Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak całkiem szczerze

Myslicie o smierci?

Polecane posty

O okolicznosciach w jakich umrzecie? Tak, wiem że to głupie bo jestem młoda ale teraz tylu mlodych umiera że nigdy nic nie wiadomo :o. Nie moge sobie wyobrazic ze po smierci jestesmy tylko ciałem, nas juz nie ma, dziwne to wszystko .. Boje sie tego,ze sie obudze w trumnie, na sama mysl ze robaki mnie zjedza mdli mnie, i przede wszystkim boje sie bolu fizycznego :o:o Nie mysle o tym obsesyjnie ale jak mnie wezmie na przemyslenia to chocby to zycie bylo wielkim cierpieniem, chcialabym byc niesmiertelna :o A Wy , jakie odczucia macie ?

Gość !@#$%^&*()m
Ja będę pochowany na Wawelu.

Nie. Nie będę zamartwiać się rzeczami na które wpływu nie mam.

Nie, nie myślę o tym. Co ma być to będzie i nic tego nie zmieni tym bardziej rozmyślanie. Jak się w trumnie obudzę to się obudzę, nic przecież nie zrobię. Dlatego niech mnie spalą albo wsadzą pół litra do trumny... :classic_cool:

kto tam wie ;) skoro nawet Kaczynski tam zostal pochowany to niedlugo dojdzie do tego ze 'zwykli' ludzie bez niczego tam bedą chowani.. ale tak calkiem szczerze to prosilam o powazne podejscie do tematu. Chce znac Wasze zdanie i wiedziec czy jestem nawiedzona czy jest nas wiecej ;)

Gość ciężko powiedzieć
najlepiej umrzeć jako staruszka we śnie;) ale tak to by każdy chciał. najgorzej to chyba umierać w bólach, np. przy raku. najbardziej boję się bólu i świadomości, ze umieram. wolałabym spać

zazdroszcze Wam takiego podejścia..

ciezko powiedziec - ja tez mam takie marzenie, wolalabym umrzec we snie, nigdy w wypadku ani z choroby, o siebie sie boje, ale o bliskich tez. boje ze sie załamia a ja na to wplywu nie bede miala.

Gość khagern
mysle ze w chwili smierci nie trzeba sie obawiac bolu a raczej stanu umyslu,

Gość !@#$%^&*()m
ja nie jetem zwykły, jestem lepszy od zimnego Lecha

Gala D. 🖐️ 🖐️ Miało być. :D Ile kosztuje spalenie po śmierci? Moment, spytam wujka google.. on mi prawdę powie :) ceny wahają się.. koło 600zł. To nie majątek, niech się zrzucą i mnie spalą... a jak tego nie zrobią to będę ich nawiedzać i straszyć :D

Koktajl Mleczny. -> forsę na spalenie rodzina będzie mieć z zasiłku pogrzebowego :classic_cool:

kto wie, może to właśnie będzie moja śmierć- spłonięcie :o Chyba wolałabym się utopić niż spłonąć żywcem a Wy?

Nie wiem, nie przezylam tego :P Ale chyba raczej ta 1 opcja

o samej smierci nie - ale poinformowalam wiele razy moja rodzine, ze maja oddac, co sie da ze mnie na organy dla innych osob, sama tez nosze w portfelu deklaracje zgody - mi to juz nei bedzie potrzebne a innym moze uratowac zycie

Gość lamka 2
Bardzo czesto mysle kiedy i jak. Boje sie, ze umre gdzies samotnie, a zanim umre, to nie bedzie mi kto mial szklanki wody podac. Jednym slowem mysle o tym i to mnie przeraza, wiec wolalabym umrzec mlodo i szybko.

Co trzeba zrobić aby móc pośmiertnie oddać organy? Moja siostra też ma taki świstek w portfelu, jakoś załatwiła to sobie gdy została honorowym dawcą krwi.

Gość kjkm
A ja sie raczej boje tego , co będzie po smierci, kiedy mnie już nie będzie....

wlasnie i jak sie palisz to z tego mozna wyjsc przeciez a zycie zmarnowane juz jest dlatego wolalabym sie utopic, krotka smierc i prawie bezbolesna ;) chociaz przeraza mnie brak oddechu, taka panikara ze mnie ze szok:P nie wiem co bym wtedy zrobila.. i w ogole wyglad topielcow jest okropny ale to juz i tak nie bedzie dla mnie wazne :D gorzej z tymi ktorzy beda musieli mnie ogladac

chyba z neta mozna pobrac wpisz deklaracja oddania narządów po śmierci , mi cos takiego sie pobralo :) a co po smierci to nie mysle, bo nie wierze w nic

Gość kjkm
no reinkarnacja , to byłoby najlepsze rozwiazanie :)

tak całkiem szczerze to są sekundy, nie możesz oddychać, tracisz przytomność i wtedy dopiero umierasz.. czyli nic nie czujesz... A jak się człowiek pali.. też może zemdleć, zaczadzić się a potem dopiero umrzeć... ale jednak to musi być ból. Tak- Stanowczą wolałabym się utopić.

a Wy wierzycie w rzekome niebo & pieklo ?

Gość kjkm
Gdyby człowiek , to wiedział napewno, to warto by było zyc z taką świadomością. Szkoda mi zaś strachu tych , którzy w nic nie wierzą...