Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrezygnowany17 ;/

Trądzik zniszczył mi życie ;/

Polecane posty

Gość Zrezygnowany17 ;/

Mam 17 lat i od jakichś 4 lat walczę z trądzikiem. Właściwie to tą walkę przegrałem. Obecnie leczę się odpowiednikiem Roaccutane (ten lek kojarzy większość osób, które miały silny trądzik), jestem w 3 miesiącu leczenia. Owszem, lek skuteczny, przyznam, że nowe pryszcze pojawiają się coraz rzadziej. Ale co z tego ? Ja już przegrałem życie, całe plecy i klatkę piersiową mam w bliznach po tych syfach (jedyny plus to, to że twarz się jakoś uchowała). Straciłem totalnie chęć do życia. Nie stało się to oczywiście z dnia na dzień, ale po prostu zacząłem sobie uświadamiać, że do końca życia będę miał te blizny co dla mnie równoznaczne jest z przegraniem życia ;/. Nie wiem dlaczego założyłem ten temat, może chcę się wyżalić, a może poznać kogoś z podobny problemem.

Gość frrycia
przecież na blizny też są przeróżne maści

Gość U faceta blizny to nie problem
Uwierz. A syfy Ci pewnie znikną za jakiś czas, jesteś jeszcze nastolatkiem. Mnie trądzik dopadł na 2 roku studiów. Antybiotyki gówno dawały. Wiem jak to może człowieka zdołować. Jeżeli mogę coś polecić to kup sobie w aptece olej z wiesiołka w kapsułkach. Pomaga na cerę, blizny też się wygładzają.

Gość Farookh Bulsara
ale masz problem, uwierz w życiu będziesz miał większe! Kobiety nie zwracają uwagi na takie rzeczy- głowa do góry:)

Gość zento
Kolego jast tylko jedna rada na trądzik, jeść mniej cuków tj.wszystko z czego można zrobić alkohol musisz zmniejszyć w spożyciu do 1/10, natomiast ropnie należy umyć szarym mydłem i posmarować miodem od pszczelarza /nie masz co się bać, że wyjdą wieksze ropnie/ ponieważ tak będzie się oczyszczał twój organizm. Co do blizn to się nie martw bo naskórek całe życie narasta nowy i się ściera i w końcu się wygładzi. Nadmieniam, że miód musi być jak najświeższy by w sobie posiadał substancje bakteriobójcze i nie należy go podgrzewać. Zabieg miodem jest prosty a zmywa się bardzo łatwo, warstwa nie może byc za gruba. Powodzenia i powrotu do normalności.

Gość Zrezygnowany17 ;/
ehh... powiem tak, wiarę na to, że mogę mieć jeszcze kiedyś normalną skórę to straciłem już dawno. Niestety może miałem pecha, może to genetyka (chociaż nikt z mojej rodziny nie ma i nie miał problemów z trądzikiem). O higienę też zawsze dbałem. Ktoś napisała, że dziewczyny nie zwracają na to uwagi... Proszę Cię ! Owszem nie mówię tutaj, że wygląd jest najważniejszy, ale trądzik jest odpychający dla płci przeciwnej. Tak naprawdę to pozostają mi dwie możliwości, ale pogodzić się z tym i jakoś wegetować przez resztę życia, ale zrobić ten ostateczny krok i mieć wszystko z głowy...

nie przesadzaj, blizny po trądziku można usunąć podczas niektórych zabiegów kosmetycznych, ceny też nie są strasznie wysokie, także nie martw się aż tak :)

Gość Keniaaa
Proponuję odwiedzić HTTP://WWW.TRADZIK.INFO.PL To forum specjalnie przeznaczone dla osób chorych na trądzik.

Gość Farookh Bulsara
ej nie wygłupiaj się, znam faceta który całą twarz ma jak szwajcarski ser i w niczym mu to nie przeszkadza. Założył rodzinę, ma kochankę, a co ! ;) Popatrz w lustro i powiedz - pieprzę to od dzisiaj będę twardy ( kobiety jednego czego nie lubią to mazgajów). Znam te faceta z okropnym zezem i też w niczym mu to nie przeszkodziło. Chyba tacy z kompleksami biorą sobie kochanki bdla podbudowania swojego ego, ale to już inna sprawa...

Gość Zrezygnowany17 ;/
Po pierwsze nie wiem ile dokładnie kosztują te zabiegi usuwania blizn, ale są one BARDZO DROGIE. Wiem, że chyba usunięcie kilku blizn (ale takich naprawdę blizn, pod kilkoma warstwami skóry) kosztuje ok. 800 - 2000 zł. A ja mam całe plecy i klatkę piersiową w bliznach ;/ tak więc porażka na całej linii. A po 2 aby usuwać blizny potrądzikowe, trądzik musi ustąpić całkowicie. A ja mam go jeszcze całkiem sporo. Napisałem tylko, że widzę poprawę.

Szczerze Ci współczuje. Miałam trądzik różowaty czyli cała masaaa pryszczy :( pół twarzy. Leczenie trwało pół roku. Pomogło. Są teraz nawroty ale małe. Może zmień lekarza?

Gość Zrezygnowany17 ;/
Farookh Bulsara, nawet nie wiesz ile razy wstając rano i idąc chociażby do szkoły, mówiłem sobie w duchu, że je**e mnie ten trądzik i starałem się żyć w miarę normalnie. Ale to jest nie wykonalne. Jak widzę wokół siebie same zdrowe osoby (z mojego otoczenia dosłownie nikt nie boryka się z tą przypadłością, aczkolwiek kilku krostek nie nazywam trądzikiem).

Gość Zrezygnowany17 ;/
Dzięki chociaż tyle dobrze usłyszeć.

Ja na siebie patrzeć nie mogłam. Teraz wiem, że każdy nawet mały nawrót to konieczna wizyta. A zaczęło się w szkole średniej czyli z 7 lat temu.

Gość takie blizny
są upierdliwe , ale czytałam na forum o maseczce z cebuli i glinki kosmetycznej zielonej(taka glinka w rossmanie 3 zł), podobno rewelacyjna.Na blizny możesz robic peeling ,zeby delikatnie złuszczac stary naskórek,Peeling to fusy od kawy ,łyzka soli, i delikatna oliwka np babmino.Koszt nieduży .Do tego bratki obowiązkowo. No i lekarstwa , które bierzesz.

Gość Zrezygnowany17 ;/
Szczerze gratuluje Ci, że masz już to wszystko za sobą.

Gość Zrezygnowany17 ;/
do: takie blizny: Uwierz, że biorąc Izotek, skórę mam bardzo suchą.

Gość mam prośbę do osób leczących s
słuchaj, tradzik faktycznie nie jest zbyt atrakcyjny, ale blizny? jeszcze u faceta? chłopcze, wyluzuj ;) przekonasz sie przy pierwszej dziewczynie :)

Gość fufufu
nie przesadzaj, trądzik to pryszcz ;)

Gość takie blizny
załamany , ja też mam suchą skóre i bardzo delikatną.Ten peeling powinien dobrze nawilzyć ,(do tego ta oliwka) a przy okazji złuszczyć te blizny.Przeciez dembrazji na plecach nie zrobisz.

Gość bez nicku......
Nie mam za sobą. Nadal mam nawroty. Ale za to mój kuzyn miał taki trądzik jak Ty. Sporo miał tego. Tylko czym to wyleczył... hmm ?????

Gość Zrezygnowany17 ;/
Nawet jeżeli z tym trądzikiem akceptowała by mnie jakaś dziewczyna, to nie mógł bym być z nią, ponieważ nie potrafię siebie zaakceptować z tymi syfami ;/. Mam straszny opór przed kontaktem fizycznym. Po drugie nie wiem jak wyobrażacie sobie te blizny, to nie są takie zwykłe przebarwienia, one są duże i wypukłe. Więc jak już mówiłem - porażka.

Człowiek zazwyczaj bardzo krytycznie patrzy na swoją osobę. Ale fakt, jeśli Tobie brak wysokiej samooceny trudno będzie Ci się odnaleźć w związku. Mam oprócz tego trądziku jeszcze inne choroby. I jak skarżę się mężowi to Jego słowa zawsze mnie pocieszają. Wiem, że w Jego oczach zawsze jestem piękna 😍. Przy właściwej kobiecie odzyskasz wiarę w siebie.

Gość Zrezygnowany17 ;/
Mi nawet na razie nie chodzi o związek, chociaż perpektywa, że raczej sobie w przyszłości nikogo nie znajdę nie jest ciekawa ;/. Ja po prostu chciałbym normalnie żyć, wtedy dopiero mógłbym zastanawiać się nad szukanie drugiej połówki. Chciałbym móc pójść na basen, pojechać nad morze, po prostu bez skrępowania zdjąć koszulkę. A tak ? Teraz to ja po prostu wegetuje i nic więcej ;/

Gość Zrezygnowany17 ;/
Niee to już jest nie do wyleczenia, tym to się nawet nie łudzę. Jedyne co mogło by może chociaż w kilkunastu procentach pomóc to te zabiegi laserowe. Ale po pierwsze to trzeba mieć na to kasę (a chwilowo wszystko idzie na izotek, a po drugie aby taki zabieg wykonać trądzik musi ustąpić całkowicie).

Jak to nie do wyleczenia??? To nie jest choroba śmiertelna. Jeśli jeden lekarz i lek nie pomaga zmień je! Nie poddawaj się! Mnie Izotek ominął, choć lekarka wspominała o tym.

Gość Zrezygnowany17 ;/
To że to nie jest choroba śmiertelna, to nie znaczy, że jest ona uleczalna :(. A Izotek to niestety ostatnia deska ratunku