Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość greghtrhnjy

za ile bedzie porod?

Polecane posty

Gość yukkari
u mnie czop, a wlaściwie "strumien" śluzowy wypłynął ok 11:00, zaczęły się skurcze, o 13:30 byłam w szpitalu z pełnym rozwarciem, a tuz przed 15-stą urodzilam. czyli piorunem :) czyli - nie ma reguły, każda z nas rodzi po swoemu :P

Gość patixxx
ja jestem 3 dni po terminie i jak narazie cisza, nic sie nie dzieje :/

Jest świetny raport o ciąży i porodzie http://linkbaby.pl/raporty/, trzeba się zarejestrować i ściągnąć, ale warto. Opisane jest tam wszystko co powinno się wiedzieć przed porodem i kilka ważnych rzeczy po porodzie np. patronaż, szczepienia itp.

Gość ekjfdewjfjrfijrjgf
u mnie sex jakos nei pomaga aby rodzic

Gość jdijidioqdpo
podnosze

odszedł mi dzisiaj kawałek czopu, ciekawe co i jak będzie dalej :)

Gość jdijidioqdpo
daj koniecznie znac mi odszedl wczoraj i nic sie nie dzieje

Gość greghtrhnjy
no i odszedl mi ten czop i nadal nic sie nie dzieje chociaz byl brazowy i odszedl ponad 2 dni temu takze jutro dowiem sie co i jak bo jestem 2 dni po terminie

Gość awertyyy
tylko czop mocno podbarwiony krwią świadczy o porodzie do 24h, pisałam już o tym. zwykły czop może odchodzić na 2-3 tyg przed. a wy dalej swoje.

odszedł mi kawałek tego czopu, trochę mnie przeczyściło i podbrzusze pobolewa jak na okres, ale skurczy nie mam, tyle że ja biorę leki przeciwskurczowe od 26tyg.

Hej , u mnie bylo tak, ok 17.30 odszedl mi czop lekko zabarwiony krwia, jakby cos galaretowatego i tylko troszke sladow krwi, prawie w tym samym czasie odeszly mi wody, ok 21.15 pierwsze bole a o 23.20 moj maly juz patrzyl na mnie. Od 4 miesiaca mialam rozwarcie na ok 3 cm, i mialam sie oszczedzac, ale zylam normalnie, maly urodzil sie w 37 tg chyba, bo terminy mialam dwa, na 25 czerwiec i na 17 czerwiec , a maly urodzil sie pod koniec maja.

Jasne, że czop nie musi wcześniej odejść, może wypłynąć razem z wodami już na porodówce. Wody też rzadko odchodzą wcześniej, zazwyczaj dopiero w trakcie porodu już w szpitalu. Ja sugeruję się datą z ostatniej miesiączki jeżeli chodzi o termin, bo miałam monitorowany cykl i wiem dokładnie kiedy była owulacja, na usg termin wychodzi mi cały czas 3 tygodnie do przodu czyli jak teraz skończyłam 37tc to na usg mam skończony 40tc, po prostu synek jest duży i tyle.

Gość greghtrhnjy
bede miala jednak w niedziele wywolywany porod takze z tym czopem brazowym to nie prawda ze do 24 h bedzie porod

mi zaden czop nie odchodzil a bynajmniej go nie zauwazylam :) o 8 rano mialm 2 cm rozwarcia a o 17ej urodzilam synka