Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zośkkaa

Wypadają mi włosy po ciązy,help!

Polecane posty

Gość zośkkaa

Słuchajcie co robic kiedy równo 3 miesiące po urodzeniu zaczełam tracic nagminnie wlosy.Po prostu wypadaja mi tak strasznie ze wole juz wiazac je w kitke zeby tego nie widziec...Czy tez tak miałyscie ? Biore skrzyp i inne witaminy,ale jak widac nie pomaga...

to normalne zjawisko po ciąży, w ciąży włosów wypadało dużo mniej, teraz wypadają właśnie te, co nie wypadły podczas ciąży+te, co normalnie wypadają codziennie każdemu człowiekowi, nic na to nie poradzisz, musisz przeczekać

To normalne. Poziom hormonow opada i te wlosy, ktore dzieki hormonom nie wypadly ci w trakcie ciazy, wypadaja wlasnie teraz. Nie martw sie, nie wylysiejesz, chociaz tak to wlasnie wyglada. Zadne specyfiki ci tez nie pomoga. Musisz odczekac.

Gość idź do apteki
i poproś o odżywkę do włosów którą bierze się po chemioterapii.

mi strasznie wypadają włosy jak tak dalej będzie to zostane łysa:o:o:o

Gość Truskawkowe Ciastko
polecam Dercos aminexil-troche drogie ale pomaga

hej, to normalne po ciąży, u mnie było tak sam, teraz już minęło 6 miesięcy od ciązy i wszystko oki!!brałam różne tabletki i nic nie pomagało,poprostu samo mi przeszło:)

to normalne, musisz przeczekać i wszystko wróci do normy

Gość zośkkaa
odżywka po chemioterapii-ok,spróbuje ale troszkę brzmi to dołujaco.Co do innych aptecznych rzeczy to juz próbowałam od nafty po drogie szampony.Nie wiem,moze trzeba mi iśc do dermatologa...sama nie wiem,bo nie przechodzi.

Gość lalkabandlaka
Mi wypadały przez 10 miesiecy!!!!!martwiłam się,ale przestały wypadać

Gość Kaśka-Baśka
Polecam maseczki z olejku rycynowego oraz szampon i odżywkę bio wax. A łysa nie zostaniesz bez obaw to jak najbardziej normalne zjawisko po ciąży włosy wypadają garściami.

Gość ludwiczak_ewa
A może mezoterapia głowy,np.zabieg haircare... Ja robiłam jakies poł roku temu po ciązy wlasnie jak podobnie jak Ty traciłam wlosy,ale u mnie doszedł jeszcze duży łupież....Jak masz pytania to pisz śmiało

Wypadają bo to normalne. ja też garściami wlosy traciłam i znajome też. MINIE! Uzbrój się w cierpliwość.

Gość jagódki98
No ale ile Waszym zdaniem mozna tak czekac.Ja tez ja doskonale rozumiem bo tak naprawde człowiek jak widzi na szczotce tyle włosów to mysli ze łysieje...

mi wypadły garściami gdzieś do 10 miesiąca po ciąży. wyglądałam już strasznie! ale później wszystkie zaczęły odrastać i mam teraz znów wielką bujną czuprynę :P u mnie było tym gorzej ze całą ciążę leciały okropnie, potem to tylko sie nasiliło.

mi też 3 msc po porodzie wypadają :( poszłam do fryzjerki i poprosiłam o odżywkee, ale mi nie dała, bo karmie piersią, nie wiedziałam, że to ma jakieś znaczenie. a skrzyp można brać podczas karmienia?

Gość mikulkamki
polecam szampon dermena :)

Gość kromka chleba2
a ja NOVOXIDYL

Gość elk_aa
Tak jak ktoś juz pisał mnie tez pomogla tylko mezoterapia głowy.Zadne szampony nie działały na tyle skutecznie zeby mogły zahamowac wypadanie włosów.

Gość ojkka
Pierwsze kroki to własnie wizyta u dermatologa.Byc moze to tez czynniki zdrowotne maja wpływ na wypadanie włosów.A jesli wszystkie badania beda ok to mysle ze w tej sytuacji własnie wspomniany zabieg haircare bedzie odpowiedni i na pewno je wzmocni.

Gość na wypadające włosy polecam
po pierwsze skrócić je, po drugie morfologia i hormony zbadać, jak jest ok to odżywki np wax jest dobra, tabletki merz special (tylko nie wiem czy mozna w czasie karmienia brac) u mnie efekt był taki że po 2 miesiącach przestały wypadać, i odrosły ładniejsze niż przed ciążą

Gość wozkowa zrzęda
Prawda jest taka, że nic nie pomoże. Wyłysiejesz sporo a potem kolejny horror jak to wszystko zacznie odrastać :/

Gość Marlenka Twojego zycia
przechodze to samo i scielam wlosy zeby byly lzejsze fryzjerka tak doradzila ze tek robila po kazdym swoim dziecku. ale fryz mi sie nie podoba lubilam dlugie wlosy... a tu teraz przeciag na glowie ale juz widac ze od nasady sie unosza bo sa duuuzo lzejsze.... zobaczymy co dalej

Gość ojkka
Oj zaraz wyłysieje...w razie czego jest jeszcze coś takiego jak przeszczep ;) ale na serio naprawde jesli nic nei pomaga to ja chyba na Twoim miejscu jednak zdecydowałabym sie na mezoterapie.

Gość krajanka_ola
A jesli już mezoterapia to potem musicie ten zabieg powtarzac czy taka jedna seria spokojnie odzywi i wzmocni włosy? Moze macie jakies fotki jak wygladaja włosy po takim zabiegu ?

Gość o jeny ja nie
mi przestały wypadać jak je podciełam

Gość koiko
jaka jesz owsianke,jakas specjalna?