Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

Hej Dziewczyny mam pytanie zmieniłyście dzieciaczką już garderobę na wiosenną bo ja już małego ubieram w kurtkę wiosenną ale babki na spacerze dziwnie się patrzą ale mnie przeraża widok dziecka w kombinezonie, wełnianej czapie i rękawiczkach jak u mnie jest 15 stopni. Ewa co do ikei to mój mały ma wszystkie meble w pokoiku od nich łącznie z łóżeczkiem i różnymi duperelkami typu pudełka, nakleiki u mnie w łodzi otworzyli największą ikee w polsce więc jest w czym wybierać.

hej. mała mi sie jakas marudna strasznie zrobila ostatnio, ale jakos dajemy rade. własnie zasypia wiec mam chwile. dolarka ja małej tez juz od tyg zakładam wiosenna kurteczke a ostatnio nawet cienka czapeczke. zreszta ostatnio bylam u pediatry mala ubrana w body z krotkim rekawkiem bluzeczka z długim jeansy z taka podszewka skarpetki i takie buciki skarpetkowe,kurteczka i czapeczka. i lekarka powiedziala ze dobrze jest ubrana bo sie nie przegrzewa, a w wozku od wiatru osłonieta. ja w foteliku to mam taki daszek wiec glowka oslonieta od wiatru, a zawsze w razie co mam ze soba kocyk jakby chlodniej sie nagle zrobilo.

Dolarka ja tez juz wiosennie od jakiegoś czasu ale widząc jak sa ubrane inne dzieciaki (wiekszosc) to sie zastanawiam czy nie za lekko choc z drugiej strony tak grubo to moja ubierana byla przy mrozach :/ a czapeczke ma cienką ;) ja na spacer wychodze w samej bluzie to dziecko tez nie moze miec pieciu warstw :)

Olcik ;););( Dziekuje Ci pieknie doszly zaproszenia do Mamuski , widzialam JE na skype;) rewelacja! JESZCZE raz dziekuje Ci BARDZO! Dziewczyny ja tez mala ubieram JUZ od 2 tyg wiosennie, tzn sweterek z kapturem , sukienka rajstopki , buciki, I rzepaska oczywiscie;) na uszy;) ale u NAS jest prawie codzien 20 stopni. Pozdrawiam! Ewa FAJNY ten Dywanik niebieski;)

KLAUDYNA I OJA MARUDNA! wczoraj w nocy 4 godziny pokutowala! I krzyczala w nieboglosy!!!! Ech no coz pierwszy roczek JUZ chyba taki bedzie;) ja Joe moge sie doczekac az MOJA rodzinka przyleci I malej z mama dam cos innego niz mlenio;)

a wlasnie rano zakupilam spacerówke dla małej, http://allegro.pl/wozek-spacerowy-foxy-bertoni-kol-2012-manufa-lodz-i2201411191.html#tabsAnchor bedac wczoraj u mamy zwazylam stelaz i fotelik i uwaga 14kg!!! do tego Baśka 6kg i juz 20kgi tak codziennie w gore i w dól na 2pietro. a ta jest rozladana na płasko wiec zgodnie z tym co powiedziała pediatra jak najbardziej mozna. sklada sie jak "parasolka" takze bez problemu bede mogla smigac z wozkiem i 5 razy dziennie w gore i w doł:)

sylwia my wczoraj u moich rodzicow na imieninach bylismy i mala taka marudna najedzona, pielucha zmieniona noszona na rekach ale tylo przez mame,albo na kanapie lezala i tez mama musiala byc a i tak plakala,a jak juz zasnela to na gora 10 min i powtorka z rozrywki. jedynie co to na spacerku pospala godzine.a jak wracalismy autem to tez prawie cala droge plakala, weszlismy do domu i uhahana jak diabli. pokrecila sie godz zjadla i poszla spac. obudzila sie o 2 na butle, pozniej po 5 wypila troche wody powierzgala nogami i spala do 8. no i jak wstala do tej pory juz 2 razy po 20 min drzemka, ale budzi sie z placzem przewaqznie

Sylwia ja Baśce za miesiąc mam zamiar zaczac dawac mleko zageszczone kaszka (po chrzcinach zeby w razie rewolucji nie stresowac dziecka jeszcze taka impreza)

Ja tez jestem przerazona widokiem dzieci w zimowych kombijezonach pod grubym kocem bo moja w taka pogode lezy na tarasie w samych spodniach body czaprczce azurkowej i coenkim pladzczyku. Dzis chlodniej to ma cieplejszu polarowy plaszczyk.

Sylwia nie ma sprawy! Szybko doszly bo wyslalam w sobote rano;-) a czy ja nie jestem Ci winna jakiejs kasy? Bi chyba plaszczyk drozej wyszedl.niz zaproszenia?

Olcik ;) slonko ! Ciebie to Kosztowalo wiecej czasu niz mnie;) wiec nie bedziemy gadac o zlotowkach;) SA perfekcyjne! I do tego pieknie wykonane;) cudo! Ciesze sie JAK cholera! Dziekuje;) KLAUDYNA no ja tez chce zageszczac , JUZ nawet BUTLE mam do tego zakupione ze smokami z krzyzykiem. A spacerowke mialam od razu JAK kupowalam swoj wozek bo tam bylo wszystko, tylko ze u mnie jest tak duze wglebienie na tylek, ze boje sie ze bedzie jej niewygodnie nawet na plasko;( jest tez specjalna wkladka pluszowa dla niemowlat do wozenia na plasko, ale cholerka Ona JUZ z niej wyrosla bo dluga jest ta MOJA Laluka. Wiec tak czy tak musze sie JESZCZE troche wstrzymac. A nowego one bede kupowac , bo TAMTEN byl tak DROGI ,ze szkoda znow kase wywalic, lepiej poczekac az bedzie sztywniejsza. Choc musze Ci powiedziec, ze ta MOJA Ziuba to JUZ by siadala, dzwiga sie sama z plecow za rece nawet 10 razy JAK idzie , a JAK lezy przede mna I chce mnie zobaczyc to sie tak w kolyske zegnie I sie CIESZY wariatka MOJA KOCHANA ;) Tak mysle ze w maju ...przebije jej uszka (przed chrzcinami) w UK dozwolona jest od 4 miesiaca) poczkam I po OSTATNICH szczepionkach. Nie chce tez aby pamietala tak JAK ja...co za trauma;) a pod KONIEC maja Postaram sie POWALCZYC z Ta spacerowka. Co do marudzenia to chyba teraz maja taki okres;) miejmy nadzieje,ze przejsciowo;)

no w tym moim wozku tez jest spacerowka, ale sam stelaz juz ma 10kg a gdzie siedzisko spacerowki i dziecko?? ta 300zl i chyba do 15czy nawet 20 kg mozna w niej przewozic wiec starczy na dluzej. a co do kolczykow to tu wszedzie od 6msc przekłuwaja i w sumie lepiej bedzie cieplo mala bez czapki dostep powietrza do uszek bedzie wiec sie lepiej beda goic

a co do siadania, tgo moja młoda tez sie rwie jak oszalala do siedzenia, az mama sie dziwila wczoraj ze juz i ze az tak

Czesc Kochane! Alez swietna pogode mamy!Wczoraj spacerowalismy dobre 3 godziny..Miodzio! Sylwia, jaka butle kupilas do kaszki?Ja mam pelno tt ale ich nie znosze,smoczki zapadaja sie di srokda..oprocz tego Dr Brown's (dokupilam smoczki Y) zastanawiam sie jednak czy te rurki nie beda zatykaly sie od kaszki....

Royal...JAK JUZ wczesniej pisalam na forum , napisalam do TT list I dostalam odpowiedz. Przed kazdym podaniem mleka musisz przetrzec ta dzirke w smoczku odpowietrzajaca aby sie otworzyla , albo ten silikon na KONCU odpowietrzacza. Ja od tamtej pory tak robie I nic sie nie dzieje , jest super. Mala uwielbia te smoczki , bo JAK cycol wygladaja;) z butli to mam kazdej firmy too nie lovi. Obecnie jestem na TT z dziurkami odpowietrzjacymi w smoczkach , bo te rUrki w srodku doprowadzaly mnie do szalenstwa przy myciu. A smoczki z krzyzykiem od zera miesiecy. Mam 6 butli do mleka I 2 do wody;) akurat myje wszystko raz dzennie I sterylizuje.

Witajcie:) U nas już po chrzcinach, wczoraj były. Wszystko wyszło super. Mały całą mszę spał, jak Ksiądz polewał mu główkę to tylko oczy otworzył i.......... zamknął i spał dalej:) Kurcze ale ja myślałam, że troszkę wody a u nas ze szklankę wody Ksiądz wylał, cała główka mokra jak po kąpieli. Klaudyna super ta spacerówka:) Ja mam wózek 3in1 ale jakbym nie miała to bym kupiła, lekka i tania. A mój Syneczek dziś pierwszy raz przewrócił się z plecków na bok HURA haha mama bardziej podekscytowana niż Synek:D

Czopelek Też mam wozek 3w1 od siostry po siostrzencu. Ale ciezki, ona w domu to noe musiala znosic wiec go dlugo uzywala. Ja bym takiego ciezkiego to w zyciu nie kupila. Sam stelaz 10kg a gdzie reszta? Z fotelikiem 14kg.A tu caly wozek 7+ mala,to polowa mniej.

Klaudyna, fajny ten wózek. Prawda jest taka, że nawet jak się ma wózek 3 w 1 to prędzej czy później kupuje się lekki wózek spacerowy, w którym większemu dziecku jest po prostu wygodniej. Ja będę na pewno używac jakiś czas spacerówki z xlandera, którego mamy, ale później na bank kupię lżejszą spacerówkę. Np ta mi się podoba: http://allegro.pl/graco-wozek-spacerowy-mirage-oslonka-9-gratisow-i2205229768.html ten fajny i lekki bardzo: http://allegro.pl/ultralekka-spacerowka-hallo-roan-gratisy-halo-i2205916669.html

Olcik ten lekki też bralam pod uwage, ale ostatecznie przekonal mnie fakt, że tamten się latwo i szybko sklada tak jak tzw parasolke.

hej mamuśki:) Ewa my mamy dwie maty edukacyjne... jedna z pałakami http://allegro.pl/sb-mata-edukacyjna-z-zabawkami-super-3-kolory-i2218285388.html (mamy ogródek) i taką http://allegro.pl/tiny-love-mata-edukacyjna-gigant-promocja-i2227489271.html moja gwiazda zdecydowanie woli tę bez pałaków a naprawde jest fajna bo ma duzo ukrytych elementów no i jest miekka:) zdecydowanie polecam:) i jak?wybrałas leżaczek? nie chce krakac ale dzisiaj jakos spokojniejsze moje młode było:)

hej klaudyna fajny wózek i do tego dobra cena a my po pierwszej reh było oki bardzo miła pani wypeczyła mi coreczke ze za nim doszłam do samochodu juz spala hihi balam sie czy ja to bedzie bolalo ale na szczescie nie choc troszke nazekala a jak sie juz rozplakala na dobre to byl juz koniec i kazala zmykac do domu.

hej klaudyna fajny wózek i do tego dobra cena a my po pierwszej reh było oki bardzo miła pani wypeczyła mi coreczke ze za nim doszłam do samochodu juz spala hihi balam sie czy ja to bedzie bolalo ale na szczescie nie choc troszke nazekala a jak sie juz rozplakala na dobre to byl juz koniec i kazala zmykac do domu.