Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

A to ja mam jeszcze kurs fizjoterapii I sekretarsko-asystencki to tez wezme- wszystko to musza byc oryginaly jak rozumiem. Dzieki za odpowiedz.

siema Mamity:) ja tez juz/dopiero kawke sączę:) co pobudek to u nas tak jak i u Niuni, mala wstanie 6.30-7 pobawi sie zje sniadanko i o 9 pada znów. dzis usypialam ja wczesniej bo widzialam ze spiaca jak nie wiem co to pospala 5 minut i kupa ja obudziła i w rezultacie i tak o 9 poszla spac. Co do arbuza to mam straszna chęć tez malej dac spróbowac, ale jak na zlość nie moge na jakies ladne trafic. Sylwia Ty to taka laska jesteś ze obawiam się że na chrzcinach przyćmisz Lajle swoja osobą;):*

Olkakozil Widziałam właśnie Wasze foty na poczcie:) Fryzurka bardzo twarzowa i pasuje Ci. A Michalina jakie słodkie minki strzela hehe

Pisałyście o tym że dzieciaki nie chętne do cyca i u mnie tak jest. michalina je cyca jak wstanie po spaniu i do tej pory bylo ok. tyle ze teraz coraz mnie spi w dzien i tak bez spania to nie jest piersia zainteresowana specjanie. wkurzam sie czasem bo piersi nie chce a jak dam soczek albo herbatke to jakby mogla to by sie udlawila tak pije. pediatra mi mowila ze to moze byc tez od dziasel i ze z butelki jej lepiej leci i nie musi sie tak wysilac czy li mniej ja te dziasla bola, kilka razy ściągnelam mleko i dalam z butelki, ale nie oszukujmy sie to juz nie te czasy nawałów kiedy sciagnac moznabylo hektolitry. pomimo ze piers nabrzmiala to laktatorem cudów nie sciagne, nie ma to jak naturalna przyssawka:)

Ejjj no co WY z ta laska...no milo mi to czytac...ale przecie skromnosc bierze gore I az mi glupio;( Ewa...ONI widza ,ze pale...za kazdym razem pytaja czy rzucilam I chca mi pomoc...tuataj jest wielka kampania przeciwko Jaraniu...Ale ja nie chce ich pomocy bo jesli bede chciala rzucic to rzuce...JUZ nie raz rzucalam ...ja zawzieta jestem...ale co z tego jak palic lubie;( No wystrachalas mnie ladnie...a jest jakas metoda dla Jaraczy???

i jeszcze w nawiazaniu do pomarańczki z przed kilku stron. Musze sie przyznać że ja na początku to jakbym mogla to michaline w sterylnym pomieszczeniu bym trzymala i wszystko robila wedgug instrukcji obslugi zamieszczinej w podreczniuku o wychowaniu dzieci. czasem jak czytalam co klaudia czy sylwia "wyczyniaja" z dzieciakami to wlos mi sie na glowie jeżył..... do czasu jednak bo zdalam sobie sprawe ze to chyba ja jestem troche przewrazliwiona a nie Wy:) i tak jak zobaczylam na fb zdjecie mojej malej idolki Barbary z churupą to sama do sklepu polecialam i po chwili michalina tez zajadała a ile frajdy przy tym:):) podoba mi sie wasze podejscie ze wszystkiego mozna sprobowac i teraz tez troche eksperymentuje z nowymi smakami:) w sumie wsze dziewczyny sa strsze od michaliny o +/- tydzień wiec z czystym sumieniem moge stwierdzić ze w wielu aspektach biore z was przyklad.

nie mówicie już o paleniu ba sama bym sobie zapaliła kiedyś paliłam do szkoły jak chodziłam paczka na 2-3 dni jak skończę Julkę karmić to pierwsze co to zapalę sobie takie cienkiego cygarka :)nałogowo palić nie będę bo szkoda zdrowa kasy a poza tym nie ciągnie mnie tak bardzo :) nie podoba mi się jak widzę babeczkę pcha wózek lub trzyma dziecko za rękę i pali cygara .

a co do pieluch bo tez kilka stron do tylu byl temat. ja uzywam, a raczej Michalina;) biedronkowych Dada 4, czasem w tesco jest promocja na pampers sleep&play (te pomarańczowe) to one wtedy sa tansze od tych z biedronki o 2zl wiec jak jestem to robie zapas. a chusteczki świetne według mnie sa te z firmy Cleanic, tez w tesco kupilam 4pak to sie oplacalo, bobini tez sa fajne bo maja plastikowe otwieranie i husteczki nie wysychaja:)

O tak! Ksiazeczka to tez hit, ale nadal na prowadzeniu kwiatek z tesco:) Co do chusteczek ja bambino uzywam- po 3.99 siostra mi kupuje zawsze z 5-6paczek a jak nie to ja kupuje w rossmanie te babydream biale

i jeszce mam pytanie (korzystam póki terrorystka spi) czy ktoras z mam karmiacych ma już @??? kurcze ja nie mam, jakies bialawe wydzieliny za to coraz czesciej obserwuje i zastanawiam sie czy aby "maszyna" powoli nie szykuje sie do "startu". a tak wogole to chyba wolalabym miec juz @ bo coraz czaesciej zaczynam sie schzowac czy w ciazy nie jestem. cerazette biorę ale to pierwsze tabsy w moim zyciu tego typu wiec jakos tak niepewnie sie czuje.

Ewela to u Nas tak samo tylko innym wzór książeczki Juka ją gryzie i tak do niej opowiada :)lubi też targać gazetę :)

CZOPELEK I u NAS od 2 tyg ksiazeczka szeleszczata jedna z ulubionych ZABAWEK... Tak wiec na pierwszy miejscu plastikowa butelka po wodzie mineralnej, 2 miejsce opakowanie po szmatkach nawilzajacych,I nr3 ksiazeczka....no JESZCZE czasem zyrafa Zosia albo kula...a reszta lezy...I czasem zostaje dotknieta przypadkiem"

A ja sobie dzisiaj chyba Sylwiowe buleczki maslane upieke-leje u nas ze az mi sie nie chce do sklepu schodzic po chleb zwlaszcza z mala, wiec sobie upichce. Sniadanie zjadlam wiec buleczki na kolacje I sniadanko jutro:) Wczoraj na obiad mialam zapiekanke ziemniaczana z papryka I brokulem- zostal od poniedzialkowego obiadu:), a dzis jakiegos nalesnika chyba zrobie bo pomyslu nie mam

Ola-ja też nie mam @ tez się dziwię bo z Amelką już miałam :) muszę w końcu do lekarza iść :)na nfz jestem zarejestrowana na 3 września ale chyba pójdę prywatnie :) co do chusteczek to mąż kupuje w pracy bobini białe lub niepieskie 3pak za 13 zł fajne są bo jak Ola pisała mają plastikowe zapięcie i nie wysychają :) a pieluchy z pampersa :) teraz jest promocja jak Renia pisała w naturze i carrefourze za 34,45:)

Gość kajaczkii
hej dziewczyny. nie odzywałam sie pare mies ale mam problem i mam nadzieje ze mi ktos w koncu pomoże bo lekarze to dupy jakies wołowe! Moja niunia ma uczulenie na mleko! Chciałam ja przestawic na butle, bo tak to cały czas cyc, a tu sie okazuje, że wysypka na buźce! przetestowłam już kilka mm i jak nie uczulenie to jej nie smakuje! Nie wiem co mam robic, zaraz do pracy musze wracac! NAN jej bardzo smakowal, ale za chwile była w kropkach! bebiko HA jak jej dałam to pluła jak szalona! Wszystkie te mmHA sa takie paskudne w smaku?

Olakoziol - Ja karmię piersią i okresu też ani widu ani słychu, a jak byłam niedawno u lekarza to po usg stwierdził, że się narazie nie zapowiada na @.

niunia te sleep&play jak dla mnie nie różnią sie jakos bardzo o tych niebieskich a sa tanie bo tak bez promocji to i ile sie nie myle w tesco one ok 30 zl/ 50szt rozm 4 takze polecam jesli ktoras sie nad nimi zastanawia:)

no to troche sie uspokoilam ze nie tylko ja jeszcze bez @:) no chyba ze wszystkie w ciazy jestesmy tfu tfu tfu;) uciekam bo mala slysze i tak pospala ze ho ho:)

Kajaczkii Jesli mala ma alergie to najlepsze bedzie Bebilon Pepti z tym ze jest na recepte I ma specyficzny smak, ale moja mala najpierw miala hipp bio combiotik, ale miala kolki, po tym mleku przeszlo, a malej chyba smakuje bo nie protestowala.

2 mleczne posilki mozesz tez zastapic Sinlaciem. Dzueciom smakuje i hest bardzo odzywczy. Moja to pije/je lyzeczka bo nie chce mkeka. Lekarze mowia ze jak je Sinlac to mleka nie musi. W ogole moja je same papy. I dlatego ponoc tyle kup robi bo je tresciwsze pokarmy.

Olga Michalina ma bardzo fajne puzzle piankowe-tez chcem takie dla Bachny mojej-gdzie takowe cacko mozna zakupic?

Peace&love ;)) Ollakoziol nie martw sie, ja od przeszlo 2 tyg nie karmie a @ jak nie bylo tak nie ma ;))) a w ciazy napewno nie jestem ;P Mojemu akurat podeszlo mleko hipp combiotic :) Idziemy na spacer bo maruda dzisiaj zyc nie daje ;)) buziole!!

Tez chcemy puzzle. Ja poluje na jakies pol producenta bo mniej smierdza niz te chinskie.