubione zajęcie Mojego Synia. Maltretuje je okropnie! Paluchy pcha po 3 naraz do buzi, zwiniętą piąstkę, kciuki - jak Mu fantazja dopisze... Rękawy do łokci uślinione, na brodzie zaczerwienione, wargi sobie czasem zadrapie. Złości się przy tym, krzyczy, stęka - no gdyby to któraś z Babć zobaczyła, to by było, że głodzę dziecko jak nic!

kawa na stole a nos necie jestem na nogach od 6.30 i już dwa razy karmiłam a teraz córcia śpi :) ewcia a może to wiosna ????????? czekam na atak migreny i jak na razie spokój zawsze na wiosnę mam z nią problem za to natala dziś w nocy też budziła mame więcej razy :O

Ewa U nas od paru dni to samo. Wcześniej jadł ładnie prawie co 3 godziny w dzień i raz w nocy. A od jakiegoś czasu (ok tygodnia) nie dość, że je przez 40 min, bo je i memle i je i zasypia. Za godzinę przypomni sobie, że za mało zjadł i płacz i znów karmienie. No a że regularnie już jadł to jak wypada godzina karmienia to znów chce jeść. Tragedia.... No i w nocy dziś jadł dwa razy i nad ranem. Wogle już się poprzestawiał, a było tak ładnie.... Mój Synek kończy dziś 3 miesiące. A o piąstkach nie wspomnę, Non stop w buzi. Smoczka nawet już sobie rączką wyciąga i piąstki w ruch.

kawa na stole a nos necie jestem na nogach od 6.30 i już dwa razy karmiłam a teraz córcia śpi :) ewcia a może to wiosna ????????? czekam na atak migreny i jak na razie spokój zawsze na wiosnę mam z nią problem za to natala dziś w nocy też budziła mame więcej razy :O

cześć Mamusie :) u Nas dziś bez słoneczka :( ale i tak się wybieramy na spacerek :) Ewka-moja Julka śpi od 20 o 3-4.30 karmienie kolejne o 6 o 7 30 pobudka :) olcik-a podawałaś kaszkę Antosi w gęstej konsystencji łyżeczką? moim zdaniem najlepsze są z bobovity :) nestle nam nie podeszły.

Millea moja tez mi tak robila ale juz jej sie znudzilo. Ewa u mnie problem odwrotny. mala zjadka o 20.30 i poszla spac. O 5.30 obudzilam ja na jedzenie. tak, tak- musialam obdzic ja. Zjadla 170ml i poszla spac. Wstala 10 minut temu ale nie zje wczesniej niz kolo 9.30 u nas juz tylko 4 posilki mleczne, czasem 5 no i zupka. Z tym ze nastepne mleko dostanie zageszczone wiec i brdziej tresciwe;-)

ANDZIA odnosnie kupek... U NAS SA zawsze zielone a to sasluga mleka comfort, jesli w czyms jest zawarte wiecej zelaza ( MOZE cos zjadlas) tez bedzie zielona. Podobno zielone SA tez jesli zalegaly dluzej w jelitach. Ale w UK ZIELONA KUPKA JESLI NIE WSIAKA W PAMPERS NIE OZNACZA NIC ZLEGO...

A to widzę że nie tylko u mnie taki szał:) W nocy potrafi się budzić 6,7 razy i za każdym razem je. Pokarmu mam bardzo dużo,nie wiem czy tak szybko trawi czy taki wiek? już od kilku dni tak mamy, zaczynam się przyzwyczajać do braku snu...a w dzień rączki i noszenie... dobrze że do spacerów się przekonał...wtedy odpoczywam;)

Dzieki dziewcyzny za odzew w temacie tej kupy:O Boze zebym juz o ku[pach msuala gadac;) wiecie co ja go przebieralam w nocy i mozliwe, ze jakos sie przewidzialo mi bo zaspana bylam;) bo wczporaj jak juz to napisalam to zauwazylam, ze upaparalam przescieradlo:O(przebieralam na lozku) no i jest kolory normalnego tzn zotlo-pomaranczowego....wiec moze troche wyolbzymilam...nie mniej dziekuje, ze ktos odpowiedzial;) Ewa moja w nocy sie budzi co 2h i nie ma zlituj -natomiast w dzien jak nie spi to co 2h rowniez ale zawsze wychodzimy na spacer ok 13 i na nim zawsze spi i jak wracamy do domu to jeszcze w wozku bez rozbierania spi tak do ok 17 wiec potrafi 4h bez jedzenia wytrzymac:) ostatnio byla ta nocka dobra ale to jakas wyjatkowa-wrocilismy do normalnosci:) ok lece bo o 10:30 mam to badanie krwi-trzymajcie kciuki zeby maly spal i zbey poszlo szybko i sprawnie:-)

Pelepecia Dzięki za linka. Bardzo mi się ten kaszkiecik podoba. Tylko rozmiar muszę malutki znaleźć, bo Szymek ma 41 główkę - z H&M to chyba tak 62/68 będzie dobre. Witaj również w klubie migrenowców. U mnie nie są sezonowe, tylko na pokarmy niektóre i na oślepiające światło. W kilkanaście sekund mnie potrafi "rozwalić" atak migreny jak spojrzę w słońce albo flesz aparatu. :((( Też masz takie z mroczkami przed oczami, mdłościami, mrowieniem rąk, etc.? czopelek To się Matka szykuj na nawroty takiego "zdziczenia" u Dzidzi. Szymuchowi też się tak zaczęło jakoś, jak 3 miechy skończył, a potem to tak skokami naprzód. Raz normalnie, raz nie poznaję własnego dziecka... Tylko teraz te fazy "szaleństwa" są niestety coraz dłuższe. Ale w nagrodę za to prawie codziennie zauważysz u Młodego jakąś nową umiejętność i nowe obszary zainteresowań! :))) Natalka, Ania Aż mi raźniej, że nie tylko ja mam zajęcie już prawie non stop w dzień i w nocy. Jak się nauczył zwiedzać u Mamy na rękach, to teraz mata i wózek parzy żywym ogniem...

Olka Kopiesz leżącego... ;))) Słowo daję, że chętnie bym wróciła do tych czasów, to ja brałam Szymka do piersi z łóżeczka po 7h nieprzerwanego snu, bo miałam nawał... Kiedy to było?

Dzien doberek :) Ale sie uśmiałam czytajac o Waszych maych głodomorach :d Ja mam to samo od ok 2 tyg:P Młode je jak wsciekłe, co 2h, dzien i noc. spi tylko na spacerze a tak to trzeba ja stale zabawiac :P Piastki ssie namietnie, miałam ja oduczac kciuka i dawac smoka to teraz juz ssie 2 na raz a smokiem pluje :P Millea, moja sie tak bawi cycem :P szału mozna dostac :P teraz własnie pije, od 30 minut, a ja nadrabiam zaleglosci :) musze sie pochwalic ze moja corcia zrobiła nam prezent na pierwszy dzien wiosny i zrobiła pierwszy obrot z brzuszka na plecy :d:d

Hejka, u nas to samo. Piastki i paluszki ciagle w buzi, często naraz ze smokiem :). I od ok 3 dni tez sie budzi w nocy na jedzenie ( dziś 3 razy - 1;30, 3;30, 5;30 ) dokłądnie co 2 godziny jak w ciągu dnia. A juz przesypiał nocki od 22 do 6-8 rano :( To chyba faktycznie te skoki rozwojowe. A i may odkrył ostatnio swoje stopy. Ciągle podnosi nózki do góry i łapie sie za stópki, a jaki zdziwiony przy tym jest :)

A czy Wasze Dzieciaki też gadają do zabawek i okropnie na nie krzyczą? Szymek ma teraz nową zawieszkę na macie taką sporą. Nie dość, że ją łupcuje piąchami, łapie w paluszki, ciągnie do buzi, to jeszcze do niej przemawia i to coraz głośniej, i głośniej... A czasem jak piśnie to normalnie tak przeraźliwie, że aż sprawdzam, czy sobie jakiejś krzywdy nie zrobił.

Moja strasznie maltretuje zabawki ale to juz od dawna. Wszystko wklada do buzi. Piszczy i krzyczy. W wiszace uderza strasznie. Obecnie mymla gryzaka.

EWCIA mi sie bardzo podobają kaszkiety u dzieci nawet moja znajoma do chrztu kupiła a z rozmiarem nie pomoge jeszcze nie kupowałam czapki bo mam po kuzynce. jeśli chodzi o migrenę to pulsujący ból głowy, oczu i czuje sie jak by mnie grypa brała, jak po pracy wracałam to spałam do wieczora. masakra :(

Ewka moja Juleczka rozmawia z zabawkami piszczy do nich śmieje się itd.:) a dziś zaatakowała żółwika którego Amelka włożyła Jej do łóżeczka :) wrzuciłam zdjęcie na fb bo mi się spodobalo :))

Witam. A my fzis z Basia swietowalysmy. Basia skonczone 3 miesiace a mamcia imieniny wczorajsze. Goscie od rana. Najpierw siostra po szpitalu wpadla, pozniej kolezanka, pozniej byl spacerek i popoludniu znajomi. Zauwazylam że jak nie wyjde z mala na spacer godzinny co najmniej to mala wieczorem marudna jest. Wczoraj było woetrznie i pochmurno i z tym nieoslonietym fotelikiem nie szlam. Mala padla już grubo przed 20. Dziś bylam na poltoragodzinnym spacerku i po powrocie do domu mala spala w sumie 3godz i spokojnie wieczorem zjadla, wykapana spokojnie i wlasnie zasnela. A mój przyszly maz a zarazem tatus zostal dziś sam 2godz z mala bo ja do dentysty szlam. Oboje przezyli:) Pozdrawiam

Hejka :) A my wczoraj byłyśmy na tym pobieraniu krwi i wcale nie bylo tak strasznie:) bardziej przezywały to siostry które pobierały wiki krew niz ona i ja :D miały lezki w oczach :DDD a wynik wyszedł dobry wszystko w normie wiec juz jestem przeszczesliwa :))) Moja także non stop sie slini i pcha raczki do buzi i taka zmierzła jest od 3 dni ze szok nic tylko szkamra. Chyba zabki ida bo masakra jest i jak zawsze przesypiala w nicy 7,5 - 8h to dzis sie obudzila po 3h :( mam nadzieje zze dzisiejsza noc bedzie przespana h bo musze sie pozadnie wyspac przed jutrzejszym szczepieniem :( az sie boje co to bedzie pozdrówka :)

Klaudia-wszystkiego Naj... z okazji imienin :* buziaki dla Basi :* kasztanka-trzymam kciuki żeby wszystko było ok. po szczepieniu posmaruj miejsce wkłuć altacetem :)będzie dobrze :)

Kasztanka Wg mnie altacet starczy, ja też tak zrobię po szczepieniu. Bo czopek to chyba na gorączkę chciałaś?? Ale w sumie nie zawsze występuje.

Okład z wody i sody oczyszczonej. Nam tak zawsze radzi pielęginarka. Działa:)

Hejka, byliśmy dziś u pediary po sierowanie do neurologa. Powiedziała, ze faktycznie widzi lekkie napięcie mięśniowe w górej cześci ciala. Dała nam skierowanie do poradni rehabiliacyjnej. ZObaczymy jak będzie z terminami. A po wizycie okazało się, ze chyba zgubiłam książeczkę zdrowia małego. TYlko kurcze nigdzie po drodze nie byliśmy więc nie miałam gdzie zgubić. A w przychodni podobno nie ma. Musiałam ją tam zostawić. Zadzwonie jeszcze jutro czy przypadkiem nie znaleźli, albo ktoś może wziął przez przypadek. Zawsze coś :(

Witam z rana :) kasztanka -ja myślę jak czopelek altacet lub woda z sodą oczyszczoną jak olcik pisze wystarczy Czopek dopiero jak będzie gorączkować .

Witamy z rana. Oj się mojej Basi znow poprzestawialo.w ciagu dnia rytm jak kiedys jedzenie co 3godz i codziennie te same godziny poczawszy od 8 rano. Zjadla o 20 o 21 zasnela po czym pobudka o 1, a nastepna o 5.30 i koniec spania. Zjadla o 6.30 i zadowolona. Nie wiem jak ja znow ladnie nauczyc żeby spala kiedy trzeba.